Ana sayfa Dizi Arşivi Fatmagül’ün Suçu Ne | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Fatmagül’ün Suçu Ne | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/Özel Analiz – Başrollerini Beren Saat ve Engin Akyürek’in paylaştığı ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisi yayınladığı dönemde reyting rekorları kırmıştı. Bir çok ülkede ekrana gelen Fatmagül’ün Suçu Ne, Fransa’da yayınlanan yerli ve yabancı televizyon dizilerinin ödüllendirildiği Soap Awards’da En İyi Yabancı Dizi seçilmişti.

Dizide dört adamın tecavüzüne uğrayan ve tecavüzcülerden biriyle evlenmek zorunda bırakılan Fatmagül’ün ve onunla evlenmek zorunda kalan Kerim’in dramatik hikâyesi Vedat Türkali’nin 1986’da çevrilen, aynı adlı film için yazdığı senaryodan alıntı. 1986 yapımı bu sinema filminin başrollerinde Hülya Avşar ve Aytaç Arman oynamıştı. Şimdilerde dünya çapında tanınan Beren Saat ve Engin Akyürek, adlarını ‘Türkiye’nin Yıldızları’ yarışmayla duyurmuştu.

Fatmagül'ün Suçu Ne | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:

Kanal: Kanal D

Yapımcı: Ay Yapım-Kerem Çatay

Türü: Dram Dizisi

Yayın Tarihi: 12 Eylül 2010

Bitiş Tarihi: 21 Haziran 2012

Mekan: İstanbul, Çeşme, Urla

Bölüm Sayısı: 80

Sezon Sayısı: 2

Süresi: 90 dakika

Müzik: Toygar Işıklı

Başrol: Beren Saat, Engin Akyürek

Oyuncular: Sumru Yavrucuk, Musa Uzunlar, Civan Canova, Fırat Çelik, Murat Daltaban, Buğra Gülsoy, Kaan Taşaner, Engin Öztürk, Deniz Türkali, Seda Güven, Esra Dermancıoğlu

Senarist: Ece Yörenç, Melek Gençoğlu

Yönetmen: Hilal Saral

TÜM HABERLER

‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Dizinin tüm haberlerini okumak için lütfen tıklayınız…

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Twitter: https://twitter.com/ayyapim

Facebook: https://www.facebook.com/ayyapim

Instagram: https://www.instagram.com/ayyapim/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCmeIlUqcw49tOsE82LXz_zg

Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/fatmagulunsucune/bolum

HİKAYESİ

Ellerinden kayıp giden hayatlarını başkalarının çizdiği yolda sürüklemek zorunda kalan iki gencin hikayesi..

Fatmagül bir sahil kasabasında, fazla saf ağabeyi Rahmi ve onunla mecburen evlenmek zorunda kalan yengesi Mukaddes’le birlikte yaşıyor..Askerden yeni dönen nişanlısı Mustafa ile evlenmek için gün saymakta..Çocukluk aşkı Mustafa.. Mustafa arkadaşlarıyla oynarken Fatmagül, onun kaçan misketlerini toplamış, kukalarını o dizmiş, annesi pantolonunu yırttığını görmesin diye eve gitmeden o dikmiş pantolonunu küçük elleriyle..Fatmagül çocukluğunda da sessizmiş, herkes alışkın onun suskunluğuna..Mustafa ona dokunmaya kıyamıyor, birlikte oturacakları, çocuklarını büyütecekleri evi kendi elleriyle yapıyor… Bugüne kadar kendine ait hiçbir şeyi olmayan Fatmagül, Mustafa’ya yardım ederken sabırla kendine ait bir hayata hazırlanıyor..

Kerim de yakın kasabalı.. Babası o daha çok küçükken bir başka kadın için annesini terk etmiş.. Durumu kabullenemeyen annesinin intiharıyla yapayalnız kalmış. Yörenin şifacısı Ebe Nine’nin sahip çıktığı Kerim onu hem anne hem abla bilmiş. Ebe Nine’ye sadece adı miras kalmamış annesinden.. Annesinin mübadele yıllarında sahip olduğu, şimdi sit alanı olan deniz kenarında geniş bir arazinin sahibi.. Beldenin zenginlerinden Reşat Yaşaran’ın gözü Ebe Nine’nin arazisinde.. İstanbul’da kardeşi Rıfat’la ortak büyük bir müteahhitlik şirketinin sahibi olan Reşat Yaşaran, türlü oyunlarla kasabalının değerli arazilerini ele geçirmiş, bir tek Ebe Nine’ye diş geçirememiş..

Kerim bir demir atölyesinde çalışıyor..Balıkçılıktan denizden anlıyor. Yazları, çocukken aralarında sınıf farkı olmayan ama büyüdükçe mesafelerin dile gelmese de hissedildiği ilk okul arkadaşları Selim, Erdoğan ve Vural’ın yollarını gözlüyor.. Selim, Reşat Yaşaran’ın oğlu, Erdoğan onun kuzeni. Vural beldenin tapu kadastro müdürünün oğlu.. Kerim’in kasabanın sınırları içinde kalan hayatı her yaz onların tatil için birkaç haftalığına gelmeleriyle renkleniyor..

Fatmagül'ün Suçu Ne | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

Bu yaz renkler, Fatmagül’ün üzerine çöken dört gölgeyle birlikte kararır..Selim’in, babasının baskısıyla nişanlandığı gece, sabaha kadar içen dört arkadaşın yolu, nişanlısını denize uğurlamak için evden çıkan Fatmagül’le kesişir..Kuytu kayalıklarda, şakayla başlayan kovalamaca, ömür boyu peşlerinden gelecek bir utancın kaynağı olacaktır.

Kerim kızı ilk kovalayan korkmasın diye tutan olmuştur. Hiç biri bu şakalaşmanın tecavüzle sonuçlanacağını düşünmez önce.. Nasıl olduğunu anlamadan üç adam da sırayla Fatmagül’e tecavüz eder.. sıra Kerime geldiğinde Fatmagül nefretle gözlerine bakar Kerimin.. Bu bakışlar ömür boyu unutulmayacaktır.. Kerim Fatmagül’e dokunamaz ama bunu bir daha söyleyemeyecektir Fatmagül’e.. Fatmagül bayılmıştır, ve Kerimin de ona tecavüz ettiğini düşünmektedir.. Kerimin masumiyetinin şahidi bir tek Vural olur..

Doğan güneş gölgelenir, o sabahtan sonra Fatmagül, Mustafa ve tecavüzcüleri hep o gölgeyle yaşamak zorundadır artık..

Mustafa dokunmaya kıyamadığı nişanlısının ‘lekelenmesiyle’ bütün geçmiş ve geleceğini ateşe verir. Kendi elleriyle yaptığı evi yakar..

Oğlu ve yeğeninin karıştığı olay ortaya çıkmasın diye kolları sıvayan Reşat Yaşaran, karısının kardeşi Münir’in çabalarıyla, Fatmagül’ün yengesini satın alır..Kerim Yaşaranların baskılarına ve büyük utancına yenik düşer.. Annesinin intiharını bir travma olarak hala yaşayan Kerim, Fatmagül’ün canına kıyacağı korkusu da, utancına eklenince, arkadaşlarını kendi gözü önünde sırayla tecavüz ettikleri Fatmagül’le evlenmeye mecbur olur.

Sadece bedenine değil hayatına da tecavüz edilmiştir Fatmagül’ün.. Fatmagül Kerim’e mahkum edilir..Nefretle başlarlar, başkalarının onlara sundukları yeni hayatlarına..Tecavüzcüsüyle bir arada yaşamak zorunda kalan Fatmagül.. . Vicdan azabıyla birlikte yaşamak zorunda kalan Kerim.. İntikam almak isteyen Mustafa’nın soğuk nefesini her an enselerinde hissederek aynı evin içinde birbirlerine düşman, hayata tutunmaya çalışırken, Ebe Nine en büyük yardımcıları..Ne Reşat Yaşaran’ın Ebe Nine’nin arazileri üzerindeki hesabı biter, ne Mustafa’nın intikam ateşi söner..Vural sakladığı sırrın ağırlıyla bambaşka bir hayata savrulurken ne Selim ve Erdoğan arasındaki çekişme biter, ne de Fatmagül’le Kerim’in hayatından çeker giderler..

Filizlenmeye başlayan aşkın ihtiyacı olan güneş gölgeli..

‘Fatmagül’ün suçu ne?’ çalınan hayatların hikayesi..

Fatmagül'ün Suçu Ne | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

MEKANLAR

Dizinin çekimlerine İzmir’in ilçeleri Urla ve Çeşme’de başlanmış sonrasında ise set İstanbul Çengelköy’e taşınmıştır.

KARAKTERLER

Beren Saat-Fatmagül

Engin Akyürek-Kerim

Sumru Yavrucuk-Meryem

Musa Uzunlar- Reşat

Civan Canova- Avukat Kadir

Bülent Seyran-Rahmi

Fırat Çelik-Mustafa

Murat Daltaban- Avukat Münir

Buğra Gülsoy-Vural

Kaan Taşaner-Erdoğan

Engin Öztürk-Selim

Deniz Türkali-Perihan

Seda Güven-Meltem

Esra Dermancıoğlu-Mukaddes

ETKİLEYİCİ SAHNELER

Fatmagül’ün hayatını kabusa çeviren izlenme rekorları kıran olay sahne…

Fatmagül’ün kına gecesi…

Kerim ve Fatmagül’ün düğün sahnesi…

Beren Saat ve Engin Akyürek ‘Evlerinin Önü Mersin’ türküsünü seslendirmişti.

“Fatmagül’ün Suçu Ne ?” dizisi, hafızalardan silinmeyecek, duygu dolu bir finalle ekranlara veda etmişti. İşte o sahne…

DÜNYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisinin yayın hakları dünyanın dört bir yanındaki televizyon kanalı tarafından da satın alındı. Yayınlandığı her ülkede büyük bir izleyici kitlesini etkileyen dizi, Türkiye’nin adının dünyaya yayılmasına hizmet etti. İşte dizinin yayınlandığı ülkeler ve TV kanalları…

Arjantin-Telefe

Arnavutluk-Albanian Screen

Bangladeş-Deepto TV

Bosna-Hersek-BHT1

Pakistan-Urdu1

Bolivya-Red PAT

Brezilya-Band

Bulgaristan-bTV

Dominik Cumhuriyeti-Telesistema

Endonezya- antv, INDOVISION

Hindistan-Zee Zindagi, Nova TV

İran-GEM TV

İsrail-Viva Plus

Karadağ-TV Vijesti

Kazakistan-31 Kanal

Kırgızistan-KTRK

Kolombiya-Caracol TV

Lübnan-LBC

Macaristan-TV2

Malezya-TV3

Meksika-Azteca

Mısır-CBC

Moğolistan-TV5

Panama-Telemetro

Paraguay-SNT

Peru-Latina,Panamericana

Polonya-TVP1

Rusya -STS

Yunanistan-Mega Channel

JENERİK MÜZİĞİ

Youtube’ta izlenme rekorları kıran ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisinin jenerik müziği dizi müziklerinin tartışmasız en başarılı isimlerinden Toygar Işıklı’ya ait…

TÜM BÖLÜMLER

Dizinin tüm bölümlerini Kanal D’nin resmi internet sitesinden izleyebilirsiniz… İzlemek için lütfen tıklayınız…

Ayrıca dizinin etkileyici sahnelerinin yer aldığı youtube resmi kanalında da birçok video bulabilirsiniz. Yotube kanalı içinlütfen tıklayınız…