Ana sayfa Dizi Haberleri Gülperi dizisi Cannes’da müthiş bir ilgi gördü! 4 dizi daha vardı ki büyük dikkat çekti…

Gülperi dizisi Cannes’da müthiş bir ilgi gördü! 4 dizi daha vardı ki büyük dikkat çekti…

tarafından zk zk
Türk dizi sektörü, bir haftadır gözünü Fransa’nın Cannes kentinde yapılan Mipcom TV Fuarı’ndan ayırmıyor.

Son yıllarda yurtdışı satışlarının yoğun olduğu yerli dizi sektörü için önemli bir alan olan fuarda, bazı diziler büyük ilgi gördü.

Vatan Gazetesi’nden Oya Doğan, Mipcom’da en çok dikkat çeken Türk dizilerini yazdı:

“Türk dizilerine yoğun ilgi

Bu yıl 15-18 Ekim tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen, dünya televizyon içerik marketi MIPCOM sona erdi. Türkiye’nin neredeyse tüm televizyoncularının katıldığı markette hem Türk dizilerine ilgi yoğundu, hem de Türklerin birbirine… İstanbul koşturmasında bir araya gelemeyenler olarak birbirimizle hasret giderdik. Peki, MIPCOM’da neler oldu? Yıllardır Türk dizilerinin yurt dışı satışı dendiği zaman aklımıza Global Agency CEO’su İzzet Pinto ve İnter Medya CEO’su Can Okan gelir.

Gülperi dizisi Cannes'da müthiş bir ilgi gördü! 4 dizi daha vardı ki büyük dikkat çekti... 7

Bu kez pazara MADD ve Ateş İnce de eklendi. Haliyle benim en merak ettiğim yeni dizilerden en çok hangisinin satıldığı oldu. İzzet Pinto bu fuarda en çok Gülperi dizisinin dikkat çektiğini söyledi. Zaten Gülperi için düzenlediği partiye ilgi yoğundu. Can Okan ise Bir Zamanlar Çukurova ve Çukur’a ilginin arttığını vurguladı. Bu arada Bir Zamanlar Çukurova MIPCOM’da gerçekleşen Fresh TV’de dünyanın en iyi dizileri girdi. Ateş İnce Kızım ve Çarpışma’ya çok talep olduğunu ekledi.”