Ana sayfa Sinema Ercan Kesal’ın da rol aldığı uluslararası ödüllü kısa film Suçlular, Oscar’da kısa listeye kaldı!

Ercan Kesal’ın da rol aldığı uluslararası ödüllü kısa film Suçlular, Oscar’da kısa listeye kaldı!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Serhat Karaarslan’ın yönetmenliğini üstlendiği Suçlular isimli filmden büyük başarı. İngilizce’de The Criminals ismiyle anılan film Oscar’ın Kısa Filmler kategorisinde kısa listeye kalmayı başardı.

37 yaşındaki yönetmen Serhat Karaarslan, ilk gösterimi 54. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen Görülmüştür filmi ile tanınıyor. Serhat Karaarslan 2019 yılında çektiği Görülmüştür’ün ardından yeni kısa filmi Suçlular’a imza attı.

Deniz Altan, Lorin Merhart, Erdem Şenocak ve Ercan Kesal’ın rol aldığı Suçlular, dünya prömiyerini 2021 Sundance Film Festivali’nde yapmış ve Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüştü. Suçlular isimli film Sundance Film Festivali’nde elde ettiği başarının ardından Oscar ödüllerinde, Kısa Filmler kategorisinde kısa listeye kaldı.

Ercan Kesal’ın da rol aldığı uluslararası ödüllü kısa film Suçlular, Oscar’da kısa listeye kaldı! 7

145 film arasından seçilen Suçlular’ın ödül alıp almayacağı 8 Şubat’ta belli olacak. Suçlular, aynı kategoride yer alan 14 filmin arasından birincilikle çıkmayı başarırsa Oscar ödülüne layık görülecek.

Film, birlikte romantik bir gece geçirmek için otel arayan ancak evlilik cüzdanları olmadığı için şehirdeki otellerden geri çevrilen üniversite öğrencisi genç bir çiftin bir gece boyunca başlarına gelenleri konu alıyor.

Dünya prömiyerini şubat ayında Sundance Film Festivali’nde yapan Suçlular, Sundance Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü ve Vimeo Jürisi En İyi Yönetmen ödüllerini kazanmıştı. 20’den fazla uluslararası festivalde ödüle layık görülen ve 70’ten fazla uluslararası festivalde gösterilen Suçlular, Palm Spring’de Uluslararası En İyi Kurmaca Film , Meksika Guanajuato Film Festivali’nde Uluslararası En İyi Kurmaca Film )ödüllerini de alarak Oscar 94. Akademi Ödülleri’ne aday olabilmek için uzun listeye girdi. Suçlular, Fransa’nın Oscar’ları olarak bilinen César 2022 ödüllerine de aday gösterildi.