Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Eda Ece Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Eda Ece Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Eda Ece Uzunalioğlu, 20 Haziran 1990 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Eda Ece Uzunalioğlu
Doğum Tarihi: 20 Haziran 1990
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.67 m.
Kilosu:  53 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Yeşil
Saç Rengi: Açık Sarı
Kardeşleri:  Esra Ece Uzunalioğlu
Instagram: https://www.instagram.com/eda.ece/
Evcil Hayvanları: Köpeği ve kedisi var.

Eda Ece Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Kendisinden 8 ve 10 yaş büyük iki ablası var.  Ailede ilgi odağı olarak büyüdü. Hayatında hiç öz güven problemi yaşamamasını da buna bağlıyor.” Ablalarım benden büyük, babam da ileri yaşta. Ailede aklı başında ve olgun bir enerji içinde büyüdüğüm için herhalde, bu durum beni hayata kafa olarak biraz önden başlattı.”

Çocukluk yılları: Hikayesi daha çocukluk yıllarında, 13 yaşındayken Heygirl dergisine kapak olmasıyla başladı. Aynı yıl beş bölüm de ‘Hayat Bilgisi’ adlı dizide konuk oyuncu olarak rol aldı. Sonra setlere ara vererek 20 yaşına kadar eğitim hayatına devam etti. Üniversite son sınıfa doğru dönemin yine çok izlenen gençlik dizisi ‘Pis Yedili’ ile artık oyuncu olma yolunda adımlarını atmaya başladı. “ Aşırı dışa dönük bir çocuktum ben, şu anda bile öyle değilim. Sevdiğim insanlara çok sıcağım ama dışarıdan üçüncü bir kişi beni soğuk olarak tanımlar. Küçükken bu hiç böyle değildi. Yabancılara karşı da son derece dışa dönük ve hareketli bir çocuktum.”

Eğitim hayatı: Şişli Terakki Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünde okudu.

Hayatının dönüm noktası: Aslında okul yıllarında hep tiyatro yaptı ve bir ajansa kayıtlıydı, ama iş yapmıyordu. Gelen telefonları da annesi çok cevaplamıyordu. Bir gün eski menajerini Bağdat Caddesi’nde görmesiyle hayatının yönü değişti. “Eski menajerim; ‘senin gibi bir oyuncu arıyorlar, sarışın ama aklı başında, harbi, Cimbom lakaplı. Seni bir Gani Müjde’yle tanıştırayım’ dedi. Böylelikle televizyon maceram yeniden başladı. O yaşları bu yüzden seviyorum. Hastanede staj yaparken sanat galerisinde çalışmam, oyuncu seçimine gitmem, hep bir cesaret ve arayış vardı. Şimdi 29 yaşımdayım ve onu biraz kaybettim. O açlığım ve bilgi arayışı beni bugünlere getirdi.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2011 yılında ‘Pis Yedili’  dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘İlişki Durumu Karışık’ dizisinde canlandırdığı ‘Elif’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Olgun, düşünceli, sakin, huzurlu, kendi halinde, sıcakkanlı. “Kendini tanıma bir serüven ve bende 30’lu yaşlarımda kendimi biraz da olsa tanıdığımı düşünüyorum, daha çok yolum var. Çalışkan bir insan olduğuma eminim çünkü gerçekten çok çalışıyorum. Empati gücüm fazla, bu oyunculukta da işime yarıyor karşımdakinin duygusunu hisseder, kendimi onun yerine koyar insanları anlarım, bana iyilik de yapsalar kötülük de. Kimseyi yargılamam, bu özelliğimi seviyorum. Çok yönlüyümdür, ilgi alanlarım fazladır. Çok hızlı düşünür, hızlı hareket ederim. Fakat çok kararsızım.”

Sosyal: Setten arta kalan zamanlarında kalabalık bir kız grubu var, kafa dağıtmak için onlarla buluşuyor. Köpeğiyle ilgilenmeyi seviyor. “Ailemi ziyaret ediyorum. Dizi veya film izleyerek dinleniyorum.”

Eda Ece Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: Mutluluğun pek çok şeye bağlı olduğunu düşünüyor, elindekilerin varlığı ve yaşanmışlıkları ile kendini mutlu hissediyor. “Bir tane TED konuşması dinlemiştim, orada mutluluk bir konsepttir diyordu. Mutluluk tek bir şeye bağlanamaz; bir erkek arkadaşa, bir işe, bir nesneye bir olaya bağlı değildir mutluluk, bir konsepttir şeklinde bir konuşmaydı. O fikir benim çok hoşuma gitmişti. Ben şu anda kendi parasını kendi kazanan, pek çok dizi ve filmde rol alan ama hala kariyerinin başında sayılan, 30’larına yaklaşan bir insan olarak içinde bulunduğum durumdan ve yerden ise memnunum. Her şey yerli yerinde.  Ben kişilik olarak  ilgi çekmeyi sevmiyorum. İnsanlara ‘Bana bakın’ demek hiç zekice gelmiyor ve yıpratıcı buluyorum. Tam tersi; ne kadar gizem, o kadar ilgi çekici. Türkiye’de ünlü olmanın çok keyifli olduğunu da düşünmüyorum.”

İlk sinema filmi: Tarkan Özel/ Mahpeyker: Kösem Sultan

Hayran olduğu kişi: Binnur Kaya’yı çok beğeniyor onunla aynı projede yer almak istiyor.

Aşka bakışı: “İlişkide arkadaşlık ararım. Eğlenmek, gülmek isterim. Flörtten ötesi, sinemaya, tiyatroya gidelim, yurtdışına çıkalım. Öbür türlüsü beni sıkar. Çok kahkaha atarak güldüğüm, eğlendiğim, ortak bir şey paylaştığım biri olmalı. ‘Şu yazıyı okudun mu? Çok komik yazmış’ gibi paylaşımlarımız olmalı. Öbür türlü sıkılırım. Arkadaş olduğum insanlarla, ilişki kurabildiğimi görüyorum.”

Hayata bakışı: Kimseden herhangi bir mutluluk beklentisi yok, kendi kendini mutlu etmeye çalışıyor. “Doğru işler yaparak, arkadaşlarımla görüşerek ve kendi hayatımı kendim yöneterek. Mutlu bir yerde tutuyorum kendimi ve tamamen bana bağlı oluyor bu. Çevrede beni mutsuz eden şeyler olsa, birileri beni mutsuz etse bile günün sonunda mutluyum, özüme güveniyorum. Doğum haritamda Merkür baskın, ondan mıdır bilemiyorum ama çok düşünen biriyim. Fakat neticesinde gene içgüdüsel hareket ediyorum. Tam bir İkizler beynim var, hızlı hızlı ve çok düşünen ama her şeyi düşünen birine göre yine günün sonunda içgüdülerini takip eden. Sonuca baktığımızda çok da planlı yaşamıyorum aslında.”

İş hayatına bakışı: Oyunculuğu göz önünde olmak için yapmıyor. Çok farklı karakterlere hayat vermenin mesleğinin en zevkli yönü olduğunu düşünüyor.  “Ben tiyatro okudum, tiyatroyu da ünlü olmak için yapmadım hiçbir zaman. Ben hikaye seviyorum. Okuyun bana, sabaha kadar dinlerim hikayeleri. Başka insanların hikayeleri benim için çok ilgi çekici çünkü. Meslek olarak bunu canlandırmak da haliyle bana çok anlamlı geliyor. Tiyatroda kalsam belki de ünlü olmazdım, televizyona bir iş yapınca ister istemez ünlü oluyorsun. Oyunculuk öyle bir meslek ki, çok farklı insan tiplerini, farklı gelir durumlarından, farklı kültürlerden insanları canlandırıyorsunuz. O yüzden aslında normal hayatta hiç yapmayacağınız şeyleri yapıyorsunuz. Elbette bu zevkli bir durum.  Mesela ‘Görümce’ filminde AntiGravity Yoga’ya merak salan bir kızı canlandırıyordum, üç ay dersini aldım. Normal şartlarda belki yapmayacağım bir şey. Haliyle oyuncu olunca her karakter sana bir şey de katmış oluyor. Her rolde saçımız değişiyor, tipimiz, kıyafetlerimiz değişiyor; insanların modları, yaşantıları değişince, sizin de deneyimlediğiniz şey değişiyor.”

Televizyon mu? Sinema mı? İkisine de aynı derecede önem veriyor. “İkisi de çok emek harcadığım işler. Sinema, sürecinin başlangıcı ve bitişi belli olduğu için karakterin nereye gideceğini net olarak görerek başlıyorsun. Dizi, daha uzun soluklu olduğundan içinde çok fazla dönüşüm barındırıyor.”

Kariyer planı: Pek planlı hareket etmiyor. Gelen teklifler arasında kendini içine çeken işlere öncelik veriyor. Şimdiye kadar ki seçimlerinden de pişmanlık duymadı. “Oyunculukta da hep bana gelen senaryolar içinde, bir yerinden beni çeken işleri tercih ettim, orada da planlı hareket ettiğim söylenemez.”

Gelecek Hayali: İlerideki hedefleri arasında, kendi yazdığı bir senaryoda rol almak var. Ayrıca sahnede olmayı da istiyor. “Kendi inandığım bir projenin yapımcısı olmayı da çok isterim. Bu sektörden kazandığım parayı yine bu sektöre yapılacak güzel işler için kullanmak istiyorum.”

Rol modeli: Rol modelleri genellikle izlediği ve beğendiği kadın oyuncular. “Aynı mesleği yaptığımız için. Cate Blanchett, Charlize Theron, Kate Winslet, Jennifer Lawrance, gibi oyuncuların işlerine bakıyorum.. Onun dışında Lady Diana. Zaten insan hikayelerini çok severim. Harry Potter’ın yazarı J. K. Rawling’in söyleşileri çok ilgimi çekti. İzlediğimde ve dinlediğimde algıları, kalbi, empatisi açık, duygusal ve içten insanların başarı hikayelerini seviyorum. Örnek verdiğim kadınlar da hem kırılgan, hem de güçlü karakterler.”

Eda Ece Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

En sevdiği özelliği: Pratik zekası. “Zeki ve akıllı olduğuma inanıyorum. Pratik zekâmı seviyorum ve işle ilgili avantajlarını görüyorum. Hızlı düşünürüm, cevap veririm ve çözüm bulurum.”

En sevmediği özelliği: Kendini çok fazla teslim edemiyor. “İşle ilgili de özel hayatımla ilgili de her şeyimi kendim yapıp kontrol edince kendimi daha rahat hissediyorum. O durum biraz beni yoruyor.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2004- Hayat Bilgisi / Sude  (Konuk Oyuncu)

2009- Bez Bebek (Konuk Oyuncu)

2011/2013- Pis Yedili / Cimbom

2011- Adını Feriha Koydum (Konuk Oyuncu)

2014- Beni Böyle Sev/ Zeyno

2015/2016- İlişki Durumu: Karışık/  Elif

2018/2020- Yasak Elma / Yıldız Argun

SİNEMA FİLMLERİ

2010- Mahpeyker: Kösem Sultan

2013 -Kızım İçin/ Tuğba

2015 -Kocan Kadar Konuş /Ceren

2016- Kocan Kadar Konuş: Diriliş / Ceren

2016- Görümce / Deniz

2016- Mahrumlar/ Ela

2017 Dede Korkut Hikayeleri: Deli Dumrul /Günçiçek Hatun

2017- Dede Korkut Hikayeleri: Bamsi Beyrek (TV Filmi)

2017-Yol Arkadaşım/ Aysun

2018- Deliha 2 / Eda

ÖDÜLLERİ

2012- Ayaklı Gazete Yılın En İyi Gençlik Dizisi/ Kadın Başrol Oyuncusu