Ana sayfa Dizi Haberleri Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşundan çöküşüne, Öykü Çelik bir kez daha tarihi dizi sınavı verecek!

Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşundan çöküşüne, Öykü Çelik bir kez daha tarihi dizi sınavı verecek!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Öykü Çelik, 2009 yılından bu yana setlerde yer alıyor ve birbirinden farklı rolleriyle de akıllarda kalan bir isim oldu. 1987 yılında İstanbul’da dünyaya gelen oyuncu, başarılı performansları ile sektörün en çok teklif alan kadın oyuncularından birisi konumunda.

Öykü Çelik’in yeni dizisi de izleyicileri 1900’lü yılların başlarına götürecek. Öykü Çelik, bugüne kadar birbirinden önemli dizilerde rol aldı ve bunlar arasında Osmanlı İmparatorluğu zamanında geçen hikayeler de vardı.

Makpeyker Kösem Sultan isimli sinema filmindeki Mahfiruz karakteri ile 2010 yılında tarihi yapımlarla tanışan Öykü Çelik, ardından da konuk oyuncu olarak Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam isimli dizide bulundu.

Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşundan çöküşüne, Öykü Çelik bir kez daha tarihi dizi sınavı verecek! 7

Ancak Öykü Çelik’in en önemli tarihi dizi sınavı ise Diriliş Ertuğrul dizisinde gerçekleşti. Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş dönemini anlatan Diriliş Ertuğrul dizisinde Sırma Hatun karakterini canlandıran Öykü Çelik, şimdi de imparatorluğun çöküşünün son evresinde geçen bir hikayede yerini alacak.

Teşkilat-ı Mahsusa Trablus isimli dizi TRT Dijital için hazırlanıyor ve kadın başrol olarak da Öykü Çelik’in gelen teklifi kabul ettiği ortaya çıktı. Leyla karakterini canlandıracak olan oyuncu, bir kez daha hikayesi Osmanlı İmparatorluğu zamanında geçecek bir hikaye için kamera karşısına geçecek.

İttihat ve Terakkî Cemiyeti bünyesinde Enver Paşa’ya bağlı olarak kurulan gizli teşkilatı anlatan dizide gerçek olaylardan yola çıkılan hikayelerin yer alması bekleniyor.

II. Meşrutiyet dönemi sonrası 1913-1918 yılları arasında etkinlik gösteren istihbarat ve propaganda aracı olarak kullanılan Teşkilat-ı Mahsusa’nın anlatılacak olması izleyicilerin büyük ilgisini çekecektir.

Sonbaharda çekimleri yapılacak olan dizinin bazı bölümlerinin Tunus ve Cezayir’de çekilmesi de bekleniyor.