Ana sayfa Sosyal Medya Elçin Hatun kimdir? Uyanış Büyük Selçuklu ile ekranlara dönen Leyla Lydia Tuğutlu, kilit rolde

Elçin Hatun kimdir? Uyanış Büyük Selçuklu ile ekranlara dönen Leyla Lydia Tuğutlu, kilit rolde

tarafından ker_def

Televizyongazetesi.com/Detay – TRT1 ekranlarında aylardır hazırlıkları süren ve iddialı bir yapım olan dönem dizisi Uyanış Büyük Selçuklu, ilk bölümüyle büyük ilgi çekti. Başka dizilerde bambaşka rollerde görmeye alıştığımız pek çok ismi bir dönem filmi içinde ve farklı kıyafetlerle görmek izleyenleri de değişik bir dünyaya götürdü.

Geçtiğimiz sezon ekranlara veda eden tv8’in Kızım dizisinde birlikte rol alan Leyla Lydia Tuğutlu ve Buğra Gülsoy, bu kez, Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde yeniden buluştular. Tuğutlu, dizide Elçin Hatun’u oynuyor. Asil bir soydan gelen bir Türkmen kızı.

Tuğutlu’nun dönem kıyafetleri içindeki hali, tavrı ve duruşu hayranlarının da büyük beğenisini kazandı. Oyunculuğuyla son dönemde dikkat çeken bir isim olan Leyla Lydia Tuğutlu, rolüne de yakışmıştı. Dizide kilit bir rolde yer almakta. Pek çok ünlü ismin oynadığı Uyanış Büyük Selçuklu dizisi, haftaya daha da heyecanlı sahnelerle ekrana gelecek.

Elçin Hatun kimdir? Uyanış Büyük Selçuklu ile ekranlara dönen Leyla Lydia Tuğutlu, kilit rolde 7

Peki Leyla Lydia Tuğutlu’nun oynadığı Elçin Hatun tarihte aslında kimdi?

Aslında onunla ilgili çok fazla bilgi yok. Ancak tarihi kaynaklarda yer alan bilgilere göre, babası Kutalmışoğlu Süleyman Şah’ı öldürüp ağabeyi Kılıç Arslan’ı rehin tuttuğundan Melikşah’a karşı kin güden bir kişi. Elçin Hatun, İntikam alma arzusu ile bazı girişimlerde bulunacak.

Neler olacağını önümüzdeki bölümlerde izleyeceğiz. Dizinin 2. bölüm tanıtımını Leyla Lydia Tuğutlu da kendi sosyal medya hesabından da paylaştı. Yeni bölümde Tuğutlu’nun oynadığı Elçin Hatun, sarayı karıştırmaya hazırlanıyor.

#uyanışbüyükselçuklu 2. bölümüyle 5 Ekim Pazartesi günü @trt1 de⚔️

 

2. bölümde neler olacak?

Aşkla, sırla ve mücadele ile yoğrulmuş destansı bir yolculuk…

Melikşah, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın ölümünün ardından tahta geçer. Aynı gün çok sevdiği Kıpçak hatunu Başulu’yu doğum yaparken kaybettiği haberini de almıştır. Kıpçak-Selçuklu düşmanlığı sebebiyle yeni doğan bebek, devletin devamlılığı için tehlike arz ediyordur. Melikşah için bu durum çok zor olsa da onu bir daha görmemek ve sormamak üzere Nizamülmülk’e teslim eder.

Sultan Melikşah, Sultan Alparslan’dan aldığı Selçuklu Devleti’nin gücünü doruklara çıkarır. Fakat Selçuklu büyüdükçe düşmanları da hem devletin içinde hem de dışında çoğalmaktadır.
Doğumundan itibaren kaderinin devletle bir yazıldığı, ölene kadar da tek gayesinin devlete hizmet olacağı düsturuyla yetişen Sencer, yıllarca aldığı eğitimle idealist bir kahramana dönüşür ve bu kahramanlıklar onu Sultan Melikşah’ın fedaisi yapar. Nizamülmülk’ün en güvendiği adamlarından olan Sencer, devleti için tüm zorlu görevleri üstlenmeye hazırdır.

Melikşah ve Sencer türlü tehlikeler ile mücadele ederken en büyük destekçileri Nizamülmülk gibi liyakatli devlet adamları, Gazalî gibi alimler, Ömer Hayyam gibi bilim adamları, Yusuf Hamedani gibi irfan sahibi kişiler olacaktır. Diğer tarafta Karahanlı hanedanından gelen asil soylu Terken, Melikşah’ın hatunu olmanın verdiğii güçle devlete hâkim olmak istiyordur. Fakat onun bu ihtiraslarının karşısında devletin Baş Hatunu olan Melikşah’ın anası Seferiye, Melikşah’ın oğlu Tapar’ın Hatunu olan Gevher ve saraya gelişiyle dengeleri değiştirecek olan asil Türkmen kızı Elçin olacaktır.
Selçukluyu yıkmaya yeminli Hasan Sabbah, devlete hâkim olmak isteyen Terken’in kurduğu tehlikeli entrikalar ve hepsinin ortasında amansız bir mücadeleye giren Sencer’in Turna ile yaşayacağı fırtınalı aşk…

Yayin Tarihi: Her Pazartesi – 20.00