Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Berk Atan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Berk Atan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Berk Atan, 26 Eylül 1991 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve model.

Adı: Berk Atan
Doğum Tarihi: 26 Eylül 1991
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.88 m.
Kilosu:  83 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Hülya Atan
Babası: Metin Atan
Kardeşleri: Tek çocuk
Instagram: https://www.instagram.com/berkatan/
Evcil Hayvanları: Köpeği ve kedisi var

Berk Atan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  Anne tarafı Boşnak, babası eski futbolcu ve ailesinde birçok profesyonel futbolcu var. Ailenin tek çocuğu. “Annem, babam ve ben üçlüsü biraz arkadaş gibiyiz aslında. Oyuncu olmak istediğimde verdiğim kararı hiç sorgulamadılar ve her zaman destek oldular bana sağ olsunlar. Aile önemli bir faktör, arkanızda duran bir ailenizin olduğunu bilmek gerçekten güven veriyor insana. Ailede çok eşitlikçi paylaşımımız var, hep öyle oldu. Anneye yakın olup babadan uzak duran daha doğrusu babasıyla meselesini anne üzerinden halleden çocuklardan olmadım. İkisiyle de arkadaş gibiyim. Kendimle alakalı her sorunu ikisine de anlatabiliyorum. Onlarla alakalı konuları da mesela hep birlikte konuşur çözeriz. Tüm sülalem İzmir’de. Kışı bile yaz gibi yaşayan bir şehir İzmir, o yüzden ilerde İzmir’de yaşamayı tabii ki isterim. Ailemi, evimi özlesem de, İstanbul’u ve buradaki yaşamımı da çok seviyorum.”

Çocukluk yılları: 11 yaşında futbola başladı, 17-18 yaşlarında iken Altay futbol takımında kalecilik yaptı. Aynı zamanda hep taklit yapan komik bir çocuktu. “91 doğumluyum, Beyaz Show ile büyüdük sayılır. Beyaz’ın o zamanlar bazı tiplemeler yapardı Hüsmen Ağa, Psikopat gibi. Ben de hemen onları taklit ederdim. Aslında her şeyi taklit ederdim. Sinemaya giderdim eve gelip filmde beğendiğim sahneleri tekrar canlandırırdım. Matrix mesela. Eve gelir, kendi kendime o sahneleri yeniden çekerdim. Her izlediğim filmin evde sahnesini canlandırırdım. O zaman sorsalar belki ‘Oyuncu olacağım.’ diye cevap veremezdim ama şimdi geri gidip düşündüğümde, demek içimde oyunculuk isteği varmış, diyorum. Yani dönmüş dolanmış ama yerimi bulmuşum.”

Eğitim hayatı: Liseyi Sıdıka Rodop Lisesi’nde okudu. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünde okudu. Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde oyunculuk üzerine eğitim aldı.

Hayatının dönüm noktası: 2011 yılında Best Model of Turkey’de ‘Gelecek Vaat Eden Manken’ şeçildi. 2012 yılında yapılan yarışmada ise ‘Best Model of Turkey’ ünvanını aldı. Bu yarışmalara katılması hayatının akışını değiştirdi. “ Futbolu bırakınca bir ajansa kaydoldum. Defilelere çıktım. İzmir sonuçta imkanlar kısıtlı çünkü bu işlerin merkezi İstanbul. Defileler sürerken bir arkadaşım yarışmaya başvuracaktı. ‘Sen de başvur İstanbul’da birlikte vakit geçiririz yalnız kalmamış olurum’ dedi. ‘Tamam’ dedim. Başvurdum. Hatta anneme, ‘çok güzel fotoğraflar çektirdim doğrudan finale çağırırlar beni’ diye şakasını yapıyorum. Ve bana bir geri dönüş olmadı. Elemeler açıklandı filan. Ben de olmadı dedim. Seneye tekrar katılırım belki dedim konuyu kapadım. Bir gün bana bir telefon geldi. ‘Berk Bey merhaba siz neredesiniz şu an, biz sizi Best Model’den arıyoruz. Neden görüşmelere gelmediniz?’ Niye geleyim bana bir geri dönüş olmadı. Meğerse benim başvuru formum, başka bir formun arkasına yapışıyor. O formdakiyle birlikte ön elemede kenara ayrılıyor. Hiç açılmadan. Sonra yarı finalden önce son bir kontrol yapıyorlar acaba gözden kaçan var mı diye ve benim formumu buluyorlar. Gerçekten de direk finale çıktım. Anneme yaptığım şaka gerçek oldu.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2013 yılında ‘Her şey Yolunda Merkez’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Güneşin Kızları’ dizisinde canlandırdığı ‘Savaş Mertoğlu’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Mantıklı, uzlaşmacı, güler yüzlü, samimi, neşeli, esprili, mütevazi “Normal hayatta her konuda çok kararsızımdır. Terazi burcunun en önemli özelliğiymiş bu zaten. Normalde burçlara çok ilgim yoktur ama her insan kendi burcunu okur ya, benimkinde de hep bu yazıyor. Fikir almayı seviyorum, kendi işini yapan insanların o işle alakalı fikrini almak hoşuma gidiyor.”

Kişisel gelişim: Okulunu bitirse de sürekli kendisini yenileceği eğitimler almak istiyor. “Best Model seçilmem oyunculuğuma bir katkı sağlamaz. Tamamen oyunculuğa yöneldiğim için bunun temelini almam gerekiyordu. Emeklemeden koşmak istemedim bu sebeple bu işin okulunu okumaya karar verdim. Oyunculukta daha yolun başındayım ve çok severek yaptığım bir şey. Bir kural koydum kendime, hayatım boyunca her gün, ufak büyük fark etmeksizin, yeni bir şey katmak istiyorum hayatıma. Bir bilgi de olabilir, bir yetenek de. Bence oyunculuk böyle bir şey zaten, asla ‘Bitti, ben oldum artık,’ diyemeyeceğiniz bir meslek.”

Berk Atan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: Eleştiriye açık bir insan eleştirinin insanı geliştirdiğine inanıyor. “Kendi hakkınızda her zaman pozitif yorumlar duymak da bir o kadar yanıltıcı oluyor. O yüzden eleştiriye açık bir insanım tabii ama kimden geldiği de önemli. Eleştiren insanın gerçekten mesleğinde saygın, kendini kanıtlamış bir insan olması lazım ki söylediklerinin benim için yapıcı bir tarafı olsun. Kim hangi işi yapıyorsa o işin profesyoneli olan, işine hakim olan herkesin lafını, tavsiyesini dinlerim. Çünkü ben zaten her alanda deneyim sahibi olamam. Herkesin her konuda bir fikri vardır ama bilgisi ve deneyimi yoktur. O yüzden de fikir alışverişi içinde olacağımız, bize tecrübelerini aktaracak insanlar var hayatımızda. Onlar daha iyi bildiği için birlikteysek elbette önerilerini dinlerim, dikkate alırım. Saygı duyarım. Çünkü onun da işi o konuyu bilmek.”

Mutluluk kaynağı: Sevgiyi en büyük besin ve mutluluk kaynağı olarak görüyor. “Karşılıklı sevgi, saygı, samimiyet, hoşgörü gibi şeyler beni besliyor hayatta. Diğer geri kalan hiçbir şey önemli değil. Asıl maneviyat burada.”

Aşka bakışı: “Aşk aslında hayatı komple etkileyen bir kavram. Tamamıyla hayatın dengesini bozan veya dengeleyen bir şey. Aşık olmayı düşünmüyorum dersiniz 10 dakika sonra aşık olursunuz. Ben biraz çabuk kapılırım ama çok eş değiştiren biri değilim. Aşık olduğum zaman gerçekten değer verip üzerine düşerim. Hayat karşınıza ne çıkarır, ne getirir bilemezsiniz. Sonuçta bu bir duygu yoğunluğu ve duygularınızı belli bir yere kadar yönetebilirsiniz. Bir yerden sonra duygular sizi alıp götürür. Aşk tabii ki bir mutluluk nedeni, doğru aşk insanın hayatını güzelleştirir. Ama hayatımda aşk olmadan da yaşarım. Aşk öyle bir şeydir ki, beş sene ararsınız bulamazsınız, beş gün aramazsınız karşınıza çıkar. Planı ve programı yoktur. Tamamen hayatın size getirdiği bir hediye.”

Hayata bakışı:  Güne her zaman pozitif başlayıp öyle tamamlamaya çalışıyor. “Bana göre enerji bulaşıcı. Ne kadar pozitiflik o kadar mutluluk! Bu enerji işlere de yansıyor.  Şu an tek istediğim başarılı olmak, yapabileceklerimi gösterebilmek. Hayat bana bir şans verdi ben de bu şansı çok çalışarak en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum.”

İş hayatına bakışı: Oyunculuğun büyülü dünyasına kapılmıyor, sadece meslek olarak görüyor. Benim için hiçbir dünya büyülü değil. Ünlü olunca  hayatımda bir şey değişmedi ben yine aynı benim. Ama daha çok insan beni tanımaya başladı. Her insanın hedefleri ve sevdiği mesleği yapma hayali vardır. Ben de o hayalin peşinde doğru zamanın gelmesini bekledim. Şu an çok sevdiğim oyunculuğu, her gün kendimi biraz daha fazla geliştirmeye çalışarak, öğrendiklerimin üzerine bir şeyler koymaya çalışarak icra ediyorum. Hayatımda değişen şey daha çok çalışmak oldu. Ama bundan hiç şikayetçi değilim. Her projeye başlarken severek başlıyorsunuz, karşılığında seyircinin de sevmesini ve kabullenmesini umuyorsunuz. Doğru enerjiyi yakalarsınız seyirci de karşılığını kat ve kat veriyor.  Aslında konu popüler olmak ya da olmamak değil; konu mesleğini iyi yapmak, başarılı olmak. Popülerlik amaç değil, sonuç olmalı. Benim mesleğim oyunculuk ve diğer mesleklerden farkı televizyon ekranında olmak. Amacım izleyicilere iyi performans sergileyebilmek.”

Kariyer planı: Bir dönem işinde güçlü, tarihi bir karakteri canlandırmak istiyor. Komediye de kendisini yakın hissediyor. “Komedi işlerini her zaman sevmişimdir, birilerini güldürmek ve hayata neşe katmak önemli iş. İleride iyi bir projede yer almak beni de mutlu eder. Şimdi bir de internet dizisi furyası başladı. Teknoloji ve internet çağında yaşıyoruz, her şey çok çabuk gelişiyor, ilerliyor. Televizyonun yeri hayatımızda yadsınamaz ama internet dizilerinin de geleceğine inanıyorum. Sinema filmlerini de çok önemsiyorum, iyi bir izleyici olduğumu söyleyebilirim. Teklifler geliyor, değerlendiriyorum.  Sinema filmini kalıcı olması sebebiyle ayrıca değerli buluyorum. İlk sinema filmimin ne olacağını ben de merak ediyorum. “

Gelecek Hayali: Uzun vadeli planlar yapmıyor. Sadece kendisine hedef koyuyor. “Hayat o kadar garip ki insanın bir yılda hatta bir ayda bile hayatının yönü değişebiliyor. Bir plan yaparsın, o doğrultuda hedefine doğru çalışırsın çabalarsın ama çok daha iyi ya da kötü gelişmeler de olabilir. O yüzden hedefinin olması iyi bir şey ama pay da bırakmak lazım. O yüzden 10 sene sonra, umarım bu işi yapıyorumdur ve iyi bir noktadayımdır. Ama diyelim işler kötü gitti ve on sene sonra bambaşka bir sektörde de görsem kendimi bocalamam. Duruma şartlara uyum sağlarım. Şu andaki hedefim oyunculuk mesleğini geliştirmek için en iyisini, en güzelini yapmak ama ne nasip olur bilinmez.”

Neye tahammül edemez? Hayatta en sevmediği şey, samimiyetsizlik ve yalan. “O yüzden hep ilişkilerde, samimiyet, dürüstlük, sevgi (gerçek sevgi) ararım. Bu saygı kalmadığı zaman, ilişkilerim bozulabilir. Gerçekten dürüstlüğe önem veren biriyim.”

Kimlere hayranlık duyar? Yabancı oyunculardan Michael Douglas ve Tom Cruise’u çok seviyor. “Ülkemizden ise Haluk Bilginer’e bayılıyorum. Bu insanlar ne yaparlarsa izliyorum, takip ediyorum.”

Kadında çekicilik kriteri: Kadın, erkek olarak ayırmaksızın, bir insanda en önemli vasfın samimiyet ve pozitif enerji olduğunu düşünüyor. “ Güzellik kavramı dış görünüşle başlar. Daha sonra bu dış görünüş, tanıdıkça karakter güzelliğine dönüşür ya da çirkinleşir. Ve güzellik karakterle tamamlanır! Bir insanın kalbinin temizliği, samimiyeti, zekası beni etkileyen tarafları. Zaten bence içinin güzelliği insanın dışına da vuruyor.”

Sosyal medyayla arası nasıl?  Hayatımın izole kalmasını seven bir insan bu sebeple sosyal medyayı kullanırken paylaşımlarını da dikkatli yapıyor. “Kendimle alakalı güzel bulduğum anları paylaşıyorum. Yer aldığımız projeler yurt dışına satılıyor, doğal olarak o ülkelerden takipçilerimiz oluyor.  Sosyal medya çok fazla günlük hayatımın içinde değil, aslında çok sık paylaşımda bulunmuyorum. Tabii bunun yanı sıra, sette çok uzun süre vakit geçirdiğimizden, güncel olayları sosyal medya üzerinden takip edebiliyorum. Twitter’ı ya da Ekşi Sözlük’ü de elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum. Bölüm yayını sırasında ya da sonrasında bakıyorum. Sahneleri çekerken vermeye çalıştığımız duygunun seyircide ne şekilde karşılık bulduğunu görmek adına sosyal medya kanalları son derece etkili mecralar.”

Modayı takip ediyor mu? Stili, günlük ruh haline göre değişiyor ancak  genellikle rahat bir tarzı var. “Giyim stilim o günkü ruh halime göre değişiyor. Sete giderken genelde sportif tercihler yapıyorum, fakat normal yaşantımda klasik de giyindiğim oluyor.”

Berk Atan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Evde ne yapar? Evcimen bir yapıya sahip. Evde sevdikleriyle beraber vakit geçirmekten hoşlanıyor. “Terazi burcuyum ama yükselenim Yengeç. Hiç evden çıkmayayım herkes bana gelsin, yenilsin içilsin kafasındayım. Ayrıca tertip ve düzen de olmazsa olmazımdır. Dağınık bir evde, düzeni olmayan bir evde kesinlikle yaşayamam. Mesela en sevdiğim şey kahvaltımı evimde yapmaktır. Yani benim evimde hep yemek olsun ama çok lazımsa ben dışarıda da yemek yerim. Ama kahvaltımı evimde yapabileyim. Televizyonumu açıp izleyeyim. Maç varsa maçı izleyeyim, film izleyeyim, belgesel kanalları gezeyim. Arkadaşlarım gelsin play station oynayalım. Severim hep bunları.”

Formunu nasıl koruyor? Futbol disiplininden geldiği için formunu korumakta zorlanmıyor. “Herkesin hobisi olan spor yapmak benim zaten yaşam biçimim. Spor yapmak benim için yük değil, zaten hayatımın bir parçası gibi. O yüzden zorlanmıyorum. Basketbol oynamayı seviyorum. Masa tenisi oynuyorum. Gym’e gidiyorum, fitness yapıyorum. Spor salonunda zaman geçirmeyi seviyorum. Çünkü spor özgüvenimi besliyor, enerjimi yerine getiriyor. Onun dışında biraz beslenmeme dikkat ediyorum. Yeşil çay içiyorum.”

Asla hayır diyemeyeceği yiyecek?  Dondurma. “İki günde bir yerim. Dayanamam. 15 dakika fazla koşarım ama yerim.”

Neye para harcar? İhtiyacı doğrultusunda alışveriş yapmayı seviyor

TELEVİZYON DİZİLERİ

2013 – Her Şey Yolunda Merkez/ Selçuk Demircioğlu

2013 – Altındağlı / Pamir

2015/ 2016- Güneşin Kızları / Savaş Mertoğlu

2017 – Dayan Yüreğim / Atıf Sinan Şanal

2017/ 2018 – Cennet’in Gözyaşları / Selim Arısoy

2020- Gönül Dağı / Taner

SİNEMA FİLMLERİ

2017- Tahin Pekmez / Akif (TV Filmi)

ÖDÜLLERİ

2011- Best Model of Turkey / Gelecek Vaat Eden Manken

2012 – Best Model of Turkey / Birincilik

2012- Best Model the World / Birincilik

2015 – KTÜ Medya Ödülleri / Yılın En İyi Çıkış Yapan Erkek Oyuncusu/ Güneşin Kızları

2016 – Türk Tıp Öğrencileri Birliği Yılın Enleri/ En İyi Erkek Oyuncu /Güneşin Kızları