Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Kaan Urgancıoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Kaan Urgancıoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Kaan Urgancıoğlu, 8 Mayıs 1981 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Adı: Kaan Urgancıoğlu
Doğum Tarihi: 08 Mayıs 1981
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.83 m.
Kilosu:   74 kilo
Burcu: Boğa
Göz Rengi: Açık Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Kardeşleri: Can Urgancıoğlu
Instagram: https://www.instagram.com/kaanurgancioglu

Kaan Urgancıoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  İzmir’de tanınmış bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası dondurulmuş gıda işi yapıyordu. Fakat 1994 krizi sonrası iflas etti. Babasını 2010 yılında daha 13-14 yaşlarındayken kaybetti. Annesi ise dekorasyon işiyle uğraşıyor. Bir erkek kardeşi var. Annesinin baba tarafı Suriye, anne tarafı ise Arnavut göçmeni.  Baba tarafı İzmir Tire kökenli..

Çocukluk yıllarına dair unutamadığı anısı: “Yedi yaşımda okuma bayramında sahneye çıktım. Annem ve anneannemle bir tatile çıkmıştım öncesinde, çok uzun bir metin vermişlerdi bana ezberlemem için. Büyük bir oditoryumda çıkıp bunu ezberden söylemem gerekiyordu. Çıktım, başladım söylemeye monoloğumu, sonra annemi gördüm. Annem ezberlemiş bana yardım etmeye çalışıyor. O an her şey gitti. Benden daha iyi ezberlemiş. Ağzını oynatıp metni okuyor. Mikrofona “Anne sus ya,” dedim. Salon yıkıldı, yere düştü herkes gülmekten. Sonra pantolonumun arkasındaki kağıda baktım ve konuşmayı tamamladım. O çocuğa diyebileceğim tek şey; yanımda olmaya devam etmesi.”

Eğitim hayatı: Ortaokul ve liseyi Özel Türk Koleji’nde okudu 2000 senesinde İstanbul’a gelerek Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası ve Borsa üzerine eğitim aldı. Sinemaya başlayınca üniversite eğitimini yarım kaldı. Ancak 2007 senesinde mezun olabildi.

Oyunculuğa ilk adım: Yapımcı Abdullah Oğuz 2002 yılında Suat Yalaz’ın çizgi romanını televizyona uyarlamaya hazırlanırken Karaoğlan rolü için hem oyunculuk yeteneği olan hem yakışıklı, hem ata binebilen hem de tanınmamış bir yüz arıyordu. 2002 yılında üniversite ikinci sınıftayken daha önce de ata bindiği için “Karaoğlan” isimli bu diziye aile dostları Demet Akbağ’ın vesilesiyle seçildi.

Hangi proje ile parladı? 2006 yılında yönetmenliğini Tunç Başaran , Temel Gürsu ve Orhan Oğuz’un birlikte yaptıkları “Azap Yolu” dizisinde; Kadir İnanır, Engin Şenkan, Melisa Sözen ve Ebru Akel ile birlikte oynayarak  dikkatleri üzerine topladı.

Kişilik özellikleri: Rahat, sakin, ince, düşünceli. ““Uzaktan duruşumun soğuk ve mesafeli olduğunu biliyorum. Bir savunma mekanizması mı ya da başka bir şey mi bilmiyorum. Tanıştığım, vakit geçirdiğim herkes bana dışarıdan göründüğümden farklı olduğumu söylüyor.”

Kaan Urgancıoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kişisel gelişim: 2008 yılında New York’taki Stella Adler Studio of Acting’de oyunculuk okulunda 4 ay eğitim aldı.

Sosyal: Son yıllarda düzenli olarak yüzüyor ve yediklerine dikkat ediyor “İyi hissettiriyor bunları yapmak. Bunları yaptığında kendine daha çok değer veriyorsun. Kendine değer verdiğinde daha çok spor yapıyorsun… O da pozitif bir sarmala dönüşüyor.”

Düşünce yapısı: “Kadınlar bir diziye duygusal olarak bağlanıyor. Diziyi sevince hata görmez duruma geliyorlar. O nedenle dizi yapıyorsan kadınlara oynayacaksın. Erkekler de izliyor ama yan gözle bakıp eleştirebiliyor. “

Mutluluk kaynağı: Ailesi

İlk sinema filmi: Nihat Durak / İlk Aşk

Hayran olduğu kişi: Bir günlüğüne rock star olabilse Jim Morrison’un yerine geçmenin hiç fena olmayacağına inanıyor.

Aşk tanımı: “Aşk herkesin kendi hissettiği kadar var ya da yok. İnsanlar birbirlerine hissettiği şeyi anlatmaya çalışırken ortaya sanat çıkıyor. His dediğimiz şey; mesela mutluluk! Bunlar kavram olmuş ve herkes aynı şeyi yaşıyormuş gibi indirgenmiş kelimeler. Aslında binlerce tonu var hislerin ve duyguların. Biz bunları kalıplara sokuyoruz, harflere döküyoruz ama pek de öyle değil sanki his dediğimiz şeyler. Biricik hepsi. Biz kelimelerin karşısına hisler oturtup, hayatlarımızı da kalıba sokuyoruz…”

Hayata bakışı: Hayatı spiral gibi görüyor. “Defter spirali ya da telefon kablosu gibiymiş hayat ve aslında bizim bu spiralde daire çizerek, yukarı doğru çıktığımıza inanıyorum.”

İş hayatına bakışı: Farklı rollerde seyirci karşısına çıkmak istiyor. “ Rolüm gereği tipimin değişmesi benim hoşuma gider. Zaten oyunculuk da yakışıklılık, güzellik, çirkinlik takmadığın yerde var oluyor. O artık yönetmenin işi, beni nasıl görmek istediğiyle ilgili.”

Gelecek Hayali:  Çatısı açılabilen, içinden nehir geçen evler tasarlama hayali var. “Ben bütün evler neden aynı anlamıyorum zaten.  Eski uçağı aldığını düşün, Amerikan kargo uçaklarından. Onu kesip dikine oturt, içine katlar koy, önüne de veranda olarak kanatları yerleştir mesela. Benim evimde açılıp kapanan bir barım var. Kendim tasarladım, açılınca zincirle tavana asılıyor.”

Kaygıları: “Eskiden çocuklarını futbolcu yapmak isteyen aileler, şimdi oyuncu yapmak istiyor. Ama bir gün gelip seti izleyen herkes “Bu iş zormuş” diyor. Diğer taraftan sektörümüzde iyi para kazanan oyuncular var. Onların devamlı haberleri çıkıyor. O nedenle herkes çocuğunun star olacağına inanıyor.”

Kimlere hayranlık duyar? Türkan Şoray “’Uzaklarda Arama’ filminde beraber çalışma şansı yakaladığım Türkan Şoray inanılmaz bir yönetmendi tam bir stardı.”

Evde ne yapar? Bulaşık yıkamak rahatlatıyor.

Kendini yakışıklı buluyor mu?  Bazen buluyor, bazen bulmuyor. “Bu enerjiyle ve fotoğraf olarak açıyla ilgili. Saçımı nasıl kestirdiğime göre bile değişiyor.”

Hangi filmden etkilendi? Fatih Akın’ın Temmuz’da filminde Juli ile İsa’nın gemide yükseldikleri sahneyi unutamıyor!

Kaan Urgancıoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Hangi kitaptan etkilendi? Patti Smith’in Çoluk Çocuk kitabının onda özel bir yeri var. Bu yüzden kitaptaki Patti Smith’e ayrıca hayran.

Modayla arası nasıl? Modaya da ilgisi var! Ama daha çok sokakta ne olup bittiğini takip etmeyi seviyor. Dolabında 15 yaşında aldığı bir deri ceketi var ki o olmadan stilinin eksik kalacağını düşünüyor.

Neye para harcar? Tutumlu, minimal yaşıyor. “ Paramı hiç yönetemem. Hayatımda bütçe yapmadım ben . Tutumlu olmayı hayat öğretti bana. Hem babamın iflas döneminde hem de İstanbul’daki çalışmadığım dönemde minimal yaşamayı öğrendim.”

TELEVZİYON DİZİLERİ

2020- Aşk  101/ Kemal

2018- Jack Ryan /Deniz

2015 – Kara Sevda /Emir Kozcuoğlu

2015- Filinta/ Otto Petroviç

2013 – A.Ş.K. /Can Vural

2012 /2013- Son / Tayfun

2011 – Leyla ile Mecnun/ Berkcan

2012 – Düşman Kardeşler/ Mehmet (Mini Dizi)

2012 – Acayip Hikayeler / Alper

2011 – Bir Ömür Yetmez

2010 – Düriye’nin Güğümleri/ Ümit

2009 – Ayrılık / Deniz

2008/2009- Canım Ailem / Talat

2008 – Limon Ağacı

2007 – Tutsak / Mehmet Erçelik

2006 – Gülpare

2006 – Azap Yolu / Yiğit

2006 – Ah Polis Olsam/ Nezih

2005 – Yeniden Çalıkuşu

2005 – Sessiz Gece / Anıl (Mini Dizi)

2005 – Seni Çok Özledim / Ateş Erturç (Mini Dizi)

2005 – Körfez Ateşi (Mini Dizi)

2004 – Avrupa Yakası (Konuk Oyuncu )

2003 – Kampüsistan / Tolga

2002 – Karaoğlan / Karaoğlan

SİNEMA FİLMLERİ

2020/ Gerçek Olamaz / Murat

2015 – Uzaklarda Arama

2014 – Panzehir/(Mehmet Korkut

2010 – Peşpeşe

2010- Büşra / Titrek

2008 – Son Ders: Aşk ve Üniversite /Ulaş

2006 – İlk Aşk

2005 – Ispanaktan Nağmeler (TV Filmi)

ÖDÜLLERİ

Ayaklı Gazete Ödülleri, 2015 En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Kara Sevda’daki Emir Kozcuoğlu rolüyle.