Ana sayfa Dizi Haberleri Çukur, 20 ülkeye satılırken, Beni Affet’e gösterilen ilgi şaşkınlık yaratıyor!

Çukur, 20 ülkeye satılırken, Beni Affet’e gösterilen ilgi şaşkınlık yaratıyor!

tarafından zk zk

Cannes’da düzenlenen Mipcom TV Fuarı’nda Türk dizilerine gösterilen ilgi bu yıl da oldukça büyüktü.

Son yıllarda Türk dizilerinin dünya piyasasındaki yeri gittikçe sağlamlaşıyrken, Amerika’ya bile dizi satar hale geldik.

Fuarı takip eden Vatan Gazetesi Yazarı Oya Doğan, en yetkili isimden, en çok satılan dizileri ve neden bu kadar çok ilgi gördüklerini anlattı.

İşte o yazı:

“ABD’ye Kara Sevda’yı sattık

Türkiye’de dizi sektörü pek iyi gitmiyor ama İnter Medya CEO’su Can Okan yurt dışında Türk dizilerine ilginin artarak devam ettiğini söylüyor: “Her markette listemize yeni ülkeler ekleniyor. Mesela Amerika’nın İspanyolca yayın yapan en büyük kanalına önce Fatih Harbiye’yi sonra da Kara Sevda’yı sattık. Çukur şu anda 20 ülkeye satıldı. Yakında 30 ülkeye daha satıldığını duyarsanız şaşırmayın. Acun Medya’yla işbirliğine gittik ve Exathlon’un satışını aldık. Bu fuarda ona da ilgi yoğundu. Günlük dizimiz Beni Affet çok satılıyor. Düşünün Fas’ta 66.5 share alıyor.”

Çukur, 20 ülkeye satılırken, Beni Affet'e gösterilen ilgi şaşkınlık yaratıyor! 7

Ama benim merak ettiğim konu şu: Madem Türk dizileri yurt dışı satışlarıyla yaşıyor. Öyleyse bir dizide ne olursa satılır? Okan, “Her ülkede bir insanın başına gelebilecek dertlerin işlenmesi gerekli. Ama onların çözümleri de olmalı. Umut vermesi gerekiyor. Kadın odaklı ama modern işler satılıyor” cevabını veriyor. Peki oyuncuların yurt dışı satışına etkisi var mı? Okan, “Eskiden daha fazla oyuncu odaklı işler satıyorduk. Şimdi işimiz hikaye odaklı olmaya başladı. Bence ana satış elemanımız hikayelerimiz. Çünkü o olunca her şeyi satabiliriz” diyor.