Ana sayfa Dizi Haberleri Bade İşçil, Aslında Özgürsün dizisindeki rolüyle kalplere dokunacak!

Bade İşçil, Aslında Özgürsün dizisindeki rolüyle kalplere dokunacak!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Uzun süredir ekrandaki dizilerde olmayan Bade İşçil, dijital platform Gain için çekilen ve ünlü yazar Duygu Asena’nın romanından uyarlanan Aslında Özgürsün dizisiyle ilgili sözleriyle dikkat çekti. Deniz Çakır ile başrolde yer alan Bade İşçil, özellikle pek çok kadının kendi hayatından kesitler bulacağı dizi için, gerçek hayatında kendisine de dokunan durumları ortaya koydu.

9 Mayıs’ta Gain’de izleyici ile buluşan dizi, romanla aynı adı taşıyor. 2006 yılında kaybettiğimiz yazarın 2001 yılında yayınlanan kitabından uyarlanan dizide, gerçekçi karakterler, izleyenleri çarpıyor adeta! Bade İşçil, toplumda kadına biçilen rollerin nasıl üzerine yapıştığını anlatırken, kendisinin de benzer bir süreç yaşadığını saklamıyor.

Bade İşçil, Aslında Özgürsün dizisindeki rolüyle kalplere dokunacak! 7

Belgin karakterine hayat verdiği diziyle ilgili olarak “Yine hayatın içinden, gerçekte var olan karakterler. Ütopik bir şeyden bahsetmiyor. Ben Berna gibi kadın da tanıyorum, Erkan gibi adam da biliyorum. Hepsi gerçekten yaşayan karakterler ve Türkiye’de de varlar, eminim dünyada da varlar. Bir üçüncü göz olarak baksınlar, kendilerini bulacakları çok şey olduğuna inanıyorum” diyen oyuncu, izleyen herkesin kendisinden bir şeyler bulacağını da belirtmekte.

Kendi hayatlarına tutulan ayna sonrası izleyiciye bir aydınlanma yaşatacağı ve kendilerini sorgulamalarını sağlayacağının da altını çizen oyuncu, Belgin karakteri ile de bu aydınlanmanın daha net ortaya konulacağı düşüncesinde.

Bade İşçil bir dönem gerçekte yaşadığı hayatı, yeni dizisindeki tekrar yaşadı! 2

Karakterini şöyle tarif ediyor oyuncu: “Belgin küstürülmüş, kendinin farkına varmayı unutmuş. Etrafına bakmaktan, etrafındakileri iyi hissettirmekle çabalamaktan dolayı, kendisini unutmuş. Kendisinin ne hissettiğini düşünmüyor. Berna ona hatırlatıyor. Kendini adamış bir kadın olduğu için, kendine iyi miyim diye sorma, anı yaşama gibi lüksü olmayan bir kadın.”

Aslında toplumda hemen her yerde rastlanılacak bir karakter olan Belgin üzerinden kendisini de sorgulayan oyuncu, evlilik hayatında ve anne olduktan sonra, dizideki gibi bir kadına dönüştüğünü de saklamıyor. Oyuncu, “Bende de benzer yanları var Belgin’in bu huyları. Ben de kendimi çocuğum olduktan sonra çocuğuma adamış… Evliliğimdeyken de evliliğime aynı şekildeydi. Sıkışmış ve kendisini özgür hissetmesine inandığım bir karakter oldu. Dolayısı ile Belgin’in elinden tutmak istedim” şeklinde ifade ediyor yaşadığı süreci.

Bade İşçil’in diziyle ilgili röportajını aşağıdaki videodan dinleyebilirsiniz…