Ana sayfa Dizi Haberleri Baraj dizisi ile Hercai arasında ilginç benzerlik!

Baraj dizisi ile Hercai arasında ilginç benzerlik!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranlarında yayınlanan Baraj dizisi ile atv’nin 3. sezonu devam eden Hercai’nin reyting sonuçları incelendiğinde birbirlerine ne kadar çok benzemeye başladıkları görülebilir. İki dizinin de izleyici kategorilerinde elde ettiği reyting sonuçlarında dikkat çeken benzerlik var.

Reytingler izleyicilerin sosyal statülerine göre gruplandırılıyor. Total grubu tüm izleyicilere hitap eden bir grup. AB ve ABC1 ise daha çok eğitimli kitleyi hedefleyen bir grup olarak öne çıkıyor. Hercai ve Baraj dizilerinin güçlü olduğu nokta tüm izleyiciler grubu… Aslında birçok yapım da bu gruba hitap ediyor. ancak Baraj ve Hercai tüm izleyiciler grubunda 6’lı reyting oranlarına erişerek iyi sonuçlar getirse de, AB grubu performansları çok düşük.

Hem Hercai hem de Baraj dizileri nedense AB grubunda yani eğitimli kitlenin tanımlandığı bu izleyici grubuna yeterince erişemiyor. Her ikisi de tüm kişilerdeki reytinglerinin ancak yarısını AB grubunda ekrana taşıyabiliyor. Her ikisinin de AB performansı ya 3 ya da altında geliyor…

Bir başka ilginç detay ise ABC1 gruplarında da benzer sonuçlar elde etmeleri. Hem Hercai hem de Baraj AB gruplarında çok düşük oranlara katlanırken, ABC1 performansları daha iyi geliyor.

Bu durum uzun süredir yaşanıyor ve her iki yapım da tüm kişilerdeki güçlü pozisyonu ile ayakta kalabiliyor. Baraj dizisinin reyting sonuçları daha iyi gelmekte. Ancak Hercai gün değiştirdiği için bir düşüş yaşandı ve Pazar akşamları kendisini bulmaya ve Cuma performansına yaklaşmaya başladı.