Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Emir Benderlioğlu için yeni proje tüylerini diken diken ediyor!

Emir Benderlioğlu için yeni proje tüylerini diken diken ediyor!

tarafından ker_def

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te çekimlerine Haziran ayında başlanan Geçmişin Kokusu isimli sinema filminin başrollerinden birisi de Emir Benderlioğlu…

Gülsim Ali İlhan ile Görkem Sevindik’in de başrolünde yer aldığı projenin bölge halkı ile Türkiye arasındaki bağları yeniden gündeme getirmesi dikkatleri çekecek.

Emir Benderlioğlu’nun annesi Üsküplü ve anneannesi de Boşnak. Bu nedenle Emir Benderlioğlu için yeni sinema filminin özel bir anlamı bulunuyor.

Hürriyet’e konuşan Emir Benderlioğlu, duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Annem Üsküplü, anneannem ise Boşnak. Bu iş gelince gerçekten tüylerim diken diken oldu. Hikaye de çok özel ve hassas bir dönemi anlatıyor. Ailemin de bir parçası olan dönem.”

Tamamen gerçek olan bir hikayenin içinde karakterler çıkartıldığını ifade eden Emir Benderlioğlu, “Belki bizim işlediğimiz olaylar birebir gerçek olmayabilir. Ama benzeri olaylar yaşandı” diyerek hikayenin gerçekçiliğine yönelik önemli bir bilgi verdi.

45 yaşında olduğunu ve daha önce Üsküp’e gitmemenin kendisinde bir huzursuzluk yarattığını anlatan oyuncu, bu şehirde çok farklı bir duygu yoğunluğu yaşadığını anlattı.

Emir Benderlioğlu, “Üsküp’e gelememek içimde bir ukdeydi. İlk kez bu projeyle geldim. Geldiğim ilk günden beri burada değişik duygular içindeyim. 50’li yıllarda çok zor şartlarda Türkiye’ye göç etmiş insanlar var. Ciddi bir duygusal atmosfer yaşadım. Bu güzel senaryo ve oynadığım karakterle ilgili olarak elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım” diye konuştu.