Ana sayfa Dizi Haberleri Dizilere yeni yüzler aranıyor! Kriz büyük! Beren Saat ve Engin Akyürek’i keşfeden o program dönüyor…

Dizilere yeni yüzler aranıyor! Kriz büyük! Beren Saat ve Engin Akyürek’i keşfeden o program dönüyor…

tarafından zk zk

Dizi sektöründe oyuncu krizi yaşanıyor adeta! Aynı oyuncuların artık dizi reytinglerine çok büyük katkı yapmaması nedeniyle sektör yeni yüzlerin peşinde. Vatan Gazetesi’nden Oya Doğan, yeni başlayacak iki programa işaret ederek sorunun çözülebileceği kanısında. İşte Doğan’ın o yazısı:

“Yarışmalardan oyuncu bulunan günler geliyor

Malum herkes yeni oyuncu çıkmadığından bahsediyor. Belli başlı projelerin dışında başrol kadın ve erkek bulmak bu sektörün neredeyse en büyük sorunu! Bunu anlaması gerçekten zor! Her karakter aşırı güzel, nefes kesecek yakışıklılıkta olmak zorunda değil ama ne yazık ki Türkiye’de bu en büyük kural… Hal böyle olunca başroller oyunculuk eğitimi alanlardan değil, modellik yarışmalarından seçiliyor.

Sanırım bu soruna çare olacak yeni çözüm bulundu. Çok Güzel Hareketler Bunlar geri dönüyor. Şimdi yepyeni isimler çıkar ortaya ve sektörün kanayan bir yarasına daha geçici bir çözüm bulunur. Ama asıl hamleyi Show TV’den bekliyorum. Eylül ayında genel müdür Suavi Doğan Türkiye’nin Yıldızları’nı yeniden yapacaklarını açıklamıştı. Daha önce Engin Akyürek ve Beren Saat’i sektöre kazandırmış bir yarışma olduğu için bu kez yine en azından iki isim çıkarır diye düşünüyorum. Umarım, oyunculuları yarışmalardan bulmadığımız, hangi karaktere hangi oyuncu uygunsa seçilen günlerimiz olur.”