Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin, Anne ve Kadın dizileri Türkiye’nin gururu oldu!

İstanbullu Gelin, Anne ve Kadın dizileri Türkiye’nin gururu oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk televizyon tarihinin önemli yapımlarından birisi de Anne… 2016-2017 yıllarında izleyicilerle buluşan Anne dizisi, yurt dışında büyük ilgi görmeye devam ediyor. Toplam 33 bölüm süren dizi 25 Ekim 2016 tarihinde başladı ve 29 Haziran 2017 tarihinde final yaptı.

Senaryosunu Berfu Ergenekon ve Merve Gür’ün yazdığı dizinin başrollerinde Cansu Dere, Vahide Perçin ve Beren Gökyıldız yer aldı. Japonyadaki “Mother” dizisinin Türkiye uyarlaması olan dizi, yurt dışında büyük ilgi görüyor.

Türk dizilerinin önemli bir kısmını yurt dışına pazarlayan İzzet Pinto, salgın nedeniyle dizi satışlarında duraklama dönemine girildiğini açıkladı.

Global Agency’nin CEO’su sektörün ekonomik verilerinin net bir şekilde belli olmadığına dikkat çekti. Pinto, “2018’de en çok ihraç edilen dizi ödülünü ‘Anne’ dizisi aldı” dedi.

İlk 5 içinde yer alan İstanbullu Gelin ve Kadın dizileri de dikkatleri çekti. İstanbullu Gelin dizisinde Aslı Enver ve Özcan Deniz başrolde yer almıştı. 3 sezon süren yapım, 2019 yılının Mayıs ayında final yapmıştı.

Kadın dizisi ise Özge Özpirinçci, Caner Cindoruk ve Bennu Yıldırımlar’ın başrolde yer aldığı yapımdı.Kadın dizisi de 3 sezon sürdü ve 2020 yılının Şubat ayında final yaparak veda etti.