Ana sayfa Sosyal Medya Cansu Dere’yi dünya çapında öne çıkartan iki dizi çok ses getirdi!

Cansu Dere’yi dünya çapında öne çıkartan iki dizi çok ses getirdi!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Anne dizisi yayınlandığı dönem herkesi çok etkilemiş, gözyaşlarına boğmuştu. Aslında bir Japon dizisi olan ve bugüne kadar birçok ülke tarafından uyarlaması yapılan dizinin en çok satan uyarlaması Türklerin yaptığı oldu. Anne dizisinin başrolünde Cansu Dere bulunuyor. Çok başarılı bir performans ortaya koyan oyuncu, ardından da Sadakatsiz isimli dizideki başarısıyla çok ses getirdi.

Anne’de dünyanın birçok ülkesinde tanınan Cansu Dere, son iki sezondur ise Sadakatsiz dizisinin dünya çapında birçok ülkede çok beğenilmesi ile bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. İspanya’da yayınlanan dizi çok beğenildi ve oyuncu ‘bireysel başarı) ödülünün sahibi oldu. Cansu Dere, ayrıca Latin Amerika’da da yine Sadakatsiz dizisiyle ödüle layık bulundu. Sadakatsiz’in yanı sıra Anne dizisinin başarısını da yeniden hatırlamak lazım.

Milliyet gazetesi yazarı Sina Koloğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Anne dizisiyle ilgili olarak önemli bilgiler verdi. Koloğlu, “Dünyada en çok satan Anne bizdeki” dedi. Koloğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Asya’dan dünyaya en çok ihraç edilen dizi unvanının Mother (Anne) dizisinin elinde olduğunu belirtti.

Cansu Dere'yi dünya çapında öne çıkartan iki dizi çok ses getirdi! 9

Anne dizisi orijinalinde bir Japon yapımı. Sonra sırasıyla Güney Kore, Türkiye, Ukrayna, Tayland, Çin, Endonezya ve Fransa’da uyarlandı. Anne dizisinin en son kısa süre önce İspanyol versiyonu çekilmeye başladı. Ancak Sina Koloğlu’na göre tüm bu versiyonlar içinde dünyada en çok satan Türklerin yaptığı oldu.

Sina Koloğlu paylaşımında şöyle yazdı: “Durumu Türkiye’de uyarlamayı çeken şirketin başındaki isme Fatih Aksoy’a sordum. ‘Dünyada yaygın olarak satılan tek versiyon bizimki. İspanya’da bizim versiyonun gördüğü ilgi üzerine İspanyolcası çekildi. 90 dakika 35 bölüm bizde var yalnızca. Diğer ülkeler 10 bölüm çektiler’ dedi”

Cansu Dere'yi dünya çapında öne çıkartan iki dizi çok ses getirdi! 10 Cansu Dere'yi dünya çapında öne çıkartan iki dizi çok ses getirdi! 11

MedYapım ve MF Yapım tarafından Japon yapımı Mother dizisinden uyarlanan, Türkiye’de beğeniyle izlenen Anne’ dizisinin başrollerinde Vahide Perçin, Cansu Dere ve Beren Gökyıldız yer almıştı. 25 Ekim 2016 tarihinde başlayan Anne dizisi 20 Haziran 2017’de 33. bölümüyle birlikte final yapmıştı.

Yayınlandığı dönem herkesi gözyaşına boğan Anne dizisinin konusu şöyleydi: Dünyalar tatlısı Melek, kendi halinde, küçük dünyasında mutlu olmaya çalışan bir çocuktur. Annesi Şule, sevgilisi Cengiz’e tutkulu bir aşk beslemektedir. Bu aşk Şule’nin gözünü o kadar kör etmiştir ki sevgilisinin Melek’e yaptığı işkenceleri görmezden gelir.

Zeynep, Melek’le geçici olarak öğretmenlik yaptığı okulda karşılaşır. Zeynep, Melek’in zayıf kalmış vücudu ve ürkek halleri nedeniyle yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu hisseder. Durumun farkına varan Zeynep, Melek’i bu insanların elinden kurtarmak ister.

Zeynep, hayatındaki çalkantılı süreçte bir de Melek’le tanışınca hayatının akışının tamamen değişeceğinden habersizdir. Melek’in bir gün ölüme terkedilmesi Zeynep’in tüm planlarını değiştirir. Zeynep, Melek’i kaçırarak onu bu işkencelerden kurtarmayı ister. Zeynep’in artık hayali Melek’e gerçek bir annenin varlığını hissettirmek olacaktır.