Ana sayfa Dizi Haberleri Hatice Şendil, yıllar sonra bomba gibi bir rolle dönüyor!

Hatice Şendil, yıllar sonra bomba gibi bir rolle dönüyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay -Nizamı Alem dizisinin hazırlıkları devam ediyor. Oyuncu kadrosuna yeni isimlerin eklenmesi de sürüyor. TRT 1 ekranında yayınlanacak olan Selçuklu İmparatorluğu dönemini anlatan Nizamı Alem dizisinde birçok isim açıklandı. Yeni isimler de bir bir ortaya çıkıyor.

Uzun süredir ekranlarda yer almayan ve iyi bir proje bekleyen Hatice Şendil, sonunda aradığı gibi bir dizi bulmuş oldu. Burak Sağyaşar ile evli olan Hatice Şendil, geçen yıldan bu yana iyi bir proje olursa ekrana döneceğini söylemişti.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın kulis bilgisine göre oyuncu, aradığı projeyi TRT1 ekranında buldu. Emre Konuk’un yapımcılığını yaptığı Nizamı Alem dizisinin kadon başrolü olan Hatice Şendil, Türk tarihinin en güçlü kadınlarından birisi olarak bilinen Terken Hatun olarak izleyicilerle buluşacak.

Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci başrol isimleri olarak açıklanmıştı. Gürkan Uygun ve Osman Sonant da dizinin kadrosunda bulunuyor.

Hatice Şendil, yıllar sonra bomba gibi bir rolle dönüyor! 7

En son 2013 yılında Dila Hanım isimli dizide yer alan Hatice Şendil, ayrıca 2015 yılında da Hayat Öpücüğü isimli filmde Hayat rolünü oynamıştı. 7 yıldır dizilerden uzak olan Hatice Şendil’in dönüşü muhteşem olacak.

Terken Hatun kimdir?

Selçuklu Devleti’nin hükümdarı Melikşah’ın eşi ve I. Mahmud’un annesidir. Gerçek adı bilinmeyen Terken Hatun’un babası, Batı Karahanlıların kurucusu İbrahim Tamgaç Han’dır. 1064 veya 1068 yılında Sultan Melikşah ile evlenmiştir. Taht mücadelesi veren Terken Hatun, Gazzali’nin oğlunun küçük yaşta olmasından dolayı sultan olamayacağına dair fetva vermesine rağmen kızının kocası Abbasi halifesi Muktadi’den oğlu adına hutbe okutmayı başardı. Terken Hatun, taht mücadelesi yaptığı bir dönemde hastalanarak 1094 yılında vefat etti.