Ana sayfa Dizi Haberleri Dizilerin sonunu getirecek kısır döngü!

Dizilerin sonunu getirecek kısır döngü!

tarafından ker_def

Dizilerin altını oyan reklam düzeni… Televizyon dizilerinin süreleri uzun… Sebebi ise reklam kuşakları… Dizinin maliyetini çıkartabilmek için uzun reklam kuşakları var. Bu da dizilerin 2 saati bile aşan bölümler yapmalarına sebep oluyor.

Ancak bu kısır döngü dizilerin de sonunu getirecek.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, köşesinde bu konuyla ilgili çarpıcı bir yazı yazdı.

ABD’li dünyanın önemli medya yatırım kuruluşu Group M Medya, yaptığı bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Dizilerin sonunu getirecek kısır döngü! 7

Koloğlu da yazısında bu araştırmaya değindi ve şöyle yazdı:

“Hep yazdım, milletin kafasına vura vura, “Reklamlarla ürün satılmaz” diye… “Hele uzun reklamlarla hiç olmaz” diye… Cem Yılmaz stand-up yapıyor reklam niyetine, izleyici ürüne bakmıyor, Yılmaz’a gülüyor. Group M Medya yatırım kuruluşu (ABD’li dünyanın en önemli medya yatırım kuruluşu Türkiye’de de mevcut) ‘Video Devleti’ (State of Video) raporu yayınladı. Bugünkü klasik televizyonun yeni bir hayat belirtisi göstermediği, kurtuluşun mega birleşmelerle olabileceğinin altı çizildi. Bu konuda özellikle işin reklam tarafıyla ilgili bölüm önemli.

Group M raporunun özet görüşlerinden biri; “Reklam destekli televizyonculuk bitmiştir.” Ne kadar çok reklam, o kadar dizi işi bizde de S.O.S. verecektir mesela. 120 dakika dizi meselesinin püf noktası burasıdır. Uzun dizi reklamı, reklam da uzun diziyi biterecektir, nokta!”