Ana sayfa Ayak Sağlığı Diyabet Hastalarında Ortopedik Tabanlık Seçimi

Diyabet Hastalarında Ortopedik Tabanlık Seçimi

tarafından necati

Diyabet hastaları hassas cilt yapıları sebebi ile ortopedik tabanlık seçimlerinde diğer hasta gruplarına göre daha dikkatli olmalıdırlar.

Diyabet hastalarında ortopedik tabanlık seçimi nasıl olmalıdır?
Diyabet hastalarına ayak bakım ve sağlıklarını korumak ve desteklemek amacıyla kendilerine özel olarak hazırlanmış ortopedik tabanlık kullanmaları tavsiye edilir. Ayak doğru ve dengeli bir şekilde zemine sağlıklı basmalıdır. Ayak bası merkezleri bir alana yığılmamalıdır. Bu noktada seçilecek tabanlığın vücut ağırlıklarını çok daha homojen bir şekilde zemine dağıtma özelliği olmalıdır. Beraberinde topuk desteğinin daha yumuşak olması ve tabanlık ile ayak arasında sürtünmenin ise minumuma indirgenmesi büyük fayda getirir. Ayak ve ayak parmakları belirli alanlarda sürtünmeye maruz kalmamalıdır. Tabanlığın yüzeyinde bulunan koruyucu katmanın ise anti bakteriyel özellik taşıması extra katkıda bulunacaktır.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

%100 kişiye özel şekillendirilen Medikal Green Soft ayak tabanını tamamen sarar, vücut ağırlığının çok daha dengeli ve homojen biçimde zemine dağılmasını sağlar. Antibakteriyel özel kumaş ile kaplı dış yüzeyi ayak ile tabanlık arasındaki sürtünmeyi azaltır. Extra yumuşak hafızalı dış yüzeyi darbelerin emilmesine yardımcı olur, çok konforludur. İnce yapısı ile her ayakkabı ile mükemmel uyumludur. Attığınız her adımda maksimum düzeyde darbe ve şok emilimi sağlar. #diyabetikayak #kişiyeözeltabanlık #ortopediktabanlık #FootBalanceTR #FootBalance #UniqueAsYou #diyabetvespor #diyabetimben #diyabet #turkdiyabetcemiyeti #turkiyediyabetvakfi

FootBalance Türkiye (@footbalancetr)’in paylaştığı bir gönderi ()