Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Dizisi büyük yankı uyandıran Fi kitabı ile ilgili Başak Sayan’dan şok hamle!

Dizisi büyük yankı uyandıran Fi kitabı ile ilgili Başak Sayan’dan şok hamle!

tarafından zk zk

Geçtiğimiz günlerde Başak Sayan, Azra Kohen’in Fi, Çi, Pi üçlemesinin ilk kitabı olan Fi’nin, kendi kitabı Bağlanma Korkusu’na çok benzediğini söylemiş ve tartışmalar alevlenmişti.

Oyuncu Başak Sayan da ‘Bağlanma Korkusu’, ‘Kelebeğin Kaderi’ ve ‘Ölü Kuşların Sessizliği’ adlı 3 roman yazdı. Başak Sayan’ın ‘Kelebeğin Kaderi’ ve ‘Ölü Kuşların Sessizliği’ adlı kitapları ile Azra Kohen’in ‘Fi’, ‘Çi’, ‘Pi’ ve ‘Aeden’ kitapları aynı yayınevinden çıktı.

Başak Sayan geçtiğimiz günlerde Twitter hesabında ilginç bir iddiada bulundu. Bazı okurlar kendi kitabı ‘Bağlanma Korkusu’ ile ‘Fi’ arasında benzerlikler bulmuş ve Başak Sayan’ı intihalde bulunmakla suçlamıştı.

Superhaber sitesinde yer alan habere göre; Başak Sayan, yazarı olduğu yayınevinine ihtarname göndererek Destek Medya ile ilişkisini kesti.

Başak Sayan, “Öncelikle önemle belirtmek gerekir ki; son iki romanımın yayıncısı olan Destek Medya Grubu ile ilişkim bugün itibari ile avukatım Zekeriya Çetin tarafından kendilerine gönderilen ihtarname ile son bulmustur” diye başladığı açıklamasında şunları söyledi:
Cuma gününden itibaren bir yayınevine yakışmayacak bir üslupla hala yazarları olan benimle ilgili, yargıya intikal edecek bir konu için yaptıkları “yanlı” açıklamalar bunu zorunlu kılmıştır.
Bahse konu plan kitapların basıldığı tarihler Destek Medya Grubu tarafından bilinçli olarak kamuoyuna yanlış aksettirilmiştir. Bağlanma Korkusu isimli kitabım 2011 yılında, Fi isimli kitap ise 2013 yılında basılmıştır. İlgili yayınevinin daha çok kazanan yazar tarafında durması tarafımca anlaşılmasına rağmen, yargının kararını beklemek yerine, alelacele bir şekilde benzerlik olmadığı açıklamasının yapılmasına gerek duyulması kamuoyunun takdirine bırakılmıştır.