Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Cenk Ertan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Cenk Ertan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Cenk Ertan, 1 Ocak 1970 tarihinde Almanya’da doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve eski manken.

Adı: Cenk Ertan
Doğum Tarihi: 1 Ocak 1970
Doğum Yeri: Almanya
Boyu: 1.88 m.
Kilosu: 76 kilo
Burcu: Oğlak
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Eşi: Fulya Ceylan Ertan
Çocuğu: Yusuf Deniz Ertan
Instagram: https://www.instagram.com/cenkertann/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Cenk Ertan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Türk bir ailenin çocuğu olarak Almanya’da dünyaya geldi. Liseye başladığı yıl, 15 yaşındayken ailesiyle beraber Almanya’dan ayrılarak Türkiye’ye yerleşti ve lise öğrenimini Türkiye’de tamamladı. 2012 yılında kendisi gibi oyuncu olan Fulya Ceylan Aksütlü ile İzmir’de evlendi. Çiftin Yusuf Deniz adında bir oğlu var.

Oyunculuğa nasıl başladı? Lise mezuniyetinin ardından Alanya’da bir süre barmen olarak çalıştı. 1990’lı yıllarda Ajda Pekkan’ın ‘Eğlen Güzelim’ şarkısının klibinde rol alarak dikkatleri üzerine çekti. “Sektöre mankenlikle başladım. O yıllarda öyle bir meslek vardı. Oyunculuk da beni cezbediyordu. Zaten yapmak da istiyordum. Hollywood ve Avrupa sinemasını yakından takip ediyordum. Paul Newman, Marlon Brando filmlerini izleyerek büyüdüm. İçimde istek vardı. 20’li yaşlarda sinema okuyan arkadaşlarım vardı. Mezuniyetlerde hep beni oynatırlardı. Bir gün zincirleme tesadüfler oldu. Tesadüfi bazı arkadaşlarla karşılaştım ve bir anda kendimi bir dizide buldum. Uğur Yücel’le Kenan İmirzalıoğlu’nun oynadığı ‘Alacakaranlık’ oynadığım ilk dizi oldu. Kötü adam rolünü oynadım. Onun peşinden de ‘Kurtlar Vadisi’ ve ‘Haziran Gecesi’ geldi. Bu dizilerden sonra ün olayı sokağa taştı. Bende sokakta yaşayan bir insanın kahveye, manava giden bir adamım. Tuhafınıza gidiyor. Laf atmalar fotoğraf çekilmeler falan başladı. Kolay bir şey değil şaşırıyorsunuz. İş gözüyle bakıyorsunuz. İzleyici değiliz. Doktorlar bıkar ya şuram ağrıyor diye duymaktan. Diziden konuşmakta öyle bir şey.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2003 yılında ‘Alacakaranlık’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Haziran Gecesi’ dizisinde canlandırdığı ‘Cemal’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Soğukkanlı, sabırlı, doğal, samimi. “Beklenmedik olaylar karşısında çok soğukkanlıyım. Beni sinirlendirmek kolay değildir. Çılgınlıklarım çok yoktur. Hiç sevmem çılgınlığı. Bazılarına göre geceyi bir ormanın ortasında çadırın içinde geçirmek çılgınlık olabilir. Ama benim için özümle buluştuğum yer.”

Sette nasıl birisi? Sette disipline önem veriyor. “Sette tahammül edemediğimiz şeyler elbette ki oluyor. Ama biz oyuncular her şeye tahammül ediyoruz. Bu işler bizde yeni, bir Hollywood sektörü değiliz. Aksiliklerde oluyor. Hollywood’da her şey programlı. Planlanan sürede çekim tamamlanıyor. Bizde öyle değil. O kadar profesyonelleşmedik. Sette geç kalınması ayıptır. Haklı nedenleri yoksa.”

Cenk Ertan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İlk sinema filmi: Orçun Benli/ Hep Yek 2

Aşka bakışı: “Romantik bir eş olduğumu düşünüyorum ama karım ‘Hiç öyle değilsin’ diyor. O da öyle zaten, ‘Evlilik yıldönümünü unuttun’ gibi dertleri pek yoktur.”

Hayata bakışı: Hayatı akışına bırakıyor. “Hayat zor bir mücadele. Çatışmadan güler yüzle yaparsak her şey daha güzel olur diye düşünüyorum.”

İş hayatına bakışı: Bordo Bereliler filmlerinin mesleğinin dönüm noktası olduğunu düşünüyor. “Aktör olarak hep hazır olmak gerekir. Elinizde ne kadar çok yeteneğiniz varsa malzemeniz var demektir. Orduya ve Özel Kuvvetlere karşı merakım var. Takip eder saygı duyarım. Bordo bereliler çok özel insanlar bilgili ve entelektüel yetiştirilen birkaç dil bilen arkadaşlar. Üstün insan olmak için eğitim görüyorlar. Bizden üstlünler açlığa, susuzluğa, yokluğa dayanmakta. İşi adam öldürmek. Ölüm makinası olarak yetiştiriliyorlar. Sette emekli bordo berelimiz vardı. Dağda kolu donmuş fark etmeden görevine devam etmiş biri. Silah tutuşu, yürüyüşleri, gizlenme biçimlerini öğretti bize. Yanlış gördüğünde müdahale etti. Senaristimiz aynı zamanda dövüş uzmanı olan arkadaşımızla dövüş sahnelerine çalıştık. Dövüş sahneleri dans gibi biraz.”

Kariyer planı: Bordo Bereliler gibi daha çok keyif alacağı işlerde yer almak istiyor.

Rol modeli: Rol modeli yok. “Bir kere kimseyi taklit etmeyi sevmem. Bordo Bereli bir askeri canlandıracaksam kendi iç dünyamla onu oynarım. Ne yani birini taklit ederek onun mimiklerini mi kullanayım? Oyunculuğunu sevdiğim insanlar var ama oynarken örnek aldığım kimse yok.”

Doğa ile ilişkisi: Doğayı çok seviyor doğada olmak en büyük tutkusu. “Trekking yapıyorum yılda iki kez. Sırt çantası ile çadırla uzun yürüyüşler. Huzur buluyorum. Şehir insanı yoruyor. Hatta komple mi gitsem diye düşünüyorum doğaya. İstanbul’un kalabalığından sıkıldığımda kendimi kamplarda buluyorum. Yılda iki üç defa Likya yolunu yürürüm. Bu beni çok zinde tutuyor. Kafa olarak rahatlıyorum.

Sosyal medya ile arası nasıl? Teknoloji ve sosyal medya ile arası pek yok. İnstagramı kullanıyor ancak çok aktif değil. “Eşim bir gün Instagram yükledi, kendi ismimle de alamadım, arada doğa fotoğrafı paylaşıyorum. Eşimle de tencere kapak olmuşuz. O da benim gibi bu mecralara pek ilgi duymuyor.”

Cenk Ertan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Hangi filmden etkilendi? “Savaş filmlerinden en çok ‘Kara Şahin Düştü’yü severim. İkinci sırada ‘İnce Kırmızı Hat’, üçüncü sırada ‘Full Metal Jacket’ var.”

TELEVİZYON DİZİLERİ   

2015 – Şehrin Melekleri / Cemal Tibet

2014- Sil Baştan / Oktay Atabey

2011/2014 – Umutsuz Ev Kadınları / Kudret Taşdelen

2010 – Aşk ve Ceza / Bora

2008 – Çemberin Dışında / Aycan Demirkan

2007 – Parmaklıklar Ardında / Yılmaz Aydın

2006 – Rüyalarda Buluşuruz/ Arda

2005 – Ödünç Hayat / Cemal

2005 – Ihlamurlar Altında / Cem Akman

2004 /2006- Haziran Gecesi / Cemal

2004 – Kurtlar Vadisi /  Kral Faruk

2003 – Alacakaranlık

SİNEMA FİLMLERİ

2018- Bordo Bereliler Afrin

2017- Kayseri Aslanı: Çin İşi / Rıfat

2017- Ver Kaç / Mecit Başkan

2017- Bordo Bereliler Suriye / Mehmet

2017 – Hep Yek 2 / Kedi Arif

2005- Yürek Çığlığı / Nihat (TV Filmi)