Ana sayfa Dizi Haberleri Börü’nün 2. bölümünün adının neden ‘Kar gibi beyaz’ olduğu o sahneyle anlaşıldı!

Börü’nün 2. bölümünün adının neden ‘Kar gibi beyaz’ olduğu o sahneyle anlaşıldı!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Dün akşam 2. bölümüyle ekrana gelen Börü’de diziyi izleyenleri gözyaşlarına boğan bir sahne ekrana geldi. Dizinin yeni bölüm adının neden ‘Kar gibi beyaz’ olduğu da ortaya çıktı.

Operasyona giden ekip, kurulan pusudan kurtulmayı başardı. Gittikleri köyde küçük bir kızla Asena’nın sohbeti dikkat çekti. Saçlarını çok beğenen Asena, küçük kızın da saçlarını ördü ve onunla aralarında duygusal bir konuşma yaşandı. Küçük kız, büyük bir hayranlıkla Asena’yı seyrederken sonradan olacakları ise kimse bilmiyordu. Ablasının düğününde keyifle koşup oynayan kızın adı Berfin’di. Asena, bu küçük kızdan çok etkilenmişti.

Ertesi gün hain teröristlerin köye indiği haberiyle operasyon başladı. Başarıyla tamamlanan operasyonda bir evden gelen çığlık yürekleri dağladı. Asena ve arkadaşları hemen o eve koştular. Asena, yerde vurulmuş olarak annesinin kucağında yatan Berfin’i görünce kahroldu. Ağıtlar yakan annenin kucağındaki küçük kız ölmüştü. Asena, gördükleri karşısında daha fazla dayanamadı ve yere çökerek hıçkırıklar içinde ağlamaya başladı. Teröristlerin vurduğu küçük masum kızın yerde kanlar içindeki hali Asena’yı kahretti.

İşte bu sahnede ekran başındakiler de gözyaşlarını tutamadı. Bölümün adının neden ‘Kar gibi beyaz’ olduğu da bu sahneyle anlaşıldı. Berfin’in anlamı ‘Kar gibi beyaz’ demek çünkü. Kürtçe’de Berfin, Kardelen Çiçeği anlamına da geliyor.

Ahu Türkpençe, bu sahnelerde o kadar içten bir oyunculuk sergiledi ki adeta ekran başındakiler de o anı yaşadılar.