Ana sayfa Dizi Haberleri Dizi reytingleriyle ‘ben bittim’ diyor, Fox TV ise ‘seni yaşatacağım’ diye direniyor!

Dizi reytingleriyle ‘ben bittim’ diyor, Fox TV ise ‘seni yaşatacağım’ diye direniyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Fox TV ekranlarında izleyicilerle Cumartesi akşamları buluşan Zümrüdüanka dizisi, önceki ay Sen Çal Kapımı ile yer değiştirerek Çarşamba günlerine alınmıştı. Cumartesi akşamları da çok iyi oranlar tutturamayan, ortalama reytingler elde eden dizi, hafta içi ise daha düşük reytingler elde etmişti.

Zümrüdüanka’nın dün akşam 23. bölümü yayınlandı. Aslında hikayenin gidişatı ve heyecanı bakımından ekip yayında kalabilmek için her yolu denediğini yine gösterdi. Dünkü bölüm izleyiciler tarafından da beğenildi. Hatta ikinci sezonun en etkili bölümlerinin de son haftalarda yayınlandığını söyleyebiliriz.

Ancak, izleyici çoktan diziden kaçtı ve hikayede ne yapılırsa yapılsın artık bunun olumlu bir sonuç vermeyeceği de birkaç haftadır elde edilen reyting oranları ile görüldü.

Dizi reytingleriyle 'ben bittim' diyor, Fox TV ise 'seni yaşatacağım' diye direniyor! 5

Tam da bu sırada Son Yaz dizisini ortaya çıkartan Fox TV, Çocukluk’u da yayından kaldırma kararı aldı. Halbuki, Çocukluk dizisi Cuma akşamları Zümrüdüanka’ya göre çok daha iyi sonuçlar alabilen bir yapımdı.

Fox TV’nin Zümrüdüanka dizisi 24. bölümü ile totalde 3’lü oranların ve AB ile ABC1’de de 2’li oranların altına düştü. Yani dizi diyor ki, “ben bittim”…

Fox TV yöneticileri geçtiğimiz hafta Çocukluk dizisinin yayından kaldırma kararı alırken acaba Zümrüdüanka’nın ne kadar daha devam edebileceğini hesap etti bilinmez, ancak ömrünün çok uzun olmayabileceğini 24. bölüm reytingleri ortaya koyuyor.

Fox TV’nin elinde yeni diziler olduğu için bu sezon yayından kaldırma kararlarını çok rahat almıştı. Öğretmen ve Bay Yanlış gibi ortalama reytingler alan yapımlara acımayan kanal, Zümrüdüanka’nın bu durumuna ne kadar tahammül edebilir bilinmez.

Ancak dizi hayranları için Fox TV’ye söylenecek fazla söz de yok. Kanal yeterince desteğini sergiledi. Ancak izleyici çoktan diziden koptuğu için geri dönüş de oldukça zor görünüyor.