Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Ayça Kuru, Türkan Şoray’ın izinden gidiyor

Ayça Kuru, Türkan Şoray’ın izinden gidiyor

tarafından ker_def

Türkan Şoray’ın yolundayım!
25 Mart’ta vizyona girecek ‘Azazil 2: Büyü’ filminde rol alan Ayça Kuru, “Öpüşme sahnelerinde oynamayı kendim için uygun bulmuyorum. Ben Filiz Akın ve Türkan Şoray’ın yolundan ilerliyorum” dedi

– ‘Azazil 2: Büyü’nün kadrosuna nasıl dahil oldunuz?

Yapım şirketinden aradılar, korku filmi olduğunu öğrenince “Gelemeyeceğim, kusura bakmayın” dedim. Çünkü korku filmi izlemekten bile korkarım. Üç harflilerden korkuyorum. Sonra yapımcımız aradı, “Gel konuşalım. Bizim filmimizin özelliği drama korku olması” dedi. Zangır zangır titreyerek gittim. Gerçekten de bir aşk, yıkılış var. Film, gerçek bir hikaye.

– Film teklifini korka kork kabul ettiniz yani…

Senaryo hoşuma gitti, drama bölümü beni etkiledi.

– Çekimler nasıl geçti?

Dualar edildi, muskalar taktık. Ben korkmadım ama filmi izleyenler korkacak. Çünkü fragmanı izlediğimde elim ayağım boşaldı.

– Canlandırdığınız Esma nasıl biri?

Dikkat çeken, alımlı bir kız. Sedat’la bir yemekte tanışıyorlar. Çok hoşlanıyor, adamı çok beğeniyor. Birbirlerine aşık oluyorlar, güzel bir ilişkileri oluyor. Ancak Sedat yanlış adam… Esma’nın hiç hayal etmediği şeyler oluyor, bazı şeyler şiddet noktasına kadar gidiyor. Esma kimine göre iyi bir kadın, kimine göre kötü.

– Siz geçmişe dönüp baktığınızda birlikte olduğunuz insanlar için “Hep yanlış adamlardı” diyor musunuz?

Ben şuna inanıyorum, hayatta her şeyden bir ders alınır. Ben de sınıfta, kendi aşk hayatımda, özel hayatımda yaşadığım her şeyden ders alıyorum. Ama Esma ile kendi aramda bağlantı kurmuyorum, benimle alakası yok.

– “Öpüşmeme kuralım var” demişsiniz. Aklınıza yatan bir senaryo fikrinizi değiştirmez mi?

Ben Filiz Akın, Türkan Şoray’larla büyüdüm, onların yolundan ilerliyorum. O imaj verilir ama şapur şupur olması hoşuma gitmiyor. Ben de izleyemiyorum o sahneleri, oynamayı da kendim için uygun bulmuyorum ama yapanlara kızıyor muyum, hayır.

‘Filmin geliri şehit çocuklarına bağışlanacak

– Filmin gişesinden elde edilen gelir Dünya Şehit Çocukları Vakfı’na bağışlanacak…

Evet. İlk filmde de destek olduk, şimdi de böyle bir bağış yapıyoruz. Biraz olsun faydamız oluyorsa, ne mutlu bize.

– Bir yandan da zarafet eğitmenliğine devam ediyorsunuz. Oyunculuk hep istediğiniz bir şey miydi?

Kamera önünü seven biriydim hep. Oyunculuk sevdiğim bir daldı. Ancak ‘ben oyuncu olmak istiyorum, ekrana çıkayım’ demedim. Almadığım eğitim kalmadı zaten, 20 sertifikam vardır. TRT’de yayınlanan çok güzel dizi filmlerde yer aldım. ‘Çırağan Baskını’nda ana karakterdim. ‘Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam’da Türkan Şoray’la oynadım, bir hayalim gerçekleşmiş oldu. Sonra devamı geldi; diziler, sinema filmleri…

‘Zarafet hocalarıyla büyüdüm’

– Ayça Kuru Akademi altında neler yapılıyor?

Bale kökenliyim. Çocukluğumdan beri zarafet hocalarım vardı, bunun üzerine eğitim aldım. Sonra güzellik yarışmasına girdim. 2009’da mankenlik ve oyunculuk kursu açtım. Oyunculuk dersini veren duayenler vardı, ben mankenlik eğitimi veriyordum. Daha sonra okuldan akademiye geçiş yaptık. Görgü kuralları, zarafet eğitimi, imaj ve iletişim eğitimleri veren bir kurumuz.

Abim Serdar Kuru ikna taktikleri uzmanı. Holding, otel, Hastane birçok kuruma eğitim veriyoruz. Yetişkinlere imaj ve iletişim eğitimi veriyoruz. Çocuklara da görgü kuralları…

– Eğitimlerinizdeki temel noktalar neler?

Duruşla başlıyoruz çünkü duruş bozukluğu günümüzde herkeste var. Duruş, yürüyüş, oturma – kalkma adabı, masa adabı derken dış görünüş; giyim kuşam, saç makyaj, eğitimleri verip sakal tıraşına kadar ilgileniyoruz. O kısmı da hallettikten sonra iletişim eğitimine geçiyoruz. “Merhaba”yla başlıyor eğitim.

“Merhaba” demesi, diksiyon eğitimi hemen ardından beden dili eğitimleri… Ve en son rotüşta Serdar Kuru ile birlikte geliyor.

Hayatımızda doğumumuzdan ölümümüze kadar yer alan ikna eğitimi… Ve ikna taktiklerini öğreterek tamamlıyoruz. Burası, dönüşüm atölyesi gibi bir yer.

– Başka projeleriniz var mı?

‘Yeni Bir Hayat’ programında yarışmacıların ev içindeki eğitmeniyim. Onun çekimleri devam ediyor. Bu arada bir de ‘Yola Geldik’ filminde başrol oynadım, o da 22 Nisan’da vizyonda…

– Oyunculukta hayalleriniz neler?

Her zaman oyuncu kişi en iyisini ister, ben de en iyisini istiyorum. Ekranda uzun soluklu bir işte yer almak istiyorum. Günümüz işi olması tercihim çünkü bugüne kadar birçok tarih dizisinde rol aldım. Tabii ki gönlümde başrolde oynamak var ama her şey adım adım olduğu için şu an için iyi bir karakter olmasını tercih ederim.

SENEM AYDIN-MİLLİYET