Ana sayfa Dizi Haberleri Emre Kınay reytinglerdeki Sevgili Geçmiş gerçeğini herkesin yüzüne çarptı!

Emre Kınay reytinglerdeki Sevgili Geçmiş gerçeğini herkesin yüzüne çarptı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Dijital dünya geliştikçe, dijital platformlara kayan izleyiclier çoğaldıkça, televizyon reyting ölçümleri ile ilgili büyük bir tezatlık da ortaya daha net çıkıyor…

Televizyon izlenme ölçümüne göre reklam verenler hangi programa reklam yerleştireceklerine karar veriyor. Yüksek reyting alan programlar öne çıkıyor.Düşük alanlar ise kar-zarar oranına göre ya devam ediyor ya da yayından kaldırılıyor.

Eğer bir dizi düşük reyting alıp, reklam pastasında yeterli payı elde edemez ise bu sefer zarar ediyor ve yayından kaldırılması durumu ortaya çıkıyor.

En basit tabiri ile durum bu… Sevgili Geçmiş dizisinde Cemal karakterine hayat veren Emre Kınay, herkesin yüzüne bir gerçeği çarptı…

Artık ekranda değli de dijital platformlarda milyonlara ulaşan izlenmeler hiç dikkate alınmadan, sadece reyting sonuçları baz alınarak bir yapımın iyi ya da kötü olduğunu söyleme dönemi aslında çoktan bitti.

Ekranda az reyting alan ama dijital ortamda milyonlarca izlenen birçok yapım, dizi var… Ama bu değerlendirme dışı… Eğer izleyiciler dijital platformlara kayıyor ise, izlenmeler ekranda değilde bu platformlarda yaşanıyor ise bu durumda reytinglerin de ortaya çıkardığı durum tezatlık taşıyor.

Aslında yayından kaldırılan bir dizi, dijital ortamda milyonlarca izlenmiş, izleniyor olabilir. Bunun yayında kalması için hiçbir etkisi yok gibi…

Emre Kınay instagram hesabından yaptığı paylaşım ile Sevgili Geçmiş dizisini sorguladı.

Emre Kınay reytinglerdeki Sevgili Geçmiş gerçeğini herkesin yüzüne çarptı! 8

Totalde dizinin 4. bölümü 14. bolümü 14. sırada yer almıştı. Ama youtube üzerinde fragmanların izlenme oranları milyonları aşıyor… 2 milyon,2.8 milyon, 2.6 milyon gibi hem fragman hem de dizilerin bölümlerinin izlenme alması aslında izleyicilerin televizyon ekranını değil de dijital platformdan yapımı takip etmeyi tercih ettiğini de anlatıyor.

Ancak bu durumun Sevgili Geçmiş dizisine bir faydası yok. İşte Emre Kınay da bu duruma isyan ederek şöyle diyor.

Emre Kınay reytinglerdeki Sevgili Geçmiş gerçeğini herkesin yüzüne çarptı! 9

“Reytingler maksimum 6500-7000 makina ile ölçülüyor. Ama sadece bir platformda 2 milyon 800 bin kişi izliyor ama bizim referansımız reklamda bile reytingi düşmeyen makine sahipleri. bu saçmalıktan nemalanan kimler? Gece gündüz emek verilen işler hep günahtır, ayıptır. Yapmayınız. Yeter.”