Ana sayfa Sosyal Medya Helal olsun Bergüzar Korel! Önce isyan etti, sonra başardı ve teşekkür etti!

Helal olsun Bergüzar Korel! Önce isyan etti, sonra başardı ve teşekkür etti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Kadın, çocuk ve hayvan hakları konusunda çok duyarlı olan Bergüzar Korel, son günlerde sosyal sorumluluk adına önemli mesajlar iletiyor. Milyonlarca kişiye ulaşma fırsatını kullanarak, yardıma ihtiyacı olanlara sosyal medya üzerinden destek sunan Bergüzar Korel, önemli sonuçlara da ulaşıyor.

Mia isimli bebeğin kurtulması için gerekli olan paranın toplanmasında aktif şekilde rol alan ünlü oyuncu, dün ise SMA hastası çocukların sesi olmuştu. SMA hastası çocukların alması gereken ilaçları alamamaları nedeniyle isyanını instagram hesabından yayınladığı video ile dile getiren Bergüzar Korel, isyan etmişti.

Çok duygulanan ve hüngür hüngür ağlayan Bergüzar Korel’in sözleri de sosyal medyada geniş şekilde yankı buldu. Korel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ve bakanlığa seslenerek Umut bebeğin durumuna dikkat çekti. Adana’da evinde borular bağlı bir şekilde hayatını sürdürmeye çalıştığını ve buna dayanamadığını, aldığı nefesten bazen utandığını söyleyerek “Lütfen size yalvarıyorum bu çocuklara destek olun bir şekilde” diye seslendi.

İşte ünlü oyuncunun bu çağrısına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yanıt geldi. Bakanlık SMA çocuklarının ulaşamadığı ilaçlarla ilgili sorunu çözdü. Bergüzar Korel de bu durumu yeni bir video ile takipçilerine duyurdu.

Bakan Fahrettin Koca’nın kendisi ile iletişim kurduğunu da belirten ünlü oyuncu, hem Koca’ya hem de bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

İşte ünlü oyuncunun mesajı:

“Herkese merhaba. Bu sabah çok da güzel bir video ile çıkmadım karşınıza. Ama o video güzel şeylere vesile oldu.Sizlerin sayesinde. Çocuklarımızın sesi duyuldu. Türkiye’de hakları olan, devletin koşulsuz olarak SMA hastalarına sağladığı ilaç, ilaç şirketinden kaynaklandığı bilgisine ulaştığım bir takım sorunlar yüzünden çocuklara ulaştırılamıyordu. Çok şükür bu ilaç çocuklara tekrar verilmeye başlandı. Bugün, Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, benimle iletişime geçti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Çağrımıza kayıtsız kalmadığı için, bu çocukların sesini duyduğu için. O yüzden ben huzurunuzda kendisine teşekkür etmek istedim. Biliyordum tabii, sesimizi duyacağını. Bu babacan tavrı, bu çocukları sahiplendiği için çok teşekkür ediyorum kendisine.”