Ana sayfa Dizi Haberleri İlk atak Fox TV’den geldi, atv hemen yanıt verdi, dizi savaşları son gaz sürüyor!

İlk atak Fox TV’den geldi, atv hemen yanıt verdi, dizi savaşları son gaz sürüyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Son dönemde diziler arasında müthiş bir reyting yarışı yaşanıyor… Kanallar birbirlerini de kollayarak, hem rekabeti daha da kızıştırıyor hem de üstünlük sağlamaya çalışıyor.

Fox TV, bu sezon önce Bay Yanlış’ı yayından kaldırdı ve yerine Çocukluk dizisini Cuma akşamına aldı. Ardından da 11. bölüm itibari ile Çocukluk için final kararı verdi ve 1 Ocak’tan itibaren ise Son Yaz’ı yayınlayacağını duyurdu. Cuma akşamları reytinglerde zaten çok sert bir mücadele var. Kırmızı Oda, Arka Sokaklar ve Ramo sezon başından bu yana izleyicileri sürükleyen yapımlar oldu. Son haftalarda totalde de Hercai iyi bir çıkış yaptı.

Ayrıca TRT1 ekranında yayınlanan Payitaht Abdülhamid ile Fox TV’nin Çocukluk dizisi de reytingler için ciddi bir mücadele içinde bulundu…Ancak cuma akşamları farklı yapımlar arasında kemik izleyici kitlesi edinenler ilk 3 olarak ayakta durdu. Hercai de sonra onlara yetişmişti.

Ancak Fox TV’nin Son Yaz dizisini Cuma’ya alması hesapları biraz karıştırdı. Artık Çocukluk’tan çok daha etkili bir yapım Fox ekranında rekabette olacak. Bunun da diğer dizilere olumsuz yansımaları olabilir.

İlk atak Fox TV'den geldi, atv hemen yanıt verdi, dizi savaşları son gaz sürüyor! 8

İşte bu noktada atv’nin de yeni bir dizi atağı geldi… Gazeteci Birsen Altuntaş’ın kulis bilgisine göre Hercai dizisi Cuma akşamları değil Pazar akşamları yayınlanacak. Yani atv de Cuma akşamları için pozisyon değiştirme kararı vermiş oldu.

Fox TV, Son Yaz’ı 1 Ocak’ta başlatacak. Atv’nin dizisi Akıncı’nın da Cuma akşamları yayınlanması yönünde bir beklenti var. 8 Ocak Cuma akşamı da Akıncı’nın başlama tarihi olarak ifade ediliyor. Ancak bu durum henüz netleşmedi…

İlk atak Fox TV'den geldi, atv hemen yanıt verdi, dizi savaşları son gaz sürüyor! 9

Hem Cuma hem de Hercai’nin yeni günü olan Pazar akşamları büyük bir rekabet yaşanacak.

Son Yaz ve Akıncı dizilerinin Cuma akşamları yayınlanmaya başlaması reytinglerde de önemli değişiklikleri gündeme getirebilir.