Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Ezgi Eyüboğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Ezgi Eyüboğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Ezgi Eyüboğlu, 15 Haziran 1988 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

Adı: Ezgi Eyüboğlu
Doğum Tarihi: 15 Haziran 1988
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.65 m.
Kilosu:   50 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Kahverengi
Annesi: Oya Eyüboğlu
Kardeşleri: Tek çocuk
Instagram: https://www.instagram.com/ezgieyuboglu/

Ezgi Eyüboğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Babası bankacı, annesi kimya öğretmeni. Ailenin tek çocuğu.

Çocukluk yılları: Herkesin birbirini dinlediği, anladığı, değer ve kıymet verdiği bir ailede mutlu bir çocukluk geçirmiş.

Eğitim hayatı: İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdi. Üzerine Bahçeşehir Üniversitesi’nde oyunculuk master’ı yaptı. Üniversitede okulun tiyatro kulübüne girdi. Aynı zamanda da ajansa kaydoldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Kalbim Seni Seçti’ dizisinde canlandırdığı ‘Derin’ karakteri ile başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘2012 yılında Halit Ergenç ve Meryem Uzerli’nin başrollerini paylaştığı ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde ‘Aybige Hatun’ rolüyle dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Pozitif, gerçekçi, kontrollü, eğlenceli, sabırsız.

Kişisel gelişim: Dans etmeyi seviyor, tango dersi almak istiyor.

Sosyal: Yalnız alışverişe gitmeyi ya da tiyatroya gitmeyi çok seviyor. “Eskiden bu aktiviteleri yalnız yapamazdım ama artık çok keyif alıyorum.”

Düşünce yapısı: İnsanlara karşı başlarda mesafeli tavır takınır. “Başlarda sınırlarım var. Karşımdaki insan belli bir samimiyete ulaştıktan sonra gerçek beni görür. Herkesle hemen yakın olamam, seçiciyim. Etrafta sürekli neşe saçarak dolaşmam. Yaşla birlikte bir olgunluk geldi. Daha önce kafama taktığım şeylerin çoğunu önemsemiyorum. Olaylara çok daha objektif yaklaşıyorum. Kendimi daha iyi tanıyorum. Daha huzurluyum. Olduğum yaştan çok memnunum, daha genç olmayı istemezdim. Bazı insanlar gibi, “Hayır” demekle aramda mesafe yoktur. İstemiyorsam rahatlıkla söylerim. Düşüncelerimi karşımdakine patavatsızlık yapmadan, kibar bir şekilde anlatırım.”

Mutluluk kaynağı: Kendini mutsuz hissettiği zamanlarda müzik dinliyor. “Müzik benim için çok önemli bir deşarj kaynağı. Sesini sonuna kadar açarım ve rahatlamaya çalışırım. Tarz olarak da ayırmam. Çeşitliliği seviyorum. Hayatın her alanında böyleyim. Radyo kanallarım dahi çok çeşitlidir benim.

Ezgi Eyüboğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İlk sinema filmi: Korhan Bozkurt/ Kutsal Damacana: Dracoola

Aşkı nasıl yaşar? Tutkulu, dolu dolu yaşıyor. “Hiç sakin değilimdir âşık olduğumda. Hatta uçlarda ve mutsuz yaşarım. Seçiciyimdir. O insan karşınıza her zaman çıkmaz. Genellikle anidir. Nasıl olduğunu anlamadan âşık olursunuz. Ancak ilişkide küçük şeylerle mutlu olmayı bilirim. Bir de çok şaşıran bir insanım ben. Her şeyin içinde güzel bir şey bulurum.”

Hayata bakışı: Hiçbir şeyi fazla ciddiye almıyor, değmediğini düşünüyor.  Hayata mizahi açıdan yaklaşıyor. “Kimi zaman kendinizle dalga geçebilmeniz de çok önemli. Bizim için çok önemli görünen şeyler, evrende nokta bile değil aslında. Hiç kin tutmam… Oyuncu olduğum için belki de… Herkesi, her şeyi anlayabiliyor, kendimi onların yerine koyabiliyorum. Bazen anlamaktan da sıkılabiliyor insan ama çok iyi bir gözlemciyimdir. Çabuk affediyorum.”

İş hayatına bakışı: İş yaşamında zamanla sabırlı olmayı öğrenmiş. “Hem sette çekimi hem de set dışında doğru işi beklemek oyunculuğun önemli bir parçası. Bu işte sürekli bir değişim var, bir şeylere kısa sürede adapte olmayı kavradım. Çok çekingendim, hâlâ biraz öyleyim ama sosyal ilişkilerim kuvvetlendi. İşle özel hayat arasında güzel bir denge kurmam gerektiğini de öğrendim.”

Kariyer planı: Kariyer hedefi her zaman ‘Ezgi ne kadar güzel oynamış, çok başarılıydı’ denmesi. ”Sözde kolay, iş anlamında ise zor bir hedef olduğunu düşünüyorum.”

Gelecek Hayali: Bir gün Nuri Bilge Ceylan filminde oynamayı çok istiyor.

Erkekte çekicilik kriteri: Güven vermesi en önemli kriteri. “Benim birinde seksi bulduğum şeyler fiziksel özelliklerinden çok zekâ, espri yeteneği, yaşam enerjisi mesela.”

Doğa ile ilişkisi: Evde oturmayı hiç sevmiyor, gezmeyi çok seviyor. Dışa dönük bir yapısı var. Sahil, boğaz, deniz havası, yeşillik; ruhunu besliyor.  İstanbul’un deniz kenarında her yerine bayılıyor fırsat buldukça kendini buralara atıyor.

Evde ne yapar? Evde olduğu zamanlarda şiir okumayı seviyor. Özdemir Asaf, Edip Cansever, Orhan Veli, Nâzım Hikmet sevdiği şairler. Ayrıca roman ve bilim kurgu okumayı da seviyor. Yemekle de arası iyi, et yemekleri, makarnalar ve fırında balığı güzel yapıyor

Ezgi Eyüboğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Hangi filmden etkilendi? ‘Wild Tales’ isimli İspanyol filmini defalarca izlese sıkılmaz. “Film üç-dört hikâyeden oluşuyor, günlük hayatın sıkıntılarını çok ihtişamlı bir şekilde anlatıyor.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019- Bir Aile Hikayesi/ Nil
2018- Çocuklar Duymasın
2017- Payitaht Abdülhamid/ Melike
2015- Adı Mutluluk  /Kumsal Güçlü
2014 – Ulan İstanbul /Ada Akça
2014 – Yasak / Asude
2013/2014 – İntikam/ Cemre Arsoy
2012 – Yalan Dünya
2012 – Sudan Bıkmış Balıklar/ Zeynep
2011/2012 – Muhteşem Yüzyıl / Aybige
2011 – Kalbim Seni Seçti/ Derin
2010 – Ateşe Yürümek
2010- Kavak Yelleri
2008 – Arka Sokaklar
2007 – Senin Uğruna

SİNEMA FİLMLERİ

2018- Yol Arkadaşım/ Çilek

2017- Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok/ Nihal

2011 – Kutsal Damacana: Dracoola

TİYATRO OYUNLARI

2007- Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım

2014 – Ayrılık