Ana sayfa Dizi Haberleri Kadın dizisinin reytingine göz diktiler!

Kadın dizisinin reytingine göz diktiler!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Salı akşamlarının 3 yıldır 2 iddialı dizisi ekranda… Bunlardan birisi 5.sezonundaki Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, diğeri ise 3. sezondaki Kadın…

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, ekranın en başarılı mafya dizilerinden ve sıkı bir izleyici kitlesine sahip… Erkek izleyicisi var ve bu grup da oldukça fanatik.

Yani Salı akşamları ile ekran başındaki erkek izleyiciyi alıp götüren yapım Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz… Zaten reytinglerine bakıldığı zaman da pek kolay kolay düşmediği görülür.

Kadın dizisi ise kadın izleyici grubunun sahip çıktığı bir yapım. İlk 2 sezonu çok başarılıydı.Ancak 3. sezonda reyting anlamındaki başarı aldatmasın, dizi Hatice ve Sarp’in gidişiyle adeta içi boşaldı. Yani izleyicileri ekran başında tutabilmek için ağır drama kaymaları dışında başka bir seçenek kalmadı.Bu ağır dram hali de ekran başındaki kadın izleyici grubunu bir hayli sıkmaya başladı.

İşte bu durumu gören Star TV, Çocuk dizisini Pazartesi’den alıp Salı gününe koydu. Başarılı da oldu, yani Çocuk reytingini yükseltti. Bu çok normal çünkü Kadın dizisi dışında seçenek arayan kadın izleyici grubu gidecek bir yer arıyordu.

5 Kasım itibariyle de TRT1 kadın izleyici grubundan pay alabileceği Elimi Bırakma dizisini Salı akşamına kaydırdı.

Tüm bunlar aslında içerik olarak zayıflayan Kadın dizisinden kopmaların başlamasından sonra yapılan planlar.

Ancak ortaya çıktı ki, Azize dizisi de Salı akşamları izleyicilerle buluşacak. Hem de 19 Kasım’da dizinin ilk bölümü geliyor.

Kadın dizisinin reytingine göz diktiler! 7

Hesaplar şu anda Kadın dizisinin hikayesinin zayıfladığı bu ortamda Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın yanında Salı akşamlarını sürükleyecek reytingi götürecek bir yapımı oluşturmakta… Fox TV, bu duruma izin verir mi bilinmez ama Kadın dizisinin yeni karakterler ve yeni hikayelerle izleyiciye yeniden cazip gelmesi gibi bir durumu var.

Bu noktada Hakan Kurtaş’ın Kadın dizisine katılacağı ortaya çıktı. En azından dizinin yapımcıları da durumun farkında ve önlem almaya çabalıyor diye düşünüyoruz.