Ana sayfa Ayak Sağlığı Doğru Ortopedik Tabanlık Seçimi

Doğru Ortopedik Tabanlık Seçimi

tarafından necati

Her bireyin ortopedik tabanlıkta ihtiyaçları farklılık gösterir. Kilo, cinsiyet, yaş, ayak sorunları vb. birçok problem tabanlık seçiminde rol oynar.

Eskiden farklı seçenekleri bulunmayan ortopedik tabanlıklar tek materyalden yapılır, aynı sertlik ve yastıklama derecesiyle kullanıcıya sunulurdu. Kilolu yetişkin bir bireyle, zayıf küçük bir çocuğun aynı sertlikte bir ortopedik tabanlık kullanması tabii ki birçok soruna yol açardı. Tabanlık kişinin mevcut ayakkabılarına sığmaz, kişi tüm ayakkabıları değiştirme, 1 numara büyük ayakkabı alma gibi problemler yaşamaktaydı. Bu nedenle artık yenilikçi ortopedik tabanlıklar kişiye özel birçok değişkenlik göstermektedir. Kilo, yaş, cinsiyet, mevcut sorunlar bu seçimlerde belirleyici faktörler arasında yer almaktadır. Artık kadınlara özel dar formlu babet ve topuklu gibi düşük hacimli ayakkabılara bile sığabilen yeni nesil tabanlıklar var, hatta futbol kramponlarında bile kullanılabilecek özel tabanlıklar bulmak artık mümkün.

Bu sayede kişi sadece günlük hayatında değil, sosyal ve spor hayatında da tabanlık kullanıp, sağlık ve konfor içinde yaşamına devam edebilmektedir. Tabanlıkların düzenli kullanımı önemlidir. Ayağın doğru duruşa alışması devamlı tabanlık kullanımıyla mümkün hale gelir. Siz de tüm ayakkabılarınızı kişiselleştirebilirsiniz. Benzer problemler yaşıyorsanız, ayak ve taban analizi yaptırıp kişiye özel inovatif bir ortopedik tabanlık kullanmaya başlayınız. Konfor ve sağlığınızdaki değişime inanamayacaksınız!