Ana sayfa Sinema İçerdekiler filmiyle ödül alamayan Caner Cindoruk’tan açıklama: Çok da takılmamak lazım!

İçerdekiler filmiyle ödül alamayan Caner Cindoruk’tan açıklama: Çok da takılmamak lazım!

tarafından zk zk

Fox TV’de yayınlanan Kadın dizisinde Sarp karakterini oynayan Caner Cindoruk, İçerdekiler filmiyle de gündemde.

Gizem Erman Soysaldı ve Settar Tanrıöğen ile kamera karşısına geçtiği film, ödüllerle de gündeme geliyor.

Televizyongazetesi/Detay – Film, 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nde Gizem Soysaldı’ya ‘Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü getirirken, 24. Nürnberg Türk-Alman Film Festivali’nde Soysaldı bu kez de ‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu.

Ancak Caner Cindoruk, bu festivallerden ödül alamadı.

Usta yazar ve şair Melih Cevdet Anday’ın aynı adlı eserinden beyaz perdeye uyarlanan İçerdekiler Filmi’nin oyuncuları ve yönetmeni Hüseyin Karabey, magazincilere bir röportaj verdi.

Aynı rolle Adana’da Yardımcı Kadın Oyuncu, Nürnberg’te ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alması ilginç bir durum yaratınca Gizem Soysaldı’ya bu konu soruldu. “Ben tabii çok mutlu oldum. Jürinin takdiri. İlk katıldığım uluslararası festivalden ödülle dönmek çok gurur verici. Zaten Caner Cindoruk ve Settar Tanrıöğen ile birlikte oynamak benim için gurur verici. Ödül de gurur verici” diye konuştu.

İçerdekiler filmiyle ödül alamayan Caner Cindoruk'tan açıklama: Çok da takılmamak lazım! 7

Uçankuş’ta yayınlanan röportajda, Caner Cindoruk’a ise ödül alamamasıyla ilgili düşünceleri soruldu.

Cindoruk, yaptığı işi ödül amaçlı yapmadığını vurgulayarak “Ne sahnede, ne sinemada ödül almak için yapmıyorum bu işi. Benim için önemli olan doğru duyguyu yakalamak. Doğru çözümlemeler yapmak ve o rolün hakkını verebilmek,yaşatabilmek, o kostümü üstüme giyebilmek. Öyle bir duygu yok. Orada ödül almadım da öbür filmden aldık… Ben hiç bir yerden hiç bir ödül mekanizmasını önemsiyorum ya da bir filmi bir ödül yapıyorum” diye konuştu.

Aynı zamanda tiyatro sahnesinde de performans sergilemeye devam eden Caner Cindoruk, ödül konusuna çok da takılmamak gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Çıktığım moda sahnesi mesela, hiç bir ödüle katılmıyor. Ben hala 22 yıldır tiyatro yapıyorum. Onurumla, gururumla, kendimi bile bile tiyatro yapıyorum. Benim için en büyük ayrıcalık bu zaten. Sanatın yarıştırılma duygusuna karşı da değilim, motivasyonu belki bir çok insan oradan alabiliyor onlara da saygım var ama benim açım, ödül alırsın almazsın, ona verirler… Her jüri başka insanlara veriyor. Neden orada onlara veriyorlar da öbür tarafta onlara veriyorlar? Subjectif bir şey. Çok da takılmamak lazım. ”

İşte röportajın tamamı: