Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Dilara Öztunç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Dilara Öztunç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Dilara Öztunç, 17 Mart 1989 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve model.

Adı: Dilara Öztunç
Doğum Tarihi: 17 Mart 1989
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.73 m.
Kilosu: 55 kilo
Burcu: Balık
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Yeşim Öztunç
Babası: Can Osman Öztunç
Eşi: Umut Kızıltan
Kardeşleri: Tek çocuk
Instagram: https://www.instagram.com/dilara.oztunc/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Dilara Öztunç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi:   Sanatçı bir aileden geliyor. Babası opera sanatçısı Can Osman Öztunç’tur. Tek çocuk, 2019 yılında sanayici Umut Kızıltan ile evlendi.

Çocukluk yılları: Oyunculuk çocukluk hayaliydi.  İlkokul zamanlarında evde kendi kendine defileler hazırlar, müzik eşliğinde klipler çekerdi. Pazardan aldığı oyuncak kılıçlar, şapkalar ve kıyafetlerle bütün mahallenin çocuklarına gösteriler yapardı. “15 yaşındayken anneme beni bir ajansa götürmesi için yalvardım. Bir sene boyunca uğraştıktan sonra ailem kabul etti ve bir ajansa kaydoldum. Gelen ilk iş, bir reklam filmiydi. Orada kamera önünün, oyunculuğun tadının apayrı olduğunu hissettim ve bu işi yapmaya karar verdim. Daha sonra da Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Oyunculuk Bölümü’nü burslu olarak kazandım. Yani küçük yaşlardan beri istediğim ve hayata geçirmek için uğraş verdiğim meslek oyunculuktu. Mankenlik yapmak istediğim dönemler de oldu tabii. O işin de hâlâ tadı damağımda. Keşke insan sevdiği her işe aynı anda yetişebilse ve aralarında tercih yapmak zorunda kalmasa.”

Eğitim hayatı: Maltepe Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar Fakültes Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2008 yılında, ‘Aşk-ı Memnu’ dizisinde konuk oyuncu olarak başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Fatih Harbiye’ dizisinde canlandırdığı ‘Pelin’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kariyerinin dönüm noktası: Aynı zamanda sporla da ilgilendi, bir süre profesyonel voleybol oynadı. 2008 yılında katıldığı Miss Turkey Yarışması’nda üçüncü oldu. Oyunculuk kariyerine ise 2008’de Aşk-ı Memnu dizisinde konuk oyuncu olarak başladı. “Dört yıl bale yaptım sonra üç yıl gibi bir süre yüzdüm ve üç yıl lisanslı voleybol oynadım sonra on yıl hiç spor yapmadım. Spor yapmayı hiç sevmiyorum hatta nefret ediyorum ama işim gereği gerektiğini düşündüğüm pilates yapıyorum. Her tür müzik dinlemeyi seviyorum özellikle Fransızca ve Yunanca şarkılar dinlemeye bayılırım. Albüm çıkarmak en büyük hayalimdi ama opera sanatçısı bir babanın kızı olmama rağmen sesim güzel kulağım iyi değil.”

Kişilik özellikleri: Sıcak kanlı, sempatik, vicdanlı, pozitif. “Acayip vicdan sahibi ve sadığım. Yalan bile söyleyemem.”

Sosyal: Eşiyle birlikte seyahat etmek en çok keyif aldığı şey. “Farklı kültürleri görmek, farklı ülkelere gitmek, oraya özgü yemekler tatmak çok güzel bir deneyim. Aslında gezip gördüğüm birçok yere hayran kaldım. Ama benim için özel bir yer var; Maldivler. Tatil rotalarımızı Umut belirliyor, kendisi fotoğraf çekmeyi çok seviyor ve bu onun için bir hobi. İyi kareler yakaladığı için de sanırım fotoğrafçı olduğu bilgisi yayıldı ancak bu sadece hobisi, sanayiyle uğraşıyor. Birlikte seyahat ederken çok eğleniyoruz, uyumlu bir çiftiz. Yurt dışında yaşamak gibi bir hayalim hiç olmadı. Ülkemi çok seviyorum, Türkiye inanılmaz bir yer. Buradan başka bir yerde yaşamak istemem açıkçası. Ancak Türkiye’den sonra bir yer seçmem gerekirse, Barselona diyebilirim.”

İlk sinema filmi: Ömer Faruk Yardımcı/ Döndüm Ben

Hayata bakışı: “Mesleğiyle ilgili akademik kariyer yapmayı da istiyor.  “Küçük yaşlardan beri oyuncu olmak istedim ve çok emek verdim. Oyunculuk bölümü okudum, uzun süre televizyonda arka arkaya iş yaptım. Artık o içimde, insanların beni unutması oyuncu olmadığımı göstermez. Oyuncu, her yaşta, her yerde, her koşulda ve her zaman oyuncudur. Mesleğime sevgimi, emeğimi ve yeteneğimi değiştirmez. Estetiğe dayalı bir iş yapıyoruz. Allah korusun, bedenime bir zarar gelirse hayatıma devam edecek alternatif bir yolum olsun istiyorum, yine oyunculukla ilgili akademik kariyer yapmak da planlarım arasında.”

İş hayatına bakışı: Oyunculuğa bir süre ara verdi. Uzun zaman ekranda görünmedi. En son 2019 yılında bir sinema filminde rol aldı. Ancak ekranları özlediğini söylüyor. “Zaman çok hızlı akıyor. ‘Ekranı özlemedim’ desem yalan olur. Aslında hayatımdan memnunum, hobilerime ve sevdiklerime zaman ayırabiliyorum. Yurt içi, yurt dışı bol bol geziyorum. ‘Döndüm Ben’ filmini çekmek bana çok iyi geldi. Uzun bir aradan sonra kamera karşısına geçmek heyecanlandırdı ve tazeledi. En çok setteki arkadaşlıkları özledim, orada büyük bir enerji var ve ortaya çok emek verilmiş işler çıkıyor. Biraz uzun sürdü dinlenmem ama doğru zamanda, doğru projeyle döneceğim. Oynayacağım rol için her şeyi yapabilirim. Saçlarımı boyatırım, keserim, hatta kazıtabilirim.”

Dilara Öztunç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Kariyer planı: Beyazperdede daha çok görünmek istiyor. “Sinema benim için dünyaya açılan bir sanat. O yüzden doğru bir proje olması en önemlisi. Hayalimde hep korku filminde oynamak var. Bunun için yanıp tutuşuyorum ama maalesef Türkiye’de komedi gibi çekiliyor. Hayallerime inanılmaz ters düşüyor. Bu durumda artık doğru zaman doğru iş ve şans diyorum. Komedi oynamak da, inanılmaz mutlu hissettiriyor, enerjik oluyorum ve yaratıcılığım ortaya çıkıyor. Pozitif duyguları beslemek seyirci açısından da iyi hissettiriyor. Sokağa çıkıp insanlarla karşılaştığımda, gülümseyerek bakıyorlar. Ancak uzun süre komedi yaptıktan sonra da dramı özlüyorum. Dramdan besleniyorum, komedi de eğleniyorum ve özgürleşiyorum. İkisi de çok keyifli. Mesleğimle ilgili en büyük idealim, çok iyi bir oyuncu olmaktan fazlası değil. O zaman mesleğindeki tüm kapılar ardına kadar açık oluyor zaten ve seni hedefleyemediğin kadar büyük yerlere taşıyor.

Gelecek Hayali:  “Çok büyük hayallerim yok. Ama tahminimden daha iyi işler yapıyorum. Amaçladığım tek şey üniversite mezunu olup iyi bir oyuncu olmaktı. İlk adım olarak bunu başardım. Şimdiki hedefim çok iyi bir oyuncu olmak.”.

Kimlere hayranlık duyar: Michael Haneke hayranı, onun bir filminde oynamayı çok isterdi.

Doğa ile ilişkisi: Deniz aşığı, genellikle boğaz havası alabileceği yerlerde oturmayı ve vakit geçirmeyi seviyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2008- Aşk-ı Memnu/ Selen (Konuk Oyuncu)

2010 – Küçük Sırlar / Heves

2013/2014- Fatih Harbiye / Pelin

2015- Bedel / Gönül

2015 -Gamsız Hayat / Nurcan

SİNEMA FİLMLERİ

2019 -Döndüm Ben / Melda