Ana sayfa Dizi Haberleri Dizilerin bir bir final yapmasının arkasındaki sorun için Öykü Çelik’ten ilginç bir tespit!

Dizilerin bir bir final yapmasının arkasındaki sorun için Öykü Çelik’ten ilginç bir tespit!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Öykü Çelik, 2009 yılından bu yana setlerde yer alıyor ve bugüne kadar bulunduğu projelere değer katan kadın oyunculardan birisi olarak anılıyor.

Öykü Çelik, çeşitli tarihi yapımlarda da rol aldı ve en son TRT Dijital için çekilen Teşkilat-ı Mahsusa isimli dijital dizinin de kadın oyuncularından birisi oldu. Çekimleri tamamlanan dizinin 2023 yılının içinde yayın hayatına başlayacak olan yeni dijital platformda izleyicilerle buluşması heyecanla bekleniyor.

Türk dizi sektöründe son dönemde o kadar çok proje hazırlanıyor ki, bunlardan bazıları iyi reytingler alarak yoluna devam ediyor. Bazıları ise kısa sürede ekran ömrünü tamamlayarak, bir başarısızlık hikayesi olarak dizi çöplüğüne atılıyor.

Peki dizilerdeki bu başarısızlığın altında ne var? Bazen hikaye güzel oluyor, çekim kalitesi yüksek ve iyi oyunculardan kurulu kadrolarla yapılan diziler bile kısa sürede yayın hayatını noktalayabiliyor.

Dizilerin bir bir final yapmasının arkasındaki sorun için Öykü Çelik'ten ilginç bir tespit! 47

Öykü Çelik’in bu konuda bir tespiti var. Oyuncu dizilerin başarısızlığının altında yatan nedenin doğru oyuncu seçimi yapılmaması olduğunu düşünüyor.

Öykü Çelik, bu konudaki tespitini şöyle ifade etti: “Ben uzun zaman boyunca yanlış kasttan dizilerin bittiğini düşünüyorum. Bur yerde hatalar yapılıyor. Ya partnerler arasında uyum olmuyor. Ya da o karakter oraya gerçekten olmuyor. Ben yanlış castlar yüzünden birçok projenin bittiğini düşünüyorum.”

Öykü Çelik, yapım ekiplerinin bir dönem böyle büyük hatalar yaptıklarını ama son dönemde oyuncu seçimi konusunda ekipleri çok daha titiz davrandıklarını da ifade etti.

Oyuncu, sosyal medyada çok takipçisi olanların başrole seçilmesi ve onlardan başarı beklenmesinin de doğru olmadığını düşünüyor.

Düşük takipçili oyuncuları ekranda deli gibi izleyen büyük bir kitle olduğunu da söyleyen Öykü Çelik, hikayelerdeki karakterlerin doğru oyuncu seçimleri ile başarıya ulaşabileceğini ifade etti.