Ana sayfa Dizi Haberleri Destan dizisinde nefesler tutuldu! İzleyiciyi şaşırtan gelişmelerle ikinci sezona hazırlık da başladı!

Destan dizisinde nefesler tutuldu! İzleyiciyi şaşırtan gelişmelerle ikinci sezona hazırlık da başladı!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Salı akşamları ekrana gelen atv’nin Destan dizisi, ilk bölümleriyle büyük dikkat çekmiş ve uzun süre gün birinciliğini kimseye kaptırmamıştı. Orta Asya’da Türkler’in İslamiyet öncesindeki bir dönemden kurgu hikayesi ile izleyenlerin beğenisini kazanan dizi, Üç Kız Kardeş dizisinin sessiz ama derinden gelmesiyle birincilik tahtından düştü.

Edip Tepeli ve Ebru Şahin’in başrolünde oynadıkları dizinin arka planında çok büyük bir emek söz konusu. Zira dönem dizisi olması, farklı bir dilin kullanılması, sürekli aksiyonla dolu sahneleriyle, oyuncuların ayrı ayrı eğitimlerden geçmesini gerektiren bir süreçle çekiliyor.

Bu konuda Ebru Şahin, herkesin takdirini alan başroldeki isim oldu. Oyuncu, at binme, kılıç kullanma, savaşt teknikleri konusunda giderek kendisini daha da geliştirdi. Zorlu antremanları sezon boyunca devam eden oyuncu, büyük emek verdiği dizi ile adeta yıldızının parladığı Hercai’deki Reyyan’ı Akkız karakteri ile unutturdu.

Destan dizisinde nefesler tutuldu! İzleyiciyi şaşırtan gelişmelerle ikinci sezona hazırlık da başladı! 10

Bu hafta 22. bölümü yayınlanan dizi, sosyal medyada çok konuşuldu. Reytingin zirvesini Üç Kız Kardeş’e kaptırmış olsa da sosyal medyanın irvesinde #TürkünDestanı etiketiyle sosyal medyada çok konuşulan ‘Destan’, Türkiye ve dünya gündeminde uzun süre üst sıralarda yer aldı.

Sezona 7’li oranlarda başlayan Destan, son haftalarda yaşadığı düşüş ile gündeme geliyor. Son bölümüyle Total kategorisinde günü üçüncü bitiren ve tekrar yükseliş sergileyen dizi, AB’de yedincilik ve ABC1’de ise beşincilik elde etti.

Destan dizisi, bu reytinglerle birlikte sezon finaline doğru yürürken, ikinci sezonda daha da güçlü bir hikaye ve çıkışla gelerek durumu düzeltmek için uğraşacak gibi görünüyor! Sadık bir izleyici kitlesine sahip olan Destan’ın, ikinci sezonda yeniden gün birinciliğini elde etmesi için uğraş verilecek. Yeni sezona hazırlıklar şimdiden başladı bile. Dizinin ikinci sezona daha da etkili bir şekilde başlaması planlanıyor.

Destan dizisinde nefesler tutuldu! İzleyiciyi şaşırtan gelişmelerle ikinci sezona hazırlık da başladı! 11

22. bölümde yaşananlar ise sezon finaline doğru heyecanı arttıran gelişmelerle konuşuldu. Dizinin yeni bölümünde neler olduğunu özetle aşağıda okuyabilirsiniz…

Mei Jin, Ulu Ece’yi Alpagu Han’la karşı karşıya bırakarak oba baskınını Ulu Ece’nin yaptırdığını Alpagu’ya söyler. O sırada içeri giren Batuga’nın derdest ettiği Alaca’yı Alpagu’nun önüne savurarak onun Ulu Ece’nin çaşıdı olduğunu söylemesi Alpagu’nun kafasını karıştırır.

Ulu Ece’yi şok eden itiraf!

Köşeye sıkışan Ulu Ece son kozunu oynar ve yanındaki Gökben’in kılıcını çekip Alpagu’ya uzatarak “Bu iftiraların birine bile inandıysan işte boynum! Durma vur boynumu!” diyerek rest çeker. Alpagu, Ulu Ece’ye inanacakken kızının acısını hatırlayan Yibek, söyleyeceklerinin kendi sonunu da getireceğini bilerek “Ulu Ece yalan söyler Han’ım! Söylenenlerin hepsi doğrudur. Hatta Alaca Hatun, Ulu Ece’nin hem çaşıdı hem kandaşıdır!” itirafı Ulu Ece’yi şok eder.

Destan dizisinde nefesler tutuldu! İzleyiciyi şaşırtan gelişmelerle ikinci sezona hazırlık da başladı! 12

Ulu Ece, Yibek’in itirafı karşısında uğradığı şoku atlatarak “bir künenin sözüyle bunları yaptığıma nasıl inanırsın?” diyerek kendini aklamaya çalışırken Temur derdest ettiği Kaya’yla taht odasına girerek Dağ Obasını basan ve Tutkun’u öldürenlerin Ulu Ece ve Kaya olduklarını söyler. Alpagu’nun “Doğru mu derim sana?! Konuş!“ sözleri karşısında Kaya, Ulu Ece’nin Tılsım Bike’yi öldürdüğü ortaya çıkmasın diye tüm bu kirli oyunlara sırdaş olduğunu söyleyerek her şeyi itiraf eder.

Duyduklarıyla yıkılan Alpagu elindeki kılıcı Ulu Ece’nin boynuna vuracağı sırada Danış Ata’nın öfkenin gerçeği gizlediği ve durumu yargının çözmesi gerektiğini söylemesi üzerine Alpagu kararı yargıya bırakır.

Kadim çağlarda Oğuz Kağan’ın soyunu tükettiği İtbaraklar, asırlar sonra Türklerden intikamlarını almak için tekrar gün yüzüne çıkmıştır Ulu Ece, Kaya, Balamir ve Çolpan’ın yargılanmaları sırasında yargının yapıldığı taht salonuna Yaman kucağında ayağı sarılı Sırma’yla girerek kafalarında it başlığı olan, insan soylu ve it huyluların saldırısına uğradıklarını, bu canavarların Türkleri kılıçtan geçirmek için Gök Orda’ya geldiklerini söylemesi herkesi şok eder. Danış Ata’nın bu yeni düşmanların İtbaraklar olduğunu söyler. Yaşananlar karşısında Alpagu, Çin’e savaşı ve yargılamayı erteler.

Destan dizisinde nefesler tutuldu! İzleyiciyi şaşırtan gelişmelerle ikinci sezona hazırlık da başladı! 13

Gök Orda şehri ve Sarayı’nı Akkız’a emanet eden Alpagu, İtbaraklar üzerine giderken yerine bıraktığı Kaya; Gök Tahtına oturur. İtbarakların yenilgiye uğratılması halinde okların kendisine döneceğini bilen Kaya kendisini kurtarmak için İtbaraklar’ın lideri Obar’la iş birliği yapar. Alpagu ve Gökbenlerin yerini Obar’a söyler. Akkız, Çolpan, Sırma, Yaman ve Kırçiçek’i hapseder.

Akkız’ın planı ile tutsaklıktan kurtulan Çolpan, Sırma, Yaman ve Kırçiçek Alpagu Han ve Gökbenlere yardıma giderken Kaya’nın Alpleri tarafından saldırıya uğrar ve çıkan çatışma da Kırçiçek ölür. Kaya’nın ihanetiyle pusuya düşen Alpagu Han, Temur, Batuga ve Saltuk esir düşerken Balamir öldürülür. Akkız ise tek başına onları kurtarmak için İtbarakların peşine düşer.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; genel yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar’ın üstlendiği ‘Destan’, atv ekranında salı günlerine damgasını vurmaya devam edecek.