Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin dizisinde Avukat Garip’in gerçek hikayesi sizi şaşkına çevirecek

İstanbullu Gelin dizisinde Avukat Garip’in gerçek hikayesi sizi şaşkına çevirecek

tarafından ker_def

İstanbullu Gelin dizisinde Avukat Garip'in gerçek hikayesi sizi şaşkına çevirecek 7

Milliyet Blog yazarlarından Nurbanu mahreçli yazarın İstanbullu Gelin dizisinde Tamer Levent’in canlandırdığı Avukat Garip karakteriyle ilgili yazısı çok dikkat çekici… Avukat Garip’in çok farklı bir hikayesi var ve bu hikaye sizi diziye daha çok bağlayacak…

İşte Nurbanu mahreçli yazarın yazısı:

Şoför bir babanın altı kızı vardı; daha doğrusu altı kız, oğlan beklentisiyle birikmiş küçük bir topluluktu. Adam karısına “niye oğlan doğurmuyorsun” diye cahilce bir sitem yapmasa da; karısı nedense sanki bu suç kendisindeymiş gibi ezilmişlik duygusuyla hareket ediyordu. Belli ki bizim şoför ağzıyla söylemese de hareketleriyle bunu kadına hissettiriyordu.

Bir gün kadın bahçesindeki gül ağacının dalına çaput bir bez bağlayarak avuçlarını Tanrıya açtı, o gün muhtemelen hıdırellez günüydü ve dileğini Tanrı’nın kulağına fısıldadı. “Tanrım bana bir erkek evladı ver sana söz onun yüzüne bakmayacağım, bedenine dokunmayacağım, bu evladı benim için değil eşim için istiyorum, onun yüzü suyu hürmetine bu evladı benden esirgeme, yedi yabancı el gibi onu büyüteceğim” dedi.

Kadın belli ki Hz. İbrahim’in “Ey Allah’ım yeter ki bir -erkek- evladım olsun onu sana kurban edeceğim” ritüelinden hareket ederek bu dilekte bulunmuş ve en başta kendini cezalandırmak, sonra da olacaksa farkında olmadan oğlunu cezalandırmak istemişti.

(yazının devamı için sonraki sayfa linkine tıklayınız)