Ana sayfa Dizi Haberleri ‘Bu bir peri masalı değil! Tahir de Nefes’e şiddet uyguluyor!” Sen Anlat Karadeniz’de gerçekler henüz ortaya çıkmadı!

‘Bu bir peri masalı değil! Tahir de Nefes’e şiddet uyguluyor!” Sen Anlat Karadeniz’de gerçekler henüz ortaya çıkmadı!

tarafından zk zk

'Bu bir peri masalı değil! Tahir de Nefes'e şiddet uyguluyor!" Sen Anlat Karadeniz'de gerçekler henüz ortaya çıkmadı! 7

Dizinin bu kadar hızlı bir şekilde sevilmesi ve çok konuşulması ile ilgili olarak da senaristler, hikayenin ilgi çekeceğini düşündüklerini ama ilk bölümü izledikten sonra iyi bir sonuç alınacağını zaten anladıklarını belirterek “Çünkü setten müthiş bir iş çıkmıştı. Fakat bu kadarını bekliyor muyduk; kesinlikle hayır. Mutlu ve şaşkınız, stresten de geberiyoruz, hepsi için Türk seyircisine çok teşekkürler” ifadesini kullanıyorlar.

Sen Anlat Karadeniz’in hikayesini çok hızlı oluşturduklarını ancak sonrasında çok sıkı araştırmalar yaptıklarını, farklı kaynakları, hikayeleri okuyarak bir yıldan fazla süren bir zaman içinde diziyle ilgili tüm detayları oluşturduklarını anlatıyor senaristler.

Bu bir peri masalı değil!

Kadına şiddet konusuna bu kadar cesurca parmak basan bir hikaye büyük ilgi çekti ama ilk başlarda izleyiciyi de ekran başında dehşete düşüren sahnelere bazı eleştiriler gelmişti. Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem konuyla ilgili olarak bunun büyük bir sorumluluk olduğunu, bazen anlatırken nefes dahi alamayacak kadar yoğun günler yaşadıklarını belirterek şöyle devam ediyorlar:

“Bir kadın, oğluyla birlikte bir adamın şiddetinden kaçar ve toplumsal şiddetin içine düşer. Evet bunu anlatmak çok büyük sorumluluk, bunun bilincindeyiz ve mide ağrısından geberiyoruz, bazen nefes alamıyoruz. Fiziksel şiddet, cinsel şiddet, psikolojik şiddet, ekonomik şiddet, toplumsal şiddet; kahramanımız Nefes hepsine direnecek. Direnirken yanlışlar da yapacak, onun ve başkalarının yanlışlarının sonuçlarıyla da karşılacak ama direnmekten asla vazgeçmeyecek.”

Nefes’in yolunun daha çok uzun olduğunu ve onun başına geleceklerin hepsini şimdiden bildiklerini belirten Erdem ve Eryılmaz, “Bu bir peri masalı değil, acemiliklerle, hamlıklarla, zorluklarla ve çözümsüzlüklerle dolu bir yolculuk. Ama aynı zamanda bir kadının kahraman oluşunun ve bir erkekle omuz omuza duruşunun hikayesi. Zor olacak, yavaş olacak, ama olacak. Bu hikayeyi anlatanlar olarak çok stresliyiz, yanlış bir şey yapmamak için çok uğraşıyoruz, inşallah yapmayız” ifadesini kullanıyorlar.

Nefes’in hikayesi gerçek bir hikayeden esinlenme!

Pek çok çevreden diziden sonra olumlu dönüşler aldıkları, Üniversitelerden söyleşi teklifleri geldiğini anlatan senaristler, kadına şiddetin hemen herkesin evinde, yanı başında yaşandığına dikkat çekerek Nefes’in hikayesini nereden esinlendiklerini de şöyle anlatıyorlar:

“Geçmişte yarım kalan yarı belgesel bir aile içi şiddet projesi için çalışmıştık ve o zaman birçok gerçek şiddet hikayesi dosyası okumuştuk. Esin kaynağımız, o dosyalardan birinde okuduğumuz, maalesef bir şiddet cinayetine kurban gitmiş bir Türk kadınıdır; macerası çok farklıydı ama onun çocuklarıyla kaçışı Nefes’inki gibi bir umut yolculuğu olamadan bitti. O da aldığımız nefes gibi insanlara Allah’ın emanetiydi ama herkes o emanete gözünü kapamayı tercih etti. Ona ve şiddete karşı direnişlerinde dayanacak omuz bulmayan başka kadınlar için, Nefes’in umut hikayesini anlatmayı borç biliyoruz.”

Tahir de psikolojik şiddet uyguluyor ama merhametli!