Ana sayfa Dizi Haberleri Deniz Çakır dizilerdeki görünmeyen düzene çok tepkili!

Deniz Çakır dizilerdeki görünmeyen düzene çok tepkili!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Deniz Çakır, geçtiğimiz yıl ayrıldığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’dan sonra Vurgun dizisinde rol almış, ancak bu yapım kısa süreli olmuştu. Neredeyse 1 yıldır dizi setlerinde yer almayan oyuncu, tiyatroyu ise hiç bırakmadı. “Tarla Kuşuydu Juliet” isimli oyunla yeniden sahnelere dönüş yapan ünlü oyuncu, dizi dünyasındaki ücret dengesizliğinden ise çok rahatsız.

Hürriyet’ten Hakan Gence’ye konuşan Deniz Çakır, tiyatrodan da para kazanıldığını ama diziler kadar yüksek olmadığını söyledi.

Çakır, dizilerde başrol oyuncusu ile diğer oyuncular arasında müthiş bir ücret uçurumu olduğunu da hatırlattı ve şu sözlerle bu duruma karşı olduğunu ifade etti:

“Bir dizide başrol oynuyorsanız tiyatrodan kazandığınız parayla ekrandan kazandığınız kıyaslanamaz açıkçası. Ona rağmen tiyatro yapabilmek, inatla hep tiyatro yapmak çok kıymetli. Bir de tabii dizi sektöründeki oyuncular arasında uçurumsal bir hiyerarşi var. Bunu doğru bulmuyorum. Başrolde oynayan bir oyuncuyla yan rol arasında fiyat uçurumu çok büyük.

Dizi oyunculuğu birçok sektöre göre daha çok kazandırıyor ancak çalışma koşulları, saatleri, her hafta 150 dakika yayın o kadar zor ki… Arada soluklanıp o vakitlerde tiyatro yaparsan, sahnede nefes alma, kendine yenilenme, tazelenme alanı verirsen mesleki olarak daha kuvvetli devam edersin.”

Deniz Çakır dizilerdeki görünmeyen düzene çok tepkili! 7