Ana sayfa Oyuncu Biyografileri İpek Bağrıaçık Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

İpek Bağrıaçık Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

İpek Bağrıaçık, 7 Eylül 1985 tarihinde Antalya’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: İpek Bağrıaçık
Doğum Tarihi: 7 Eylül 1985
Doğum Yeri: Antalya
Boyu: 1.66 m.
Kilosu: 49 kilo
Burcu: Başak
Göz Rengi: Mavi
Kardeşleri: Abisi var
Instagram: https://www.instagram.com/ipekbagriacik/
Evcil Hayvanları: Kedisi ve köpeği var.

İpek Bağrıaçık Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi:  Antalya’da doğdu büyüdü. Anne tarafından Gürcü asıllı.  Annesi emekli ev hanımı, bir abisi var. “20 yaşımdayken babamı kaybettim. Aileme destek olma adına üniversite hayalimi gerçekleştiremedim. Antalya’da oturuyorduk. Liseden sonra kafelerde garsonluk yaptım. Hem aileme baktım hem para biriktirdim. Babamı rüyamda görüyorum ve onu çok üzülüyorum. Çok büyük bir bağ vardı aramızda. Yaptıklarımı görseydi çok mutlu olurdu. Onu kaybettikten sonra toparlanmam zaman aldı.”

Çocukluk yılları: Oyunculuk çocukluk hayaliydi. Antalya’da eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul’a giderek oyunculuk eğitimi aldı. “Antalya’da yaşıyordum ama oyunculuk sevdamdan dolayı yıllardır yaşadığım şehirden başka bir şehire taşınmam gerekiyordu. Taşındıktan sonra ilk olarak Müjdat Gezen Actor Studio’da eğitim almaya başladım. Derslerden kalan zamanlarımda garsonluk yaptım. Eğitimim bittikten sonra birkaç reklam filmi ve ardından dizilerden teklif gelmeye başladı. İstedikleri için savaşanlardanım; zorluklarla karşılaştığımda bırakıp gitmedim. Şimdiyse iyi ki gitmemişim diyorum.”

Eğitim hayatı: Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde Sinema ve Tiyatro Oyunculuğu üzerine eğitim aldı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Kavak Yelleri’ dizisinde canlandırdığı ‘Serpil’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Sana Bir Sır Vereceğim’ dizisinde canlandırdığı ‘Meltem’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Mücadeleci, idealist, çalışkan, azimli, mesafeli. “İlk girdiğim ortamlarda buz gibiyim. Alışıp sıcak yüzümü göstermem için zaman geçmeli. Belki bu, zor bir çocukluk geçirmeme bağlı. Annemin ve babamın ayrılması. İnsanlara olan güvenimi tabii ki sarstı. Artık bir duvarım var ve insanlara yoklarmış gibi davranıyorum. Bu kibirden değil, otomatik gelişen bir şey. Bunun üzerine çok çalışıyorum.”

Düşünce yapısı: Hedefleri için mücadele etmeyi seviyor. “‘Ağlamazsan hiçbir zaman gülemezsin’ gibi bir inancım var. Çünkü hayat bir dengeden ibaret. ‘Her ağladığımda güleceğim’ diyorum. Her kötülüğün içinde bir iyilik, her iyiliğin içinde bir kötülük var. Üniversite hayatı yaşamadım, o içimde kaldı. Onun dışında hayatımdaki her şeyi ben yaptım, bunun keyfi bambaşka. Bir hedefe ulaştığımda, hemen yeni bir hedef koyarım kendime.”

Mutluluk kaynağı: Sevdiği işi yapmak en büyük mutluluk kaynağı. “Sevdiğim işi yapıyorum, evet zorlukları var gerçekten çok çalışıyoruz, günümüz gecemiz belli olmuyor ama insan sevdiği işi yapınca hiçbiri zor gelmiyor.  O yüzden ben kendimi şanslı hissediyorum keşke herkes sevdiği işi yapabilse.”

İlk sinema filmi: Alper Çağlar / Dağ

Aşka bakışı: “Aşık olunca değiştiğimi düşünüyorum. Bilinen İpek olmaktan çıkıyorum. Normalde insanların hayatına müdahale etmeyi sevmem ama hemen müdahale etmeye başlıyorum, tatsız oluyor. Artık benim hayatımda olduğu için onu yönlendirmeye çalışıyorum. Bu da iyi değil. Frenlemeye başladım kendimi ama.”

Hayata bakışı: Hırslı değil ancak, istediği bir şeyi elde etmek için emek harcamayı seviyor. Hırs, istediğin şey için her şeyi feda etmektir. Ben istediklerim için, sınırlarım içinde yapabildiğim her şeyi yaparım. Türk toplumunda olması gereken net sınırlarım var. Ben, emeğimle ve iş gücümle bir yere gelmeliyim. Kendimden hiç ödün vermedim. ‘Ben yaptım’ demek gerçekten çok güzel.”

İş hayatına bakışı: “Her işin farklı zorlukları var. Zaten kolay iş yok. İşi kolaylaştırmak kişinin kendi elinde. Sevdiği işi meslek edinme şansı olan herkes, dünyanın en şanslı insanıdır. Düşünsenize size mutluluk veren bir şeyler yapıyorsunuz. Üstüne de para alıyorsunuz. Ben yaptığım işi seviyorum, benim seçimim, benim tercihim. O yüzden şikayet etmeye hakkım olduğunu da düşünmüyorum. Proje seçiminde, gerçekten aradıkları bensem, o süreçte hiçbir sorun yaşamıyoruz, senaryodaki karakter bir şekilde içime dokunuyorsa eğer o iş güzel oluyor zaten. Yani yüzümle ilgili değişiklikler yapabiliyoruz, kaşları kalınlaştırıp inceltmek gibi, ne bileyim ufak makyaj hileleri ya da kilo alıp vererek role uygun hale gelebiliyorum.”

Kariyerinin dönüm noktası: ‘Sana Bir Sır Vereceğim’ dizisini kariyerinin dönüm noktası olarak görüyor. “Oyunculuk eğitimi aldıktan sonra bir kaç reklamda oynadım. Sonra diziler geldi. Hiç unutmam, bir pazar günü adalara gezmeye gitmiştik menajerim aradı sete gitmem gerektiğini söyledi sete gittim yolda karakter analizini okudum çok beğendim 2 gün sonrada ‘Sana Bir Sır Vereceğim’ dizisinin setinde çalışmaya başladım.”

İpek Bağrıaçık Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Kariyer planı: Farklı karakterlere hayat vermek istiyor. “İlk karakter analizi geldiğinde karaktere çalışırım. Zaten hep kötü ve değişken karakterleri canlandırdım. Ben sadece rolün hakkını veriyorum, o kadar. Daha çok sinema filmi çekmek istiyorum. Ve çok fazla oynamak istediğim karakter var. Özellikle Doğulu bir kızı oynamak istiyorum.”

Rol modeli: Rol model olarak gördüğü herhangi biri yok. “Hiçbir zaman böyle bir düşünceye sahip olmadım.”

Kimlere hayranlık duyar? Edward Norton, Jonny Deep, Natalie Portman ve Tim Burton hayran olduğu isimler arasında.

Hobisi: Dalış yapmayı çok seviyor. Fırsat buldukça özellikle Kaş’a kaçarak dalmayı seviyor. “Su altı tutkusu ruhuma iyi geliyor. Kaş ve Finike benim için vazgeçemeyeceğim su altı güzellikleriyle dolu iki bölge. Antalyalı olduğum için buraları çok iyi biliyorum. Her yaz 2 ayım dalışta geçiyor. Her gün dalıyorum. Su altı bana huzur veriyor. Dizi sezonu açılmadan kendimi enerjiyle yüklüyor ve işimin başına dönüyorum. Gelecekte deniz ve su altıyla ilgili bir film projesinde rol almayı da isterim.”

Doğa ile ilişkisi: Doğayı denizi ve hayvanları çok seviyor, kedi ve köpeği var. “Antalya doğumluyum, tam bir Antalya aşığıyım. Hayvanları çok seviyorum, sokaktakilere kışın yemek yazın su taşırım, bazen evde misafir ettiğim bile oluyor diyebilirim.”

Hangi filmden etkilendi? İş yoğunluğu nedeniyle düzenli olarak izleyebildiği bir dizi yok ancak sektörün içinde olduğu için en azından fikir sahibi olmak adına bütün dizilere ufak ufak göz atmaya çalışıyor. “Bir de  her gün reytinglerin ne durumda olduğunu takip ediyorum, gelen teklifleri değerlendirmemde yardımcı olduğunu düşünüyorum. Çalışmadığım zamanlarda yabancı dizileri oturup bir haftada bitiriyorum.  ‘Breaking Bad’ dizisinin altı sezonunu iki haftada bitirdim ve hayran kaldım diyebilirim. Eskilerden Edward Norton’ın ‘American History’ filmi ve her izlediğimde ayrı bir şey yakaladığım yine Edward Norton ve Brad Pitt’in oynadığı ‘Fight Club’ ve bir de ‘The Order Boleyn Girl’ enfes işler bence.”

Neye para harcar? Alışveriş yapmayı seviyor. “Pazar gezmesi bile alışverişe dönüşebilir benim için. Hiç ummadığım zaman ummadığım bir yerde kalbimi çalan bir moda parçasına rastlayabiliyorum. O zaman hemen girip alırım. Kısacası her an alışveriş moduna girebilirim. Kışın hırka ve jean’ler yazın şort ve elbiselerden vazgeçemiyorum. Sanırım alışverişte de en çok onları satın alıyorum. Beğenmediğim hiçbir şeyi satın almam.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2011 Kavak Yelleri/ Serpil

2012- Koyu Kırmızı/ Serap

2012/2013- Alev Alev/ Canan

2013/2014- İntikam

2013-Sana Bir Sır Vereceğim/ Meltem Aladağ

2014- Hatasız Kul Olmaz/ Ece

2014- Hayat Ağacı / Pelin

2015- Serçe Sarayı/ Melike

2015- Hayat Mucizelere Gebe / Selda

2017- Yeni Gelin / Elmas

2017/2018- Siyah İnci/ Defne

SİNEMA FİLMLERİ

2012- Dağ/ Defne

2018- Çat Kapı Aşk / Hande