Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin’deki Süreyya, aslında İpekmiş!

İstanbullu Gelin’deki Süreyya, aslında İpekmiş!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Star TV’de Cuma akşamları yayınlanan İstanbullu Gelin dizisinin senaristi Deniz Akçay’ın yaptığı açıklama, dizinin takipçileri çok şaşırttı.

Episode Dergisi’nden Devrim Toyran ile konuşan Deniz Akçay, hikayedeki karakterler Süreyya ve İpek ile ilgili yaptığı açıklamayla, Süreyya’nın nasıl dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

Gülseren Budayıcıoğlu’nun Hayata Dön isimli kitabından uyarlanan hikayedeki değişiklikleri anlatan Deniz Akçay, 7.bölümden sonra senaryosunu yazmaya başladığı dizide aslında Süreyya’nın ağır travmatik sorunları olan bir karakter olduğunu anlatıyor.

İstanbullu Gelin'deki Süreyya, aslında İpekmiş! 7

İSTANBULLU GELİN TÜM BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYIN

Akçay, 16. bölüme kadar kitabın yazarı ile hiç görüşmediğini, kitabı da hiç okumadığını belirterek, sonrasında görüştüklerini ve kitabı da daha sonra okuduğunu belirtiyor.

Gülseren Budayıcıoğlu’nun kitabında Süreyya ve İpek karakterlerinin nasıl başkalaştırıldığını ise şöyle anlatıyor:

“Sonrasında Gülseren Hanım’ın birkaç kitabını daha okudum ve oradaki karakterleri başka yerlere dağıtmayı seçtim. Mesela kitapta asıl sorunlu olan karakter Süreyya. Neredeyse şizofreni durumu var. Çok ağır travmatik sorunları ve hiç istenmeyen bir karakter. Kayınvalidesine kendini kabul ettirmek için kendi varlığından vazgeçen bir kadın. Onu mesela biraz daha İpek’e kaydırdım. Konak kalabalık bir ev, köklü bir aile, bunlar gerçek. Bir de kitaptaki karakterleri hikâye karakterlerinden alıp başka karakterler üzerinden, cümlesi başka olan bir yere çevirdik, böylece evrildi. Zaten bana hikâyeyi dönüştürme serbestisi verilmişti.”