Ana sayfa Dizi Haberleri Kadın dizisine içeriği üzerinden çok ağır eleştiri var!

Kadın dizisine içeriği üzerinden çok ağır eleştiri var!

tarafından ker_def

Kadın dizisi yeni sezonuyla Fox TV ekranlarında Salı akşamları izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Diziye yeni isimlerin de katılması ile hikaye farklı noktalara gidiyor. Hakan Karahan, Sarp’ı arayan belalısı Nezir karakterine hayat veriyor. Nezir’in Kadın dizisinin gidişatını değiştirmeye yönelik bir durumu da göze çarpıyor.

Diziye yönelik çeşitli eleştiriler de var… Dizinin içerğinin boş olduğu yorumları yapılıyor. Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, diziyle ilgili analiz yazısında önemli noktalara değindi:

KADIN’A ISMARLAMA KÖTÜ ADAM TAKVİYESİ

Merak uyandırmaktan ziyade acıların çocuğu kıvamında duygulara oynayarak başlangıcını yapan, sonrasında Şirin’i ortaya çıkartıp Sarp-Bahar olayındaki soru işaretlerini gölgede bırakan türden bir kötülüğe sırtını dayayan ‘Kadın’, içeriğindeki boşlukları bu şekilde doldurma akılcılığı sergilemişti ilk sezon.

Arif, Enver ve çocukların oyunculuk katkısıyla konu akışındaki monotonluğu kırıp ilgi çekmeyi başaran yapım, Şirin’in kötülüğüne ilave olarak Suat Bey’in soğukkanlı ölümcüllüğünü de devreye sokmuştu.

Sezon finalini; yoğun bakımda yatan Enver’i öldürme teşebbüsü, Doruk tarafından görülen Sarp’ın heykel duruşu ve havuzdaki cansız kadın bedeniyle getiren dizi, bu bitişle merak uyandırıp soru işaretleri yaratmıştı izleyicide.

Lakin uyandırılan merakın tatmin noktasında içeriğin ufkunu geliştirecek yan konulara ihtiyaç duyulduğu da muhakkaktı.

Nitekim yeni sezonunu kaldığı yerden devam ettiren dizi de Sarp-Pırıl tanışmasını aktarırken ısmarlama bir kötü adam da yaratıverdi. Pırıl’ın belalı sevgilisi Mert’in tekme tokat kadın dövme psikopatlığını hayli yoğun biçimde sunan senaryo sudan çıkmış balık formundaki Sarp’ı da ayaküstü katil yapıverdi.

Kadın dizisine içeriği üzerinden çok ağır eleştiri var! 7

Böylece hem Sarp’ın nasıl kurtulduğu açığa çıkartılmış oldu hem de Hakan Karahan’ın hayat verdiği Nezir’in dövmeli kötü adam olarak sahnedeki yerini alması sağlandı. Bakalım kendini bitkisel hayatta gösterme ihtiyacı hissederek psikopatlığın ilk kıvılcımını çakan bu ısmarlama kötü adamımız ‘Kadın’ın geleceğini nasıl etkileyecek? İster misiniz Mert de canlanıversin, Pırıl’ın başına musallat olsun? Psikopatlık böylece tavan yapar. Neden olmasın?