Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Neslihan Yeldan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Neslihan Yeldan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Neslihan Yeldan, 25 Şubat 1969 tarihinde İstanbul’da doğmuştur.  Türk tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısıdır.

Adı: Neslihan Yeldan
Doğum Tarihi: 25 Şubat 1969
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.66 m.
Kilosu:   56 kilo
Burcu: Balık
Göz Rengi: Ela
Instagram: https://www.instagram.com/neslihanyeldan/
Çocuğu: Oğlu/Aslan

Neslihan Yeldan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: İstanbul’da doğup büyüdü. Babası 8 göbek İstanbullu, annesi Rizeli. bir erkek kardeşi var. Orta halli bir ailenin çocuğu. 11 yıl evli kalıp 2019 yılında boşandığı İngiliz Leo James Felix Pollock’tan Aslan adında bir oğlu var.  “Gerektiği zaman aylarca bir bot için ağladığım oldu. Hiçbir zaman istediğim bir şey hemen alınmadı. Şuan durumum müsaade ediyor ama ben de oğluma her istediğini almıyorum.”

Çocukluk yılları: 18 yaşında Ankara’da üniversiteyi kazandığı halde, ailesi yollamayınca, oyunculuk sınavına girmesi hayatımın dönüm noktası oldu. Yoksa aklında tiyatro falan yoktu. “Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili Filolojisi’ni kazanmıştım. Bir sonraki yıl üniversite sınavına girdim. O bir sene içerisinde bir takım hobiler, el sanatları ile değerlendireyim derken tiyatro bakayım nasıl bir şeymiş dedim, hiç aklımda yokken oyuncu oldum. Durup dururken bir ilan gördüm, başvurayım 1 sene bir şeyler öğrenirim dedim. Yeni bir çevrem olur, arkadaşlar edinirim dedim, girip de işin içinden çıkamadım. Bir meslek haline dönüştü.”

Eğitim hayatı: 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Kameralar karşısına ilk kez 1993 yılında yayınlanan ‘Yaz Evi’ dizisi ile geçti.

Hangi proje ile parladı? ‘Bir Demet Tiyatro’da canlandırdığı ‘Füreya’ karakteriyle dikkatleri üzerine topladı.

Kişilik özellikleri: Hırslı, çalışkan, idealist. “Gençken daha hırslıydım. Daha kıskanç, ihtiraslıydım. Yaş aldıkça ve anne olduktan sonra değişiyorsun. Hayat insanı törpülüyor. Sadece her şeyi düzgün yapmak istiyorum. Bir şey istediğim gibi gitmediyse, ne yapalım başka bir yoldan gidelim demeyi öğrendim. Önceliğim aslında doğru düzgün bir insan olmak. Sonrasında anneliğim ve oyunculuğum geliyor.

Neye tahammülü yok: Yalana, kurallara uymayanlara, kabalığa ve işini eksik yapanlara.

Neslihan Yeldan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Sosyal: İstanbul’un hareketliliğini çok seviyor, özellikle Boğaz’ı, Nişantaşı’nı. Nerede kafe, küçük butik varsa oralara gitmekten keyif alıyor. Avrupa’da gittiği şehirlerde de turist gibi değil, lokal halk gibi tatil yapmayı seviyor. “İnsanların yaşadığı yeri çarpıtmadan, parçalayıp, yıkmadan yaşadığı yerleri seviyorum. Yemek yemeye bayıldığım için iyi yemek peşinde koşuyorum. Bu şehir, bunu yapabilmek için yelpazesi geniş bir şehir.”

Düşünce yapısı: Oyunculuk zeka işidir. “Ben 5 yıl okudum, hiç okumayanla aynı yerde tutulamam. Tamam, konservatuvar olması gerekmiyor ama eğitim mutlaka olmalı. 1-2 yıllık okullar var, kurslar var. Böyle bir şey olabilir mi; ‘Ben ajanstan geldim, güzel bir kızım, yakışıklı bir gencim, dizilerde oynayacağım.’ Hayır, git eğitimini al. Sesini nasıl kullanacağını öğren, duyguyu nasıl vereceğini öğren. Karşına bir karakter geldiği zaman senaryoda, o nasıl davranmalı, bu bir dramaturji işidir, bunları nasıl yapman gerektiğini öğren. Sadece fizikle oyunculuk yapmaya çalışıyorsan, benim için hiçbir yerdesin”

Sette nasıl birisi?  Disiplinli, kendisine saygı gösterilmesini ister, rolü ne gerektirirse onu yapar. “Sette ve sahnede, disiplin ve saygı gösterilmesini severim. Rolümün gerektirdiğini aklıma yatarsa yaparım. Tabii soyunmak, öpüşmek, sevişmek rol yaparken hiç işime gelmiyor, bayılmıyorum öyle sahnelere. Ama senaryo illa yap diyorsa, canlandırdığım karakter için gerçekten gerekli ise boynumuz kıldan ince. Her mesleğin kendine göre zorlukları oluyor.”

Mutluluk kaynağı: Oğlu, yemek yemek, spor yapmak ve deniz.

Boş zamanlarında ne yapar: Oğlu ile vakit geçiriyor, spor yapıyor, oyunculuk dersleri veriyor.

Kendini güzel buluyor mu: Özellikle spor yaptığı, iyi uyuduğu ve kendiyle ilgilendiği günlerde güzel buluyor.

Yaptığı en çılgınca şey: 20’li  yaşlarında Kanada’ya gidip, resim satıp para kazanıp, otostopla Amerika’ya  gitmek.  “Yollarda her tür araba ve insanla  karşılaştım tabii . Pişman değilim .”

İlk sinema filmi: Tunç Başaran / Kaçıklık Diploması

Hayran olduğu kişi: Zerrin Tekindor ile karşılıklı oynamak istiyor.

Hayata bakışı: İçinden geldiği gibi yaşıyor. “Oyuncu olduğum için gerçek hayatta da oynadığımı düşünenler  yanılırlar. Ama bir çok insan oyuncu olmasa da beyaz yalanlar  söyleyebilir, “mış gibi” yapabilirler. Duygularımı saklamayı değil, coşup  yaşamayı severim.”

İş hayatına bakışı: İyi bir oyuncu, her rolü oynayabilir. “Çıtayı yükseltmek isterseniz, hayal kurulur, evrene gönderilir ve gerçek de olabilir. Bunu her zaman söylerim. Bir gün Brad Pitt ile oynar mıyım, yok canım oynamam falan gibi şeyler demiyorum çünkü ben iyi bir oyuncuyum, çalışan bir oyuncuyum, üreten bir oyuncuyum. İyi bir oyuncu dünyanın her yerinde iş yapabilir sadece bazı engeller var. İngilizce oynayabilecek bir düzeydeyim. Müslüman ve Türk bir oyuncu nasıl karşılanır onu bilmiyorum. Ben bunu deneyeceğim ve bu mutlaka hayatımda olacak. Çıta, uluslararası düzeyde bir iş yapmak. “

Neslihan Yeldan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kariyer planı: Teklifleri değerlendirirken, dizi ise senaryo ve role, kendine uygun olup olmadığına, kimin yönettiğine, kimlerle oynayacağına, hangi kanalda olduğuna bakıyor. Dram ve komedi ikisini de seviyor.” Bazen sadece değer verdiğim bir yönetmen için bir dizide oynadığım bile oluyor. Yönetmeni tanımıyorsam cast’ta sevdiğim, beraber oynamaktan keyif aldığım oyuncular kalbimi çalıyor. Hepsinin bir arada olması bonus tabii.”

Evde ne yapar? Mutfakta vakit geçirmeyi, yemek yapmayı çok seviyor. Özellikle sebze yemeklerini çok iyi yapıyor. “Bazen sabah çıkmadan 3-4 tencere yemek yapıp çıkıyorum. Ertesi günde yensin diye. Ben sebzeciyim. Et yemeğini pişirmeyi bilmiyorum. Hayatım sebze ve tahıllarla geçiyor. Sebzenin, meyvenin en iyilerini almaya çalışıyorum. Çiftliklerden alışveriş yapıyorum, marketten pek almam. Evde peynir, kefir, yoğurt da yapıyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Sen Çal Kapımı / Aydan Bolat

2017-2019 – İstanbullu Gelin /Senem

2016 – Arkadaşlar İyidir/ Canan

2014 – Saklı Kalan /Nevin

2014/2015 – Kiraz Mevsimi /Önem Dinçer

2013 – Karınca Kapanı /Münevver

2012/2013 – Kuzey Güney /Aynur

2011/2012 – Bir Kadın Tanıdım /Füsun

2010 – Dürüye’nin Güğümleri /Handan

2010 – Kavak Yelleri /Nur

2008 – Peri Masalı /Pamira

2006 – Sahte Prenses /Vicdan (Mini Dizi)

2006 – Bir Demet Tiyatro /Füreyya

2004 – Sahra /Nil (Mini Dizi)

2004 – Herşey Yolunda /Nilüfer (Mini Dizi)

2004 – Dişi Kuş

2003 – Şapkadan Babam Çıktı (Mini Dizi)

2003 – Yuvam Yıkılmasın /Derya

2002 – Vaka- Zaptiye /Saadet (Mini Dizi)

2000 – Güneş Yanıkları /Lale

1999 – Köstebek (2)

1999 – Deli Yürek

1998 – Ruhsar /Melike

1996 – Tatlı Kaçıklar /Serap

1995 – Sahte Dünyalar

1995 – Bir Demet Tiyatro /Füreya

1993 – Yaz Evi /Alev

SİNEMA FİLMLERİ

2016 – Deliormanlı /Ümit

2014- Karınca Kapanı / Münevver Sarıselimoğlu

2011 – Vücut /Meltem

2010 – Veda /Pakize Bozok

2007 – Kabuslar Evi: Onlara Dokunmak (TV Filmi)

2005 – Organize İşler /Lalezar

2000 – Kırık Zar (TV Filmi)

1999 – Figüran (TV Filmi)

1998 – Kaçıklık Diploması /Heykeltraş

1994 – Kare As (TV Filmi)

TİYATRO OYUNLARI

2020- Anlaşılmaz Konuşmalar / Oyuncu

2018- Gerçek / Laurence

2017- Bir Yaz Gecesi Rüyası / Oyuncu

2017- Yen / Maggie

2014- 2’si 1 Arada / Oya

2013- Nafile Dünya / Gülbeyaz

2003- Bana Bir Şeyhler Oluyor / Oyuncu

1999- Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü? / Oyuncu

ÖDÜLLERİ

MUFF Malatya Uluslararası Film Festivali En İyi Aktris/Karınca Kapanı 2014