Ana sayfa Dizi Haberleri Binlerce insan dizileri RTÜK’e şikayet etti! Şiddet ve yasa dışı eylemler güven sarsıyor!

Binlerce insan dizileri RTÜK’e şikayet etti! Şiddet ve yasa dışı eylemler güven sarsıyor!

tarafından ker_def

Hemen her kanalda pek çok dizinin yayınlandığı ekran rekabetinde öne çıkmak isteyen diziler, zaman zaman şiddetin dozunu arttırıyor.

Dikkat çekici sahneleriyle çok konuşulan diziler, reytinglerde üst sıralara çıkmanın yollarını çeşitli aksiyon sahneleriyle bulmaya çalışıyor. Kimi zaman başarılı olan bu durum, aynı zamanda pek çok izleyicinin de tepkisini çekerek eleştirilerine neden oluyor.

Geçtiğimiz günlerde küçük bir çocuğun, ““Annemle ben şu an babamdan kaçıyoruz. Lütfen diziyi bitirin. Kaç gündür size şikayet etmeye kalktım. Her seferinde beni dövdü. Lütfen bitsin de babam anneme aynısını yapamasın” ifadelerini kullanarak bir dizisi RTÜK’e şikayet ettiği öğrenilmişti.

Bu dizinin daha sonra Sen Anlat Karadeniz dizisi olduğu medyada yer aldı.

Pek çok dizi, izleyiciden tepki alıyor ve binlerce insan RTÜK’e şikayet ediyor.

2018 yılında RTÜK’e gelen şikayetlerle ilgili rapordaki ilginç veriler dikkat çekti.

Milliyet Gazetesi Yazarı Ali Eyüboğlu, köşesinde “TV izleyicisi 2018’de nelerden şikayetçi?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Eyüboğlu’nun yazısında detaylı aktardığı verilere göre RTÜK’e toplam 124 bin 234 şikayetten sadece 825’i radyo yayınlarıyla ilgili. Geri kalan 123 bin 409 şikayet televizyonlarla ilgili. Üstelik bu rakamın 48 bini dizilerden gelen şikayetler.

“RTÜK’ün ‘Vatandaş Bildirimleri 2018 Raporu’na göre, en çok şikayet edilen yayınlar, Türk izleyicisinin büyük ilgi gösterdiği diziler” bilgisini veren Eyüboğlu, şikayet sebeplerini de şöyle aktarıyor:

“Şiddet içerikli ve yasa dışı eylemlerin yansıtıldığı sahneler, özellikle çocuklara ve gençlere olumsuz örnek oluşturuyor, benzer eylemleri teşvik ediyor, bu durum toplumun hukuka güvenini sarsıyor.”