Ana sayfa Dizi Haberleri Erkenci Kuş dizisinde ne ararsan var! Ortaya karışık olmuş!

Erkenci Kuş dizisinde ne ararsan var! Ortaya karışık olmuş!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Star TV’nin yeni yaz dizisi Erkenci Kuş, Salı akşamı ilk bölümüyle ekrana geldi. Daha ilk bölümü olmasına karşın hatırı sayılır bir reytingin de sahibi oldu. Total’de 3., AB kategorisinde 2. sıradaydı.

Demet Özdemir ve Can Yaman’ın başrolünde oynadıkları dizi, romantik komedi türünde. Genelde alıştığımız bir tür artık yaz aylarında.

Ancak tek alıştığımız romantik komedi olması değil! Aynı zamanda birbirine benzer konuların fazlasıyla işlendiği yaz döneminde alıştığımız dizilerden.

Kiralık Aşk, No:309, Dolunay, Çilek Kokusu gibi pek çok diziden alıntılar var gibi. Aslında birbirlerine benzeyen ve genel olarak zengin-havalı-yakışıklı adam ile güzel-patavatsız, biraz sakar, dobra, enerjik, güzel ama fakir kız arasında geçen biraz aşk, biraz çekişme hikayesi.

İsimler değişiyor, oyuncular değişiyor ama mekanlar benzer, konular aynı, gidişat hep aynı…

Erkenci Kuş dizisinde ne ararsan var! Ortaya karışık olmuş! 7

Dolayısıyla Erkenci Kuş dizisi de bu dizilerin bir benzeri.

E hal böyle olunca, izleyici de hangi diziye benzeteceğini şaşırdı! Sosyal medyada Kiralık Aşk’a da benzetiliyor, Dolunay’a da, Ateşböceği’ne de Çilek Kokusu’na da… Oyuncular da bu dizilerde daha önce rol almış kişilerden olunca, adeta ortaya karışık bir durum çıkmış!

Erkenci Kuş dizisiyle ilgili köşesinde yorum yapan Mesut Yar da Posta’daki köşesinde benzer ifadeleri kullanıyor.

“”Karışık pizza sever misiniz bilmem? Diyetteyim ama iyi yapılmışsa ucundan tadına bakarım. “Erkenci Kuş”ta aynı duyguya kapıldım. Kimi bildik hikayelerden oluşan malzemeler ustaca yerleştirilip ortaya iyi bir pizza çıkmıştı. Kimi klişe kimiyse yeni nesil espriler bir araya gelmiş ama hiçbiri diğerinin üstüne çıkmıyordu. Terbiyeli bir işti…” ifadesini kullanmış Mesut Yar.

Tüm ekip adına ‘terbiyeli bir iş’ tanımını kullanan Mesut Yar, dizinin aldığı reytinglere de dikkat çekerek “Sonuç mu; çok güçlü rakiplerine rağmen total izleyicide üçüncü, AB grubunda ikinci oldu. Üstelik “Survivor” (TV8) fenomenini geride bırakarak… Yazın en iyi işlerinden ilki belli oldu, darısı diğerlerine!” açıklamasını yapmış.

ERKENCİ KUŞ TÜM BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYIN

Dizinin aynı reytingle devam edip edemeyeceğini yeni bölümlerinde göreceğiz. Ancak iş, tam bir yaz işi olmuş. Dramdan sıkılan izleyiciyi bir nebze hülyalı ve eğlenceli anlara götürmek için izlenmesi kolay, sevimli bir yaz dizisi… Sezon devam eder mi bilinmez ancak sezondaki daha ağır ve dram, aksiyon yüklü dizilerin arasında işi zor gibi görünüyor!