Ana sayfa Oyuncu Biyografileri İrem Helvacıoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

İrem Helvacıoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

İrem Helvacıoğlu, 2 Şubat 1990 tarihinde Almanya’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı:İrem Helvacıoğlu
Doğum Tarihi: 2 Şubat 1990
Doğum Yeri: Almanya
Boyu: 1.70 m.
Kilosu:  55 kilo
Burcu: Kova
Göz Rengi: Ela
Saç Rengi: Koyu kahverengi
Kardeşleri: Merve Helvacıoğu
Instagram: https://www.instagram.com/iremhlvcioglu/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

İrem Helvacıoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Aslen Ankaralı uzun yıllar Almanya’da yaşadı. Babası Albay, bir kız kardeşi var. “Babam, pozisyonu gereği yönetmeye çok alışıktı. Programlı, disiplinli davranmak hep önemliydi evimizde. Bense biraz dik başlıydım, planlardan hiç hoşlanmadım. Nitekim münakaşalarımız hep bu yüzden çıkmıştır. Fakat çabalarımı gördükçe, o da annem ve ablamla birlikte her adımımı destekledi.”

Çocukluk yılları: Çocukluğu babasının mesleğinden dolayı Türkiye’nin çeşitli kentleri arasında mekik dokuyarak geçti. Önce Erzurum, akabinde Ankara ve Malatya’ya taşındı, 13 yaşında Ankara’ya geri döndü. Bu süre zarfında, sosyalleşmek adına halk oyunları ile voleybol takımlarına katıldı, resme, tekvandoya, izciliğe merak sardı. Tiyatro sevdası da henüz 11’inde, yine kalabalığa karıştığı bir esnada alevleniyor: “Malatya’daki izci kampında, hepimizden seçtiğimiz herhangi bir dalda gösteri sergilememiz istenmişti, ben de tiyatroda karar kılmıştım. Ve anladım ki sahnede çok mutluyum. Farklı bir karaktere ruh katmaktan bayağı haz alıyordum. Şovun bitiminde ailemin bana gururla bakması da motivasyonumu yükseltti, bu yolda ilerlemeyi kafama koydum.”

Eğitim hayatı: Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde Konservatuar eğitimi aldı.

Hayatının dönüm noktası? Ergenlik evresinde meslek tercihi konusunda tereddüte düşse de, liseyi tamamlamak üzereyken gerçekleşen bir rastlantı karar vermesini kolaylaştırdı. “Bir gün hastanede, üç kızı da tiyatroyla uğraşan bir kadınla karşılaştım. Beni onlarla tanıştırdı ve yardımları sayesinde konservatuara hazırlandım. İlk sınavda başarıya ulaşamadım. Ertesi yılki imtihandan önce, bir yandan Müjdat Gezen Tiyatro Okulu’na gidiyor, diğer taraftan kafede çalışıyordum. Mağazada kasiyerlik de yaptım. Böylece dış dünyayı deneyimledim; hem özgüvenim hem de ebeveynlerimin bana inancı arttı.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Behzat Ç Bir Ankara Polisiyesi’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Sen Anlat Karadeniz’ dizisinde canlandırdığı ‘Nefes’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Pozitif, üretken, enerjik, hırslı.

Sosyal: Hayallerini yazmaya ve kickbox yapmaya bayılıyor, üzüntüsünü neşeli şarkılar eşliğinde resim çizerek dağıtıyor. İleride metropolden uzağa, sakin bir bölgeye kaçmayı planlıyor.

Düşünce yapısı: Güçlü bir karakteri var. Haksızlığa tahammülü yok. İşini en iyi şekilde yapmak istiyor.

Mutluluk kaynağı: Tanınmak hayatında çok şey değiştirmedi. Her zaman olduğu gibi görünmeyi tercih ediyor.  “Şan, şöhret ve paranın, oyunculuğumun önüne geçmesine hiçbir zaman izin vermeyeceğim. Beni sokakta tanıdıkları zaman, dizideki oynadığım kötü karakterden ne kadar farklı olduğumu gördükleri zaman, ‘Ne kadar sevecensin’ gibi tepkiler verdiklerinde mutlu oluyorum.

İlk sinema filmi: Anne Fontaine/ Aşkın Dili

İrem Helvacıoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Hayran olduğu kişi: Sen Anlat Karadeniz’ dizisinde beraber çalıştığı yönetmen Osman Sınav. “Osman Sınav ile birlikte çalışmak, çok büyük şans. Bana tüm kalbiyle inanan, baba gibi davranan bir yönetmen bana doğru meslekte olduğumu hatırlattı.”

Hayata bakışı: Hayallerini gerçekleştirebilmek konusunda hırslı. “Hırsımla kimseye zarar vermem ama daha çok kendime zarar veririm. O yüzden kendimi motive etmeye çalışıyorum. Karşımda bir merdiven uzanıyor ve ben basamakları ağır da olsa tırmanmaya başlıyorum ama bir süre sonra koşarak çıkacağım.

İş hayatına bakışı: Oynadığı her karakteri derinlemesine inceleyerek, gerçek bir karaktere dönüşmesi için onu şekillendiriyor. Bunu en ince ayrıntısına kadar araştırıp, sorgulayıp, detaylandırarak yapıyor. “Bence bizim aşmamız gereken; Bir insanın güzel veya çirkin olmasını geçip gerçekten ‘Adam/kadın mükemmel oynuyor’ diyeceğimiz işler olmalı. Fakat gençler bu güzellik algısına önem veriyor.  Aslında oyuncuysanız her mesleği yapıyorsunuz demektir, uçsuz bucaksız bir okyanusta yüzüyoruz. Sürekli gözlem yapmak zorundasınız.”

Kariyer planı: Herkesin yüzüne gülen, çok sevimli sandığımız ama aslında hiç de öyle olmayan kötü bir karakteri oynamak istiyor.” Bir sapık veya katil olabilir. Çünkü altını doldurabileceğiniz çok unsur var.  Bir dönem dizisinde, sinema filminde, daha çok tarihe dayalı bir karakteri, mesele Jeanne d’ Arc gibi bir rolü de oynak isterim. Ya da Dexter gibi; melek görünümlü bir seri katili.”

Gelecek Hayali: Sürekli arayış içerisinde olmaktan hoşlanıyor. “İçimde onlarca kadın bulunuyor ve bunların hepsi kendini anlatmak istiyor, nereye kadar olursa. Arayıp bulmak gerekiyor gerçekten. Oyunculuğun da en güzel yanı arayış içinde olmak, araştırmak ve keyif almak. Oyunculuktan en büyük beklentim de bu oluyor.”

Takip ettiği diziler? ‘The Walking Dead’ ve ‘Orphan Black’. “Belki de hayatımda “Bu karakteri oynamak istiyorum” dediğim tek dizi ‘Orphan Black’tir. Çünkü başroldeki Tatiana Maslany, tek başına sekiz farklı karakteri canlandırıyor.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Seni Çok Bekledim
2018/2019 -Sen Anlat Karadeniz /Nefes Zorlu
2016/2017- No: 309 /Pelinsu Yalın
2015/2016- Güneşin Kızları /Tuğçe
2012/2013- Muhteşem Yüzyıl /Clara- Nurbahar Hatun
2013/2014- Kurtlar Vadisi Pusu /Esra Türkmen
2011-Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi/ Narin

SİNEMA FİLMLERİ

2018- Kızım ve Ben / Serap
2017-Babası /Aslı
2017- Organik Aşk Hikayeleri / Özge
2015- Figüran/ Asistan
2014- Aşkın Dili

ÖDÜLLERİ

2018- 45. Altın Kelebek Ödülleri/ En İyi Dizi Çifti/ Sen Anlat Karadeniz