Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Gözde Kaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Gözde Kaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Gözde Kaya, 7 Kasım 1988 tarihinde Antalya’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Gözde Kaya
Doğum Tarihi: 7 Kasım 1988
Doğum Yeri: Antalya
Boyu: 1.65 m.
Kilosu: 52 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Mavi
Instagram: https://www.instagram.com/gozzek/
Evcil Hayvanları: Kedileri var.

Gözde Kaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Antalya’da doğdu büyüdü. Ailesinin her konuda kendisine destek olduğunu belirtiyor. “Dedem film makinistiydi, ablam da oyuncu. Çocukken dedemle birlikte çok film izlerdim ama o zamanlar oyuncu olmak gibi bir isteğim yoktu, daha çok dekorları severdim, lise ve üniversitede resim okudum sonra işler zamanla oyunculuğa döndü. Yolumu ararken ailem hep destek oldu, sağ olsunlar.”

Eğitim hayatı: Eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tamamladı. “Moda üzerine eğitim aldım ama şu an o alanda faaliyet göstermiyorum ancak çizimlerim var. Hatta endüstürüyel bir alanda kendi tasarımlarımla ürünler çıkartmak istiyorum.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2011 yılında, ‘Kalbim Seni Seçti’ dizisinde canlandırdığı ‘İpek’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Çilek Kokusu’ dizisinde canlandırdığı ‘Çağla’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Bugüne kadar hep iddialı rollerin kadını olarak izleyici karşısına çıktı. Enerjik bir karaktere sahip. “Enerjime güvenirim, ama Gözde iddialı biri diyemem. Kendime güvendiğim alanlarda iddiam vardır, genelde kendi halinde biriyim. Arayışım hep içsel yolculuğumda ve kendimi anlamaya çalışmak üzerine, hala da sürüyor. Ruh halime, bulunduğum ortama ve insanlarına göre değişir.”

Aşka bakışı:  “Aşkın mutlak gücüne inanırım ama aşkta da sen izin verdiğin için bir dönüşüm yaşanır. Sevgi iyileştirir.   Buna inanıyorsan, değişmek dönüşmek, dinlenmek söz konusuysa dönüşsün hayat.”

Düşünce yapısı: Hayatında hiç keşkesi yok. “Sahneye çıktığım an kendimi kanıtladığımı düşünmem gibi bir şey söz konusu değil. Kendimi bir yerde kanıtladığımı hala düşünmüyorum, sadece sahnede olmayı çok seviyorum. Hiç keşkem yok. İyi ki hata yapmışım ki, şuan olduğum kişi olabildim. ‘Keşke onu yapmasaydım’ düşüncesi şu anı değiştirmeyecek. Keşke dediğin şey, geçmişe dönüp bir şeyleri tedavi edemez. O yüzden geçmişle barışıp, geleceğe iyikilerle devam etmek seni çoğaltabilir.”

Gözde Kaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Mutluluk kaynağı: En mutlu olduğu zamanlar, kedileriyle oynarken, sahnede işini yaparken ve yemek yaptığı anlar. “Yaptığım yemeği beğenen birinin yüz ifadesi anlık gördüğümde, bir resmi yaparken kaptırıp gittiğimde, piyano çalışırken, ata binerken, yüzerken mutluyumdur. Bana zamanı unutturan, kendimi kaptırıp aşkla yaptığım şeylerde çok mutluyumdur.”

İlk sinema filmi: Çağrı Bayrak/ Dargın Kuzenler

Hayata bakışı: Şöhret, hayatında hiçbir şeyi değiştirmedi. “Tanınır olmak yaşamımda bir şey değiştirmedi.  Gözlüğüm, kulaklığım her yerde yürürüm. İnsanlar benimle vapurda da, pazarda da karşılaşabilirler. Bence bu yaptığın işi sindirmekle alakalı bir şey… Hala ilk günkü gibi tanındığımda tebessüm ediyorum. Değişmekten özümle barışıp, ruhsal olarak geliştiğim sürece korkmuyorum.  Değişimden de korkmamak lazım, hayat size yeni sürprizler hazırlıyor.”

İş hayatına bakışı: İzmir’de okurken İstanbul’a gelmesiyle birlikte oyuncu olmaya karar verdi. “İstanbul’ a gelmeden önce işimi bulmuştum. 2010 yılı İstanbul Avrupa kültür başkenti olmuştu ve bir seri film çekilecekti. Ben de son sınıf öğrencisiydim, zaten İstanbul’a gelmek istiyordum. Daha İzmir’de öğrenciydim, filmlerinin sanat yönetmeniyle iletişime geçtim ve asistan olarak işe girdim. Çok hızlı oldu, biraz da şanslıydım sanırım. Ama kararsızlık yaşamadım, ne istediğimi biliyordum. Oyunculuk yapmaya karar verdikten sonra da uzun süre eğitim, televizyon ve tiyatroyu beraber götürdüm. Önümü göremediğim zamanlar da oldu ama asla mesleğimi bırakmadım. Yıllar içinde akışına bırakmayı öğrendim. Şimdi öyle zamanlarda kendime ve olaylara dışarıdan bakmaya çalışıyorum.

Uzun saatler bekleyip zorlu şartlarda çalışabiliyoruz ama sahne akmaya başladığında anın heyecanını yaşayamaya ve paylaşabilmeye değer. Oynadığım rollerin hepsini seviyorum. Vuslat’ ta Sultan karakteri; Naif, neşeli, kendine has bir melekti, çok ince bir bağ kurdum. Marie Curi’nin hayatını canlandırmıştım. Bu da çok özeldi. Çilek Kokusu’nda Çağla’nın karakter dönüşümüne bayıldım, ruhsal iniş çıkışlarında çok eğlendim. Sultan Abdülhamit Hatice Sultan, onunla derin bir bağ kurdum, kalbim kırıldı. Bir sürü karakter. Hepsi hayatımda özel bir yere sahip.

Kaygıları: Yaşadığımız dünyada kadınların yaşadığı sıkıntılarla ilgili kaygıları var. “Bütün kadınların, kendilerini böyle bir dünyanın içinde hem mental olarak hem de fiziksel olarak korumayı öğrenmeleri lazım. Tabi ki ben de başıma gelecek herhangi bir tehlikeden korkuyorum, ama bu korkumu sağaltarak hareket etmeye çalışıyorum.  Bugün hala kadınlar, genç kızlar baş edemedikleri durumlar yaşayıp anlaşılamayacaklarını düşünüyorlar ve yardım istemekten çekiniyorlar. Artık sesimizi çıkarmak zorundayız kızlar!”

Gözde Kaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Bugüne kadarki en büyük çılgınlığı: “Bindiğim at denize girmek istedi, sığ olduğu için kıyıdan epey uzaklaştık muhteşem bir tecrübeydi.”

Güzellik rutini: Cildine ve saçlarına gerekli özeni gösteriyor. “Saçlarıma iyi bakarım çünkü ince telliler ve daha önce hiç boyatmadım. Açık tenli olduğum içinde kapalı havalarda bile güneş kremi sürerek dışarı çıkarım. Cildimi temizlemeden uyumam. Ve belki herkes yapıyordur bilmiyorum ama farımı burnumun üzerine aydınlatıcı olarak sürüyorum ve sivilceler için buz kullanıyorum.  Makyajı doğal ürünlerle yapılınca seviyorum. Genelde kullandığım ürünler vegan oluyor özellikle hayvan deneyi yapılmamış olmasına önem veriyorum.” 

TELEVİZYON DİZİLERİ

2022- Modern Kadın

2020/2021- Ramo/ Nadya

2019/2020 – Vuslat / Sultan Korkmazer

2017/2018 – Payitaht Abdülhamid / Hatice Sultan

2015 – Çilek Kokusu / Çağla

2015- Rumuz Cavidan/ Yeter

2014 – Sil Baştan / Maya

2014 – Gölgedekiler

2013 – Benim Hala Umudum Var

2012 – Uçurum / Masha

2011 – Kalbim Seni Seçti / İpek

SİNEMA FİLMLERİ

2018- Dargın Kuzenler

TİYATRO OYUNLARI

2012- Ay Ecesi / Ay Kız