Ana sayfa Oyuncu Biyografileri İsmail Demirci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

İsmail Demirci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

İsmail Demirci, 13 Kasım 1984 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Adı: İsmail Demirci
Doğum Tarihi: 13 Kasım 1984
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.92 m.
Kilosu:  79 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Kahverengi
Annesi: Nezaket Demirci
Babası:Fevzi Demirci
Eşi: Hande Soral
Instagram: https://www.instagram.com/ismaildemirci/
Evcil Hayvanları: Köpeği Ceku

İsmail Demirci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: 2017 yılında kendisi gibi oyuncu olan Hande Soral ile evlendi. Anne ve babasına da çok düşkün. “Çekirdek aile ilişkilerim çok kuvvetli. Annemi ve babamı, çok seviyorum. Onlara bir şey olursa çok üzülürüm.”

Çocukluk yılları: Ailesinin isteği üzerine bilgisayar programcılığı okudu, ama gönlünde yatan aslan tiyatro olduğu için 23 yaşında tekrar sınavlara girerek hobisi olan oyunculuğu iş olarak seçti ve bu yola baş koydu. “Gazi Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı’nı bitirdim. Ve internet cafede çalışırken, hatta monitör silerken buldum kendimi. Ailem tatmin olsun diye hoşlanmadığım bir iş yaptım. Oyunculuksa, bütün gün bilgisayarın başında olduğum için bana kızan, halama ‘konservatuara hazırlanıyorum? diye söylediğim yalanla başladı. Ve sonunda konservatuara gerçekten hazırlanmaya başladım. İlk girişimde Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nı kazandım. Aslında hobimi meslek olarak ve samimiyetle yapmaya çalışıyorum.”

Eğitim hayatı:  Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: İlk kez 2010 yılında ‘Türkan’ dizisiyle kamera karşısına geçti.

Hangi proje ile parladı? ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisinde canlandırdığı ‘Erkan’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Duygusal, mütevazi, evhamlı, merhametli, komik, zaman zaman huysuz ancak çok anlayışlı.

Düşünce yapısı: Siyasi bir görüşü yok, hümanist, samimiyete inanıyor. “Din, dil, ırk ayrımına inanmam. İsmi ve cismi dışında ilgilendiğim hiçbir şey yok. Olabildiği kadar mütevaziyim. Dengede olmayı seviyorum . İşimi çok ahlaklı, düzgün ve hakkıyla yapıyorum. Hiçbir şeyden pişman olmam. Günahı sevabıyla hayat benim. İsteyen gelir, istemeyen gider her şeyi herkesin suratına söylerim. Herkes beni sevsin diye bir durumum yok.”

Sette nasıl birisi? Disiplinli. Hayatta hiçbir sete provaya geç kalmadım, muhtemelen de kalmayacağım.”

Mutluluk kaynağı: Hayranlarının ilgisi. “Beğenilmek hoşuma gidiyor elbette yalan söyleyemem, imza için fotoğraf çektirmek isteyen birisini asla reddetmem. Çünkü biz o insanlar sayesinde para kazanıyoruz ve varız.”

İlk sinema filmi: Oğuz Çelik/ Tut Sözünü

Aşk tanımı: Aşkı tanımlamaktan ziyade yaşamayı tercih ediyor. “Ben her şeyi gördüğümde heyecanlanabilirim. Aşk , A Ş K bitkisinden gelir. A Ş K sarılır ve sarıldığını öldürür ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Aşkın acısı da güzel kırmadan?”

Hayata bakışı: Hayatına alacağı insanlarda en değer verdiği şey; Samimiyet. “Ben insanları sıklıkla gözlemlerim. Mesela para vereceğim dilenciyi gözlerindeki samimiyetten tanırım. Samimiyet gözden akar, anlarsın. Samimi olmayan çok kişiyi çıkarttım hayatımdan.”

İş hayatına bakışı: Farklı rollerle seyirci karşısına çıkmayı amaç edinmiş. “Şimdiye kadar kariyerimde tek bir şey oynamadım. Tek tip oynayacaksam bu işi yapmak istemem. Hayatım boyunca iyi veya kötü adamı oynayacaksam oyunculuk yapmanın manası yok. Her kötünün bir sebebi vardır. Hiçbir kötü sebepsiz değildir. Bu sebeplere dayandırıyorsanız kötü adam da sevilir. Biz karton kötülere alışmışız ama kötü adamların sebepleri varsa ‘Bunları yapıyor ama aslında haklı’ diyorsak kötü adamdır. Reytingi umursayan bir oyuncu değilim. ‘İleride çocuklarıma göstereceğim bir şey yapıyor muyum?’ diye bakarım. Gerisi seyircinin takdiridir. Ben önce gurur duyacağım bir şey yapmak istiyorum. Bu, reytingden daha önemli.”

Kariyer planı: Kendi kişiliğine benzeyen karakterleri oynamayı kabul etmiyor. Olabildiğince farklı karakterleri oynamaya çalışıyor. “’Aynı şeyi oynayayım, hayatımı kazanayım’ demek kolay. Ben zor olanı yapmayı seviyorum. Amacım hep farklı rollerde oynamak. Jönden çok karakter oyuncusu olmayı tercih ederim. Kariyer planım da ‘bu herif oynuyorsa izlenir’ desinler.”

İsmail Demirci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Gelecek Hayali: Hayali, sektörün farklı dallarına da hizmet etmek. “Yönetmen olmak istiyorum. Bir şeyler karalıyorum. Günün birinde kendi filmlerimi çekmek istiyorum. Oyunculardan iyi yönetmenler çıktığını düşünüyorum. Umarım ben de iyi bir yönetmen olma yolunda doğru adımlar atarım. Gelecekte kariyer açısından istediğim yerde olacağımı düşünüyorum. Hayattaki tem amacım mutlu olmak.”

Evde ne yapar? Mutfakla arası çok iyi, yapamayacağı yemek yok. “Dondurma kızartması yapabiliyorum, daha ne diyeyim. İnanılmaz bir tattır Çin mutfağı.  İmam bayıldı da yaparım. Yapamayacağım yemek yok.  Yemek benim için bir tutku. Yemek için yaşıyorum diyebilirim. Güzel yemek yemek için dünyanın öbür ucuna giderim.”

En sevmediği özelliği? Evhamlı oluşunu sevmiyor. “Çok evhamlı bir tipim. İki tane kılı bacağım da eksik görsem ‘Allahım kanser oldum!’ diye gezerim.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019/2020- Kuzey Yıldızı/ Kuzey Mollaoğlu
2018 – Çarpışma /Galip
2018 – Mehmed: Bir Cihan Fatihi /Şehzade Orhan
2017 – Babamın Günahları/Reha
2016-2017 – Muhteşem Yüzyıl Kösem /Kemankeş Kara Mustafa Paşa
2015 – Serçe Sarayı /Ramazan
2015 – Fabrika Kızı /Ferhat)
2014 – Kod Adı Reaksiyon /Tekin
2012/2013 – Kurtlar Vadisi Pusu Erkan Öztürk
2013/2014 – Ben Onu Çok Sevdim /Talat Asal
2011 – Mor Menekşeler /Harun
2011 – Anneler ile Kızları /Sedat
2010 – Türkan / Asistan Dr.Mehmet

SİNEMA FİLMLERİ

2017 – Posta Kutusu /Nihat
2016 – Babaların Babası /Berk
2014 – Tut Sözünü

ÖDÜLLERİ

2017- Bosna Hersek Krajina Festivali/ En iyi Erkek Oyuncu/ Posta Kutusu Filmi