Ana sayfa Dizi Haberleri Bugün çok popüler olan lise dizilerinin öncülerinden Arka Sıradakiler efsanesi yeniden çekiliyor!

Bugün çok popüler olan lise dizilerinin öncülerinden Arka Sıradakiler efsanesi yeniden çekiliyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yapımcılığını Birol Güven’in, yönetmenliğini ise Hamdi Alkan üstlendiği Arka Sıradakiler dizisi, yayınlandığı 2007-2012 yılları arasında çok konuşulan bir dizi olmuştu. Fox TV’de yayınlanan dizi aslında bugün çekilen lise dizilerinin öncülerinden biriydi. Diziyle ilgili bomba bir haber geldi. Buna göre yıllar önce gündeme damgasını vuran Arka Sıradakiler dizisi yeniden çekilecek. Hem de neredeyse aynı kadroyla.

Liseli gençlerin hikayesini anlatan Arka Sıradakiler dizisinin ilk bölümünün yayınlanmasının üzerinden tam 15 yıl geçti. Senaryosu Özlem Elginöz, Birol Elginöz, Yelda Açıkgöz, Müfit Can Saçıntı, Aysen Teker ve Sema Ali Erol tarafından yazılan dizi tam altı sezon sürdü.

Gençler arasındaki çete kavgaları, uyuşturucu, haraç konularını işleyen ve bir lisede geçen Arka Sıradakiler dizisinde usta oyuncu Bülent Emin Yarar başroldeydi. Genç oyuncu kadrosunu da Bülent Çetinaslan, Sinem Öztürk, Barış Atay, Pelin Akil, Ferit Çöloğlu oluşturuyordu.

Bugün çok popüler olan lise dizilerinin öncülerinden Arka Sıradakiler efsanesi yeniden çekiliyor! 7

Yıllar önce tüm Türkiye’yi etkisi altına alan Arka Sıradakiler dizisinin yeniden çekileceği öğrenildi. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre dizinin eski kadrosundan çoğuyla anlaşma yapıldı bile. Arka Sıradakiler dizisinin hangi kanalda ekrana geleceği henüz açıklanmadı.

Dizinin oyuncu kadrosu aynı isimlerden oluşacağından, eski bölümlerde birer öğrenciyi canladıran oyuncuların bugün bir yetişkin olarak karşımıza çıkması gerekiyor. Ekrana dönüşüyle büyük heyecan yaratan Arka Sıradakiler’in yeni bölümleri büyük merak yarattı.

Arka Sıradakiler dizisinde olayların ana mekânı; yıllardır üniversiteye bir tek öğrenci bile gönderememiş, unutulmuş bir lisedir. Dizide Büyük Zafer Lisesi adlı lisenin öğrencileri ve okula yeni gelen idealist bir öğretmenin bu öğrencileri doğru yola sokma mücadelesini anlatılır.

Dizinin başrol oyuncusu Kemal öğretmeni konu alan Öğretmen Kemal adlı bir dizi de 2010-2011 yılları arasında FOX’ta yayımlandı. Dizi düşük izlenme oranlarından dolayı 18. bölümü ile final yaparak sona erdi.