Ana sayfa Sosyal Medya Engin Akyürek’li Kaçış dizisinin senaristinden iddialı sözler; Meşhur casus dizisi Fauda’yı yapanlar bizi izlesin!..

Engin Akyürek’li Kaçış dizisinin senaristinden iddialı sözler; Meşhur casus dizisi Fauda’yı yapanlar bizi izlesin!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay-Engin Akyürek’in Disney Plus’ta izleyiciyle buluşacak Kaçış dizisi için geri sayım sürerken yeni gelen tanıtım heyecanı iyice arttırdı.

Disney Plus’ın ilk Türk yapımı olan Kaçış, platformun açılış günü olan 14 Haziran’da izleyiciyle buluşacak. Yapımcılığını O3 Medya ve Same Film’in üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda Yağız Alp Akaydın oturuyor. Dizide Engin Akyürek’in yanı sıra İrem Helvacıoğlu, Aziz Çapkurt, Onur Bay, Leyla Tanlar, Aras Aydın, Levent Ülgen gibi birçok başarılı isim yer alıyor.

Kaçış; savaş fotoğrafçısı Mehmet ve farklı ülkelerden gelen bir grup gazetecinin; araştırma yapmak üzere bir Ezidi köyüne gidişleri ile başlıyor. Dizide sınır ötesine gizlice geçen grubun bir baskın sonucu radikal terör örgütünün eline düşmeleri, sonrasında yaşadıkları dramları, değişimleri ve kaçış hikayeleri heyecan dolu bir dille anlatılıyor.

Engin Akyürek'li Kaçış dizisinin senaristinden iddialı sözler; Meşhur casus dizisi Fauda'yı yapanlar bizi izlesin!.. 7

TV eleştirmeni Sina Koloğlu, merakla beklenen diziyle ilgili bir detaya dikkat çekerek, “Kaçış, ekranlardaki İsrail tekelini kıracak!” dedi.

Disney Plus’un ilk yerli dizisi Kaçış’ın Orta Doğu üzerine bir nevi siyasi dizi olduğuna dikkat çeken Sina Koloğlu, “Daha önce defalarca yazdım ‘bizim bulunduğumuz coğrafya ile ilgili dijital platformlarda yer alan dizilerde İsrail tekel durumunda. Biz bu toprakların ülkesi olarak neden dizi yapmıyoruz?’ diye.

Mesela bir ‘Fauda’ var hayli ses getirdi. ‘Teheran’ var , ‘The Spy’ var… Ben de merak edip ‘Kaçış’ dizisinin senaristi Ali Doğançay’a sordum. ‘Bence Fauda dizisini yapanlar bizi izlesin. Fazla iddialı olacak ama, bizden çıkan güçlü bir hikaye. Engin’in hayalini, kaleme aldım’ dedi.” açıklamasını yaptı. Sina Koloğlu bu sözleriyle, Kaçış’ın son derece iddialı olacağının bir kez daha altını çizmiş oldu.