Ana sayfa Ayak Sağlığı Ayakkabılarınızda Farketmediğiniz Büyük Tehlike: Bakteri ve Alerjenler!

Ayakkabılarınızda Farketmediğiniz Büyük Tehlike: Bakteri ve Alerjenler!

tarafından necati

Özellikle yaklaşan bahar ve yaz aylarında tüm gün ayakkabı içinde kalan ayaklarımızda ter, alerjik sorunlar, mantar vb. problemler görülmektedir. Bu sorunları azaltmak ve engellemek için sizlere birkaç ipucumuz var!

Ayakkabıları çorapla giymek
Bunlardan ilki ayakkabılarımızı mutlaka çorap ile giymek, çorap gün boyu terleyen ayaklarımızda oluşacak nemi emecek bu sayede oluşacak bakteri vb. sorunları azaltacaktır.

Ayakkabı seçimi
Bir diğer dikkat edilmesi gereken şey ayakkabı seçimidir. Nefes alabilen materyallerden yapılan ayakkabı ayağınıza hava girişini sağlayacak ayaklarınız tüm gün havasız kalmayacaktır.

Tabanlık kullanımı
Bir diğer önemli ipucu ise tabanlık kullanımıdır. Kişiye özel ortopedik tabanlıklar içe-dışa basma, düz tabanlılık, yüksek tabanlılık vb. birçok medikal probleme çözüm sunar. Doğru basma tabanda sürtünme ve bası merkezlerini de dengeler, ayakta terlemeyi azaltır.

Ortopedik tabanlıkların gümüş iyonlu nefes alabilen üst katmanlı kumaşlı olması, bakteri, alerjen ve küflere karşı anti-bakteriyel ve çevre dostu bir bakım sunması da çok önemlidir. Bu özelliklere sahip bir ortopedik tabanlık tercih etmeniz büyük oranda konforunuzu arttıracaktır.

Hijyen amaçlı su-sabun kullanımı
Bir diğer yapılması gereken ayakları sabah-akşam yıkayıp kurulamaktır. Bu sayede oluşacak bakterileri su ve sabun yardımıyla temizler ve sizlere büyük sıkıntı yaratan koku benzeri sorunları ortadan kaldırır.

Sağlıklı ayaklar hayat kalitenizi, konforunuzu ve hatta özgüveninizi arttıracaktır.