Ana sayfa Dizi Haberleri Fatmagül’ün Suçu Ne dizisi, İspanya’da Türk dizilerinin seyrini değiştirdi!

Fatmagül’ün Suçu Ne dizisi, İspanya’da Türk dizilerinin seyrini değiştirdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay -Bir döneme damgasını vuran, yurt dışında birçok ülkede satışı yapılan, yayınlandığı her ülkede büyük etkiler bırakan dizilerimizden birisi de Fatmagül’ün Suçu Ne… Beren Saat, Engin Akyürek ikilisinin başrolünde buluştuğu dizinin İspanya’da da büyük bir karşılık bulduğunu belirtelim.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, bugünkü köşe yazısında El Pais gazetesindeki Türk dizileriyle ilgili değerlendirme yazısına değindi. Bu yazıda, 2018 yılında Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinin keşfeden İspanya’nın sonrasında devam eden Türk dizi hayranlığına yönelik bilgiler sunuluyor.

Anne dizisi Antena 3 kanalında yayınlanıyor ve izlenme oranları da kanalı çok memnun etmiş durumda. Ortalama 12,9 izlenme payı ve 1,3 milyon izleyiciye ulaşma potansiyeli olan Anne dizisinin geldiği nokta hiç de şaşırtıcı değil. Anne dizisi bu ülkede açık kanalda yayınlanan ilk Türk dizisi olması noktasında çok büyük aşama kaydetti.

Ancak İspanya’da bu noktaya gelmenin altında Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinin etkisi bulunuyor. Sina Koloğlu, yazısında şu detaya dikkat çekti:

“Evet tartışmasız Türk dizilerinin etkin şekilde bilinir olmasında hareket noktası ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’… Belki de yukarıda sayılan özelliklerin tümü bu yapımda. Nitekim İspanya’da da aynı şey olmuş. 2018 yılında keşfetmişler bu projeyi… Sonrası, çorap söküğü diyelim.”