Ana sayfa Güncel Haberler Hazal Kaya öyle bir noktaya dokundu ki, birçok kişi içindekileri döktü!

Hazal Kaya öyle bir noktaya dokundu ki, birçok kişi içindekileri döktü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkmalarını sınırlandırma kararının altında yatan en önemli sebep bu virüsü yaş almış vatandaşlarımızın atlatmasının zor olması ve büyük tehlike altında oldukları gerçeği idi.

Ancak konuya bu noktadan bakmayan ve yaşlı vatandaşlarımızın virüsü taşıyan ve bulaştıran kişiler gibi algılanmasına isyan eden Hazal Kaya, twitter hesabından bu yanlışın düzeltilmesi gerektiğini haykırdı.

Oyuncu, şu mesajı ile dikkatleri bu noktaya topladı: Yahu “yaşlılar” risk grubu, yani bu virüsü kapmaları halinde ölüm tehlikeleri var.Dışarı çıkmaları bu yüzden yasaklandı. Onları korumak için.Virüsün onlardan bulaşacağı fikrine nasıl kapıldı bunca insan?Bu yanlış anlaşılmayı kim düzeltecek?.”

Kasım ayında oğlu Fikret Ali’yi dünyaya getiren ve uzun süredir de zaten evinden çıkmayan Hazal Kaya, bu mesajı ile birçok sosyal medya kullanıcısının da düşüncelerini paylaşmasına vesile oldu.

Hazal Kaya öyle bir noktaya dokundu ki, birçok kişi içindekileri döktü! 7

Bir takipçi, “Sadece o konu yanlış anlaşılmıyor birde ölenler yaşlıydı diyerek sanki ölmeleri daha kabul edilebilir bir olay gibi algıda oluştu” diyerek de bu garip durumun bir başka yanlış noktasına temas etti.

“Yaşlı” vurgusunun özelilkle yapılmasına karşı çıkan kimi kullanıcılar da “Sürekli yaşlı vurgusu diğerlerinde bize bişi olmaz algısına da yol açtı” yorumunu yaptı.

Kaya’nın bir başka takipçisi de şu mesajıyla dikkatleri çekti: “İnsanlığımız ölmüş. Büyüklere saygıdan bahsedemiyorum bile. Sokaklarda 65 yaş üstü birey göreyim uyarma ayağına dalga geçeyim diye dolaşan insanlar virüsü yaymıyor da yaşlılık dolayısıyla bu durumun ciddiyetini çok iyi anlayamayan dedelerimiz, ninelerimiz mi yayıyor?”